Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 3

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (270)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mexické legendy a latinskoamerický folklór rozhodně nemám moc nastudovaný, ale přízrak plačící ženy La Llorony se objevil již v řadě filmů. Většinou šlo o dramata, ale dostalo se i na pár hororových kousků. Takže nebylo moc překvapující, že po něm sáhl i James Wan a jeho kolegové a natočili o něm i samostatný film (který se samozřejmě stal součástí The Conjuring Universe). Michael Chaves coby začínající režisér rozhodně ostudu neudělal a odvedl vcelku slušnou práci. Společně s filmem The Nun na mě udělali mnohem větší dojem než taková trilogie o panence Annabelle. O té tu mimochodem taky byla zmínka díky vzpomínce Otce Pereze, ale ani ten nedostal moc prostoru. Prostě posloužil jen jako propojení s celou sérií. Mnohem více se mi však líbil úvod v chudinské čtvrti a příchod La Llorony na scénu. Hispánští a mexičtí spratci mají po uslyšení jejího nářku o „zábavu“ postaráno. Zamčení ve skříni, šamanské rituály a zaříkadla vás sice na chvíli před přízrakem v bílých šatech se závojem ochrání, ale opravdu jen na chvíli. Tahle mrška si vás totiž nejdříve pěkně označí a poté svůj teror nepěkně stupňuje. Bohužel je pravda, že si film neudrží slušnou úroveň po celou dobu svého trvání. Dá se tu narazit na několik sterilních (nudnějších) pasáží, které postrádají tempo, napětí i zajímavé momenty. Na druhou stranu je ale dle mého vše vyváženo i slušnou porcí atmosférických scén, několika lekačkami a dobrými hereckými výkony většiny zúčastněných. Strachy se u toho rozhodně neposerete, ale že bych se nějak výrazněji nudil? To ne. Můžu říct, že jsem v tom našel jisté zalíbení. Zvláště pak v poslední třetině filmu, kdy vše začalo gradovat. La Llorona odložila „rukavičky“ a jde tvrdě na věc. Scéna ve vaně a na půdě patří k tomu nejlepšímu, co nám tu bylo nabídnuto. 60% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Curse of La Llorona se může pochlubit několika skutečně velkolepými hororovými momenty a broušenou atmosférou, nicméně zbytek snímku se moc nevyvedl. I zde totiž narazíme na unylé a nudné hororové dogma, kde se postavy chovají nelogicky a běží démonovi v ústrety. Achjo. PS: Největším "highligtem" snímku je vyjma děsivé atmosféry i hláškující mexický kněz! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Niekedy mi to pripadá tak, že hororový scenárista vymyslí 2-3 skvelé a originálne scény (v tomto prípade auto a dáždnik) a aby sa nepovedalo (a aby z toho nebol kraťas, ale celovečerák), následne okolo nich vymyslí prevarenú báchorku s postavami, aké sme už toľkokrát videli, s dialógmi, ktoré sme už toľkokrát počuli a so zvratmi, ktoré nás rozhodne neprekvapia, lebo sme ich videli v iných hororoch. Kliatba kvíliacej ženy (to je doprčic názov!) sa snaží situáciu zlepšiť napojením na Conjuring Jamesa Wana, ale že by jej to nejako extra pomáhalo, to sa vážne povedať nedá. Aspoň nie čo sa výslednej kvality týka. Nie je to zlé, ale nie je to ani výborné. Diváci však na wanovo duchársko-démonické univezrum počujú do takej nemalej miery, že i tento neobjavný horor s trápny 9-miliónovým rozpočtom ich dokázal celosvetovo trhnúť viac ako 12O (!). Napriek tomu som bol spokojný, bolo to síce strašne neoriginálne (až na spomenuté pasáže), ale slušne natočené a obsadené (najviac ma zaujal kňaz v podaní Raymonda Cruza alias Distephana z Votrelca: Vzkriesenia). Ako Mníška - fajn žánrová jednohubka. ()

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Má osobní encyklopedie všeho, co nemám rád na (mnou milovaných) hororech. Tuctové, šablonovité, s dokola (a dokola) stejným rytmem, snaha o děs vytvářená pouze prostřednictvím scén završených jump-scares, s nefunkčními postavami (wannabe badass renegade) a nulovým tahem na branku. Ale ano, ten film má své místo: středa, 23:45, Prima. A pokud počas filmu slyšíte někoho plakat, nebojte, jsou to jen diváci. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě chápu, že v hororech jsou nadpřirozený bubáci, takže tam úplně neplatí normální fyzika, ale jako vocud pocud. Zložena Jorona jednou může skoro cokoli, třeba se zneviditelnit nebo procházet zdí, a jindy zase ani neotevře okýnko u auta, když podržíte kličku. Přestalo mě to asi tak po půlhodině bavit. Příště ať si tvůrci nejdřív rozmyslí, jak to je. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • La Llorona (Plačící žena) je mexická legenda o krásné ženě, která byla zamilovaná a šťastná se svým manželem, kterému nakonec porodila dvě děti. Jenže utrpení srdce přišlo v momentu, kdy ji manžel ze dne na den opustil. Po pár letech svého exmanžela spatřila s jinou ženou a ve vzteku utopila své dvě děti v řece. Legenda pravý, že La Llorana putuje kolem řeky a pláče, neštěstí pro ty, kteří jsou blízko a slyší ji plakat, jsou určeni k smrti. (ARI50)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2019 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu. (Varan)
  • Film zarobil najmenej z celého univerza Conjuring. (Pat.Ko)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama