Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Portorický král Fernando XXIII. požádá slavného detektiva Holmese, aby mu sehnal dvojníka, neboť se obává atentátu. Holmes najde v moravském Brodku notorického dlužníka Františka Lelíčka, který je králi podobný jako vejce vejci. Lelíček, pronásledovaný věřiteli, nabídku přijímá. Krásná a mladá královna odmítla se svým zbabělým manželem odjet do bezpečí v exilu. Lelíček se energicky ujímá své role. Královnu okouzlí temperamentním chováním na býčích zápasech i tím, jak chladně čelí atentátu. Mezi nic netušící královnou a mazaným Lelíčkem vznikne vášnivý vztah. Zrádní ministři chystají další atentát. Pekelný stroj, nastražený v gramofonu, má být spuštěn po přehrání nové státní hymny. Holmes unikne na poslední chvíli ze sklepení, kam byl zavřen atentátníky, a zachrání Lelíčka i královnu. Fernando v azylu zemřel. Lelíček, zamilovaný do královny a spokojený ve své roli krále, odmítá výpověď. Pohrozí mezinárodní ostudou, kdyby vše oznámil veřejnosti, a tak je nakonec ve své funkci ponechán. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Rozhovor  - Pavel Taussig

Recenze (124)

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Trochu klidnější Vlasta Burian, kdy fór k popukání nečíhá v každé větě a scéně, ale i tak je to misty bomba a ani tady se nelze vyhnout útokům na bránici. A i díky námětu a mladičké, roztoužené Lídě Baarové, která Buriana rozpalovala nejen ve filmu, jde o dobře stravitelny kus, ze ktereho otrava nehrozi. ()

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

velmi dobry film, 1. ktory som pozeral s Lídou Baarovou a Burianom, nasadil laťku pekne vysoko avšak zistil som že nebolo až tak ťažké ju preskočiť, velmi dobrý film avšak taký že sa človek nevie rozhodnúť koľko * má dostať 3 sú málo 4 veľa, rozhodol som sa tento krát na tie 3 pretože ako som povedal, videl som už aj lepšie filmy, avšak Lelíček bude navždy môj 1. :) ()

Reklama

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

FIlmy s panem Burianem miluji od dětství a tento je jeden z mých oblíbených. Vtipný příběh, kterak zadlužený a svérázný hňup ke štěstí a bohatství přijde, jak slepý k houslím. Film je nabitý skvělýma hláškama. Fakt se vždycky zasměju. ....Král je mrtvý, no to abych si za něj šel lehnout na hřbitov.............. ... A že to řeknu z vokna ..........Jdeme, královna čeká s vobědem ......... Prima oddychovka, která ani po létech neztrácí nic ze svého původního lesku a baví nás po mnoho a mnoho generací. Burian je perfektní herec, který zvládne vše a ještě něco navíc. Takový mistři se již nerodí. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem jsem byla velmi mile překvapena. Ačkoli ničím nevyniká, najde se v něm spoustu okamžiků, které stojí za to. Ať už to je počítání Lelíčkových účtů, píseň o Rositě (či Maryšce?!), Vlasta Burián v krátké, ale neobvyklé roli pravého krále, ubožáčka Ferdinanda XXIII. či pro mě poprvé okouzlující Lída Baarová jako věrně milující královna. Na filmu jde určitě díky grimasám herců poznat, že se jedná o přechod mezi němým a zvukovým filmem. To však neberu jako negativum, ale spíše naopak. Pohled na ministry v podání Čeňka Šlégla či Theodora Pištěka je neodolatelný! Za ojedinělé považuji i samotný konec filmu, ta romantika není pro Vlastu Buriana vskutku obvyklá! 75% ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Tato komedie s Vlastou Burianem má oproti většině ostatních velké plus v dosti originálním námětu a scénáři. Opět tu máme téma záměny charakterů, ovšem inteligentní a bez dějových nesmyslností. Po komediální stránce však film ničím příliš nepřekvapí ani nenadchne, takže 3 hvězdičky jsou logickým výsledkem mého hodnocení. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (29)

  • K filmu vyšiel aj takzvaný "Ilustrovaný Filmový kurýr", ktorý mal osem strán. Obsahoval stručný obsah filmu, fotografie z filmu (koláže) a refrén pesničiek: "Rosita, Rosita" a "Hymna" (Portorica). (Raccoon.city)
  • Úspech filmu bol tak veľký, že v premiérovom kine Fénix bol premietaný 3 mesiace. (Raccoon.city)
  • Sherlok Holmes (Martin Frič) číta noviny a telegram po anglicky, avšak sú písané po česky. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama