Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Ač je to film o umírání je krásný. Velkou měrou má na tom zásluhu Johny Depp, který hraje moc dobře. Tragikomický děj trochu odlehčuje neodvratnou skutečnost. Paradoxně právě když se Richard dozví, že mu moc času do konce života nezbývá stává se svobodnějším. Najednou je mu všechno jedno, dopouští se úpřimných a nekorektních přešlapů a závěrečná řeč je pak hodně osvobozující, ikdyž samotný závěr je samozřejmě velmi emotivní. Ne vyjímečný, ale silný film. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení. A samozřejmě o to příjemnější je celkový zážitek, protože jsem čekal hodně, ale rozhodně ne povedenou komedii, ve které Johnny Depp v nádherné civilní roli trousí jednu luxusní hlášku za druhou. Neskutečně si ten film užívá, dokazuje, že hrát rozhodně nezapomněl a ačkoliv jde o film s vážným tématem, ta převažující komediální rovina tomu krásně sedne. Dramatická rovina funguje taktéž naprosto na jedničku a rozdělení do kapitol je také velmi sympatické. Stopáž je příjemná, akorát, ale klidně bych se na to vydržel koukat i déle. Jeden z nejlepších Johnnyho filmů vůbec. 90%. ()

Reklama

Terminer 

všechny recenze uživatele

Profesor je takový ten malý hezký film, který ale narozdíl od některých jiných malých hezkých filmů má geniální herecký výkon známého herce (v tomto případě Johnnyho Deppa). V jeho podání působí i ty opravdu smutné, beznadějné okamžiky s mírným nadhledem. A ty šíleně humorné zase jako zjevení z jiného světa. Obávám se jen, že tento film je tak málo známý, že bude dosti opomíjený, a to i přesto, že se jedná o jeden z lepších Johnnyho filmů za poslední léta. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem natrefila náhodou a nečekaně a i když není úplně o pohodě, tak je natočený pohodovým způsobem. Johny Depp mě nikdy nepřekvapuje, on prostě hrát umí,ale tady mi fakt sedl jako p.del na hrnec. Jen té Zoey Deutch jsem pořád nepřišla na chuť. Smutno hořká komedie s příjemnými vedlejšími postavami, které mají své trble a jsou každá tak odlišná, že to nemůže být nuda. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V jistých aspektech poněkud rozpačitý snímek. Na jedné straně přijde k chuti cynismus hlavní postavy a změněný postoj k životu podbarvený několika trefnými a vtipnými dialogy, nicméně není nouze o "wtf" scény (orál od neg...afroameričana) a bohužel je iritující i Richardův nejlepší přítel, který se chová jako teplouš. The Professor se snaží být v rámci tématu " vyrovnání se se smrtí" nějakým způsobem inovativní, ovšem tlačí dost na pilu a ve výsledku je to ku škodě věci. Neškodila by část ze života před diagnózou a důstojnější závěr. Že by tím tvůrci přihodili navrch zajisté další várku klišé a kýčovitých momentů, by se dalo přežít a možná by z toho mohl být aspoň průměr. Promarněný potenciál 55% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)

Reklama

Reklama