Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku jsem udělal chybu, že jsem neviděl původní film Oscar z roku 1967 a tak to doufám někdy napravím. Znám francouzský humor, takže vím, že tohle provedení z USA mě sice potěšilo, ale jen proto, že jsem neviděl tu původní verzi. Třeba se jen domnívám. Stallone zde předvádí svůj nejlepší herecký výkon(i když zase v roli jakéhosi blbce, spíše smolaře). ____ Chci se vrátit rychle do banky a odmítnout pár půjček. ____ ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Asi po polovičke filmu som si uvedomil, že sa to dejovo ponáša na film Oscar s Funesom, ktorý som videl pred niekoľkými rokmi. Moc dobre som si nepamätal ako sa to skončilo, alebo vôbec ako to prebiehalo, tak som si film so Stallonem vychutnával. Nič to nemení na to, aj keď je to remake, že film je výborný a za 5*. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::: Přemýšlel jsem, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. Sice jsem se bavil, někdy i zasmál, hlášky byly super a Stallone nám tady předvedl, že je dobrý herec, ale taky jsem se docela nudil a celé to mohlo být pojaté trochu zábavněji. To ale neznamená, že je film špatný, to vůbec ne, právě naopak ! Musí se Vám ale prostě hodit do nálady. Jen na mě neudělal tak šíleně velký dojem, že bych si ho chtěl brzy pustit znovu. Originál s Funesem jsem neviděl, takže ani nemůžu srovnávat a myslím, že by to bylo i vůdči tomuhle filmu neferér. Za to, že miluju konverzační filmy, muluju Stalloneho a nádhernou a skvělou Marisu Tomei, dám 4 ! :::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála prerábok, u ktorej som ani nedúfal v úspech, veď ako chcete nahradiť Funesa na americký spôsob? Lenže ono to fakt bolo vtipné aj s obrneným a vyhladeným Stallonem. Marisa Tomei a Ornella Mutti navyše dolaďujú aj inú stránku filmu, síce v tomto prípade hlavne Ornella. Marise zabudli dať dole asi natáčky. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Oskar je spíš úsměvný, než velká řachanda. Nepostrádá vtipné momenty, ale člověk si o to víc uvědomuje promrhaný potenciál té hry. Stallone na svou rozmanitou roli herecky nestačí. Ostatní jsou úplně v pohodě, ale právě handicap hlavního tahouna shazuje film do průměru. Obyčejná česká televizní inscenace téhle hry z konce osmdesátek by tomu s klidem natrhla zadek. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Anthony řekne Angelovi, že jeho dceru potkal v Clubu 33. Club 33 je ve skutečnosti pětihvězdičková restaurace v Disneyworldu a je přístupná pouze členům. Jejich počet je omezen na 487. (The_God)
  • Noc poté, co bylo natáčení dokončeno, zničil požár několik pásek, několik přívěsů herců (včetně toho Tima Curryho), všechny kostýmy a 21 cenných veteránů. Produkce se zastavila na dva týdny, zatímco se znovu vyráběly všechny kostýmy. Strážný, který hlídal auta, se později přiznal, že požár založil. (The_God)

Reklama

Reklama