Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (198)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film má 94 minut i s titulky z toho 30 minut sledujeme jak mají jaké malé děcka problémy ve škole 30 minut jak mají 2 z nich ´´úspěchy,, v armádě ten třetí je asi nefachčenko jelikož není zde ukázané, že by vůbec něco dělal a zbývajících 34 minut jak jezdí po Evropě na výlety. V těch 34 minutách je ukázán i ten útok zhruba 10 minut . Z hlediska filmového mě to příjde jako zbytečné něco takového natáčet prostě byly ve správný čas na správném místě a měly štěstí nic více nic méně. Těchto případů je a bude určitě i více, ale točit o tom film za moc úžasné nepovažuji. 2 hvězdy za téma a scénu na té diskotéce kde hrál Avicii jinak ani prd. P.s. těch 54 procent je těžký úlet hold bohužel žijeme v době kdy jméno režiséra nahazuje plusové body natáčet to někdo jiný tak to má kolem 40 procent a méně což si to zaslouží. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nekdy v roce 2015 tri americani na dovoleny premohli ve vlaku teroristu, ktery chtel zabijet civilisty. Neni pochyb o tom, ze jejich statecnost (plus dalsich 2 lidi) zachranila lidske zivoty, a pravem jsou nazyvani hrdiny - tenhle film ma byt pocta temto statecnym lidem. Format v podobe filmu naprosto selhal a byl to pro me jeden z nejnudnejsich filmu, ktery jsem kdy sledoval. Film je slozen ze 4 "sekci" - jak se poznali jako problemove deti, jak se pridali do armady a predevsim tomu nejstatecnejsimu se nedarilo, jak jedou na dovolenou a bavi se a nakonec ten zminovany utok. Prvni tri casti (ktere tvori 75 minut filmu) jsou naprosto zbytecna a nicim zajimava vata. Je to jako by nekdo natocil film o tom, jaky jsem mel den - ze jsem rano vstal a vycistil si zuby, tak se nasnidal, vysral a pak jel nakoupit atd.. to by naprosto nikoho nezajimalo a nebavilo a presne to je problem tohohle filmu. Pokud nejak vzdat hold, asi by byl lepsi nejaky dokument, ktery by byl kratsi a byl by i o tom, kdo je pachatel, co se delo potom atd. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

„15:17 do Paríža” , zo smeru Amsterdam, rýchlovlak Thalys, deň 21. august 2015, to sú zhruba úplne základné informácie, týkajúce sa teroristického útoku, uskutočneného Maročanom Ajúbom el-Cházáním, vyzbrojeného kalašnikovom a ďalšími zbraňami, keď práve na tejto trati sa odohral tento útok... V kupé našťastie sedela i trojica amerických občanov, kde dvaja z nich boli dokonca z armády, a tak ho tým pádom dokázali šikovne zneškodniť, inak by s veľkou pravdepodobnosťou došlo k brutálnemu masakru, ako majú šialení teroristi vo zvyku vystrieľať čo najviac ľudí. Spencer Stone, Alek Skarlatos a Anthony Sadler boli našťastie v správny čas na správnom mieste, že sami sa mi chcú predstaviť, ešte ako pubertiaci, vystrájajúci samé vylomeniny, čiže pomocou nie príliš zaujímavých flashbackov sa na to pozriem z blízka, potom neskôr zase, ako sa snažil Spencer v živote preraziť, či Alekovi sa to už podarilo-slúžiť v Afganistane, o Tonym som sa toho veľa nedozvedel, iba to, že vyrazil so Spencerom na výlet po Európe, so začiatkom v Taliansku, všetci sa nakoniec stretli v Nemecku, o chvíľu tiež do Holandska po predchádzajúcej párty, trvajúcej snáď do bieleho rána, a odtiaľ už iba treba nasadnúť do supermoderného vlaku, kde už pomaly dochádza k zlomovému incidentu, t. j. všetkými (pre)strihmi sa postupne dostanem ku kľúčovej, už konečne dlhšej, akčnej a dynamickej sekvencii, no predtým som musel absolvovať - samé nudné a prebytočné pasáže s (ne)hercami, ktorí si zahrali samých seba ! Podľa mňa Clint Eastwood nakrútil ozaj zvláštny, čudný a nudný film s naozaj vážnou témou ! Nepodarok ! Toto mu ani zďaleka nevyšlo ! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood si ako režisér vyberá veľmi dobré témy a dokáže im vtisnúť silu a emóciu. V tomto prípade zlyhal na celej čiare, námet je síce zaujímavý, ale to je asi tak všetko. Spracovanie je vágne, téma neobohatená o zaujímavé momenty, takže divák len čaká a čaká na záverečné finále, ktoré síce poteší, ale nestačí. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tohle není typický příklad znamenité Clintovy práce. Tohle rozhodně není konkurence megalomanským projektům jako je Million Dollar Baby, Gran Torino nebo American Sniper. Tohle je netradičně pojatý životopisný příběh, doslova věrně mapující skutečnou událost, která se i skrze svůj malicherný význam oproti jiným teroristickým útokům během posledních let zajisté zapisuje do společné historie Evropy s USA. Tři mladí perspektivní muži a jeden zcela nečekaný čin, který by šel považovat pouze za zpestření jejich vysněné evropské dovolené. On je ale ovšem tím aktem, kvůli kterému se režisérský vévoda jménem Clint Eastwood o něm rozhodl svéhlavě natočit vlastní snímek. Všechno do posledního střípku pojal takovým způsobem, jaký zde nikdy prozatím nebyl, pokud mluvíme o dramatech natočených podle opravdových příběhů. A dnešní lidé jsou zhýralé ovce, jež si nepřipustí menší experiment ve filmové sféře a pozoruhodnou jednohubku jako je právě 15:17 to Paris zhola bezvýznamě shodí do tak šílených čísel. Pokud film “hejtíte” jen pro jeho údajně přebytečné natahování od samotného dětství hlavních protagonistů, zjevně váš mozek ještě nedokáže vnímat důležité paralely, vázající celý průběh snímku dohromady. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Trojicu troch hlavných hrdinov, ktorí zachránili vlak pred teroristom si zahrali priamo tí vojaci, ktorí boli na mieste činu a teda Anthony SadlerAlek Skarlatos a Spencer Stone. Za tento fakt skritizovala režiséra Clinta Eastwooda drvivá väčšina kritických recenzií na agregátore Rottentomatoes. Eastwood odovzdaním hlavných úloh do rúk reálnych hrdinov, a teda amatérskych hercov, vraj podkopáva vlastné úsilie. (jakeer)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama