Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rasmus a Maria se poznají na party a prvotní flirt nabere rychlé grády. Maria se nastěhuje do Rasmusova bytu a po malých krůčcích si podmiňuje jeho životní prostor. Je to nevyrovnaný pár. Maria je cílevědomá, dominantní, Rasmus jako by tápal mezi pubertou a dospělostí. Christian Tafdrup v civilně natočeném dramatu zachycuje všední vztahové situace, z nichž se rýsuje přesný portrét dvou zcela rozdílných lidí, jejichž vzájemná přitažlivost má destruktivní následky. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kdybych by dramaturgem filmu, zeptal bych se režiséra, proč do své civilní, téměř improvizačně plynulé a realistické metody vnáší barokní podkres (ten bych pochopil) a dvojí pohled skvělé Amandy Collin do kamery. V té chvíli ten film působí misogynně, když jinak poměrně nejednoznačnou figuru "potvory" banalizuje. Hodně tomu pomáhají dobře odpozorované situace a striktně komorní rámec. Název tomu dává možná až zbytečně jasné vyznění, nerozhodná a nejistá mužská figura do téhle rovnice manipulací vnáší pochyby. Je to příběh dvou lidí, kteří nedokáží být bez sebe, ale už vůbec nedokáží být spolu. Ale taky portrét člověka, pro kterého je dominantní a manipulativní partnerka alespoň nějakou kotvou. Škoda, že tohle zjevně přišlo Tafdrupovi málo, takže přidal laciný "ďábelský" motiv. Odpozorované detaily a všednost ale cením. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Ženy (a obzvláště ty severské) jsou pěkné hyeny, ale ruku na srdce – hlavní hrdina ji to velice usnadnil. Pokud jste fanoušky vztahu Ronalda „Lolánka“ Weasleyho a Levandule „Meduňky“ Brownové, tak v roli hyeny je právě Levandule, avšak Ronald Weasley ji nenechá zajít tak daleko jako potomek Odyna. 77 % ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

příběh klasicky :chlap tetřev, který když toká nevídí,neslyší a nechá se lovcem chytit.tohle se děje i v reálu.POřídit si děcko je jedno s kým,odrbat ho o peníze  a ještě získat čtyři roky mateřské když to udělá chytrákyně třikrát tak jde do práce skoro ve čtyřiceti.Proč mi jenom Rasmuse nebylo líto.....každý strůjcem svého osudu ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Názov prejudikuje obsah filmu a tým sa určitým spôsobom prezrádza jeho smerovanie, aj tak si však snímok udržuje vlastné napätie. Že dokáže žena prevrátiť mužovi život a domácnosť je všeobecne známe, v tomto prípade je jasné od počiatku, že Rasmusova priateľka Maria tlačí príliš na pilu. Páčilo sa mi nastavené tempo postupného rozkladu vzťahu, dostávalo sa pod kožu a pomaličky deformovalo ich lásku. Veľavýznamné pohľady hlavnej predstaviteľky do kamery v inkriminovaných scénach dodávajú snímku až démonický význam. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z plejády vydarených dánských drám, ktorá tentoraz až čiernohumorne sleduje nevyrovnaný vzťah skromného dobráka a manipulátorskej čúzy (ešte veľmi slušný výraz). Rasmus je naivný srdcár, ktorý by dal Marii prvé a posledné. Ona naoplátku jeho uráža, zhadzuje a vysmieva sa mu. Lebo je vypočítavá "Potvora" a veľmi dobre vie, že dotyčný je do nej bezhlavo zabuchnutý a urobí čo jej len na očiach uvidí. Ústredné herecké duo je zahrané na výbornú a jednotlivé situácie zažilo asi mnoho mladých či starších mužov. Každý chlap potrebuje svoj osobný priestor a keď ho ženská začne zožierať a organizovať aj najmenšie úkony, je treba od takého vzťahu odísť. Nedávno som veľmi podobným vzťahom prešiel a dokonca som zažil niekoľko podobných situácií aké tu zažil hlavný hrdina, takže je pre mňa film dvojnásob poučný a v niektorých ohľadoch až hrozivo pravdivý. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. října 2017 na filmovém festivalu CPH:PIX v Kodani v Dánsku. (ČSFD)

Související novinky

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

28.01.2018

Přehlídka současných severských filmů Scandi vstoupí do čtvrtého ročníku ve velkém stylu. Nabídne divákům tři dánské premiéry, retrospektivu špičkových dánských režisérů Tobiase Lindholma a Michaela… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno