Reklama

Reklama

Rozbitý robot Ron

  • USA Ron's Gone Wrong (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Animovaný snímek Rozbitý robot Ron vypráví příběh trochu osamělého dvanáctiletého sedmáka Barneyho a Rona, jeho nového chodícího, mluvícího a zcela digitálního přítele, který má být, alespoň podle reklamy, „nejlepší kamarád robot“. Avšak roztomilý robot Ron není úplně v pořádku a zdá se, že je rozbitý. Na pozadí doby svázané sociálními sítěmi a prodchnuté digitálními vztahy chlapec a robot prožívají nevšední a laskavé dobrodružství, během kterého zjišťují, že pravé přátelství netkví v dokonalosti. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (82)

Martinius 

všechny recenze uživatele

zo zaciatku som si myslel - WTF? dalsi gycovy animak velebiaci tik-tokom deformovanu spolocnost deti? a ono sa z toho vyklul pravy opak. v mnohych okamihoch podsuva film subtilny humor, ktory skor pochopia dospeli. hovori z duse a demaskuje spolocnost nasich potomkoch zavislych na socialnych sietach a fiktivnych priatelstvach. posobi to osviezujuco uvedomelo (pozor, nie "woke") a ziskava sympatie pripomenutim sci-fi klasiky a niekdajsich velkolepych tem fantastiky: do akej miery moze robot ozit a vytvorit si vlastnu osobnost. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Inspirovalo se to všude možně a dějově to místy bylo slabší, ale jinak je to zase jeden bezvadný animák, který si parádně bere na paškál moderní technologie a především Facebook a podobné. K tomu halda dost dobrých fórů ("To je jak Šílený Max zkřížený s Kouzelnou školkou!"), takže velká spokojenost. 90% ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Čím som starší, tým je pre mňa viac u tohoto typu animákov dôležitá už len jedna vec. Či sú zábavné. Lebo z technického hľadiska už dnes fakt asi nič neposadí na prdel úchvatnou animáciou a všetky tie morálne posolstvá, ktoré je nutné detskému divákovi predať, už proste boli skrz veškerú možnú hovoriacu faunu a flóru podané. Takže v tomto smere som rezignoval na očakávanie niečoho progresívneho a keď tak sa nechám milo prekvapiť, keď sa raz za pár rokov niečo nápadité objaví. A Rozbitý robot Ron je v tomto smere až tragicky neoriginálny, lebo ten pocit deja-vu je prítomný nonstop. Toto je proste tak trochu opajcnutá Rodina na baterky a tak trochu Big Hero 6, tak trochu Abominable, Wall-E a hafo ďalších... Predvídatelnosť a neoriginálnosť sú proste definíciami tohoto filmu. Ale zároveň je to jediný animák za uplynulý rok, snáď od spomínanej Rodiny na baterky, pri ktorom som sa pristihol, že sa nahlas smejem na podarených animovaných gagoch. A keď si spomeniem na ten pestrofarebný kŕčovitý uziapaný nezaujímavý vtieravý gýč menom Encanto, pri ktorom som pár dní naspať trpel a driemal, tak Ronov priamočiary jednoduchý humor je tá správnejšia cesta, ako mi ešte predať nejakú X krát vyluhovanú zápletku. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběh školního outsidera bez kamarádů a jeho pokaženého robůtka Rona (je offline, takže si kód přátelství nemůže stáhnout, ale musí se mu naučit – oba) rychle zapadl do rutinní šablony s provařenými poučkami a vývojem. Z nudy trošku vytrhávala standardně pěkná animace a lehká kritika dětské závislosti na lajcích a počtu sledujících (plus nenažraných technologických korporací), která nicméně vyústila poměrně znepokojivě – ano, lidští přátelé jsou skvělí, ale podobně super jsou spotřebiče, které se chovají jako živé. Aneb umělá inteligence si připravuje půdu… ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tahle story má hloubku! Pro děti a mladistvý je poučná, pro nás dospěláky možná i dojemná. Každopádně má napříč všema generacema jeden společnej jmenovatel a to jest "zábava"! Krásnej příklad toho, jak v něčem rozbitým, špatným a do společnosti se nehodícím, můžeš objevit tu krásu, porozumění a především lásku! Moc hezkej animák a hlavně u nás doma nyní hrozně populární a denně promítanej! "Absolonééééé" 90% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Debutový počin štúdia Locksmith Animation. (belinko)
  • Filip Vlastník, dabér hlavní postavy Barneyho v českém znění, uvedl: „Pro mě to bylo jiný, protože ten Barney, ta hlavní postava, tak on má astma, takže vždycky, když třeba dlouho běhal nebo se smál, tak sýpal.“ (Vitox)

Reklama

Reklama