Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

spikey1 

všechny recenze uživatele

Jestli funguje ve filmech něco víc než záběry výcviku nebo tréninku, pak opravdu nevím co to je. v Bondovkách zbožňujeme když Q představuje vychytávky, v Rockym se těšíme na vybíhání schodů a rány do břicha při sedlezích a mohli bychom si tu vzpomínat dlouze a dlouze. Landis to ví moc dobře také a tak nechal Chase a Aykroyda projít nejtěžším špionským výcvikem a uznejme že v jejich podání se jedná o ohromnou legraci. Když jsou pak nasazeni do akce, prožíváme s nimi jednu šílenou situaci za druhou, která vrcholí Chevyho obvyklým sblížením s první pohlednou ženou, která je nablízku, naštěstí si Dan poradí a najde si svojí špionku. Špioni skvěle konkurují všem žánrovým filmům svými dobrodružstvími a navíc dodávají ohromnou dávku humoru. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Není mi jasné, jaktože jsem tuhle Aykroydovku dosud úplně míjel. Přitom nese všechny typické prvky skvělých komedií, na kterých se podílel. Tady se možná někdy až moc tlačí na pilu, ale když člověk vezme v potaz dobu, ve které film vznikl... Dvojka Chase - Aykroyd je k sežrání, skvěle se doplňují, má to hlavu a patu, spoustu skvělých záseků a dostatečně potrhlé finále. ()

Reklama

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Prdlé komedie osmdesátek v podání Ch. Chaseho se mi vždycky moc líbily. Nejlepší je asi Bláznivá dovolená a jiné výlety a dovelené s bláznivou rodinkou. Špioni taky nejsou špatní, i když začátek trochu pokulhává a konec vlastně taky. Ale prostřední část, hlavně vojenský výcvik, je parádní. A taky ten kožich s různými ocásky, ten chci! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jako příjemná jednohubka s komediální dvojicí Chase - Aykroyd. Tak přesně působí film Špioni jako my, který si utahuje především ze studené války a také agentů, jako je James Bond a jemu podobní. K lepšímu hodnocení mi chybí především lepší zázemí, takže lepší story ( kdo, kde, jak, proč) a také trošku lepší vtípky, díky kterým by se pak dalo film lépe zapamatovat. Takhle si časem nevzpomenete na nic stěžejního, jenom budete vědět, že je to příjemná zábava na zkrácení dlouhé chvíle. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv mám Chase a Aykroyda rád, tohle bylo přece jenom slabší. Tempo je pomalé, fórků a hlášek pomálu. Začátek je nadějný, ale pak film začne spomalovat, aby se někde za půlkou zase vynořil (vysvobození Chase, skvělá scéna) a pak opět klesl. Sálají z toho skvělé osmdesátky, ale i tak jsem se u toho bohužel docela nudil. Možná jsem neměl tu správnou náladu. -"Every minute you don't tell us why you are here, I cut off a finger." -"Mine or yours?" -"Yours." -"Damn!" ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Sanitka, se kterou ústřední dvojice ujíždí z tábora mudžahedínů, je typ Renault-Saviem SG2. Někomu může připomínat československou Avii, což je správně, jelikož Avia na konci 60. let koupila od Saviemu licenci na výrobu těchto nákladních vozů. (Foxhound#1)
  • Chevy Chase vzal roli ve filmu, která byla původně určena pro Joe Piscopa. (ČSFD)
  • Počas scény, keď sa konal večierok sovietskeho protiraketového personálu, zaznie pieseň „Soul Finger“ z roku 1967 od R&B skupiny Bar-Kays. Dan Aykroyd (šifrant Austin Milbarger) s Johnom Belushi a ich kapelou Blues Brothers ju v upravenej verzii vydali na albume "Made in America" v roku 1980. (alian)

Reklama

Reklama