Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

laepus 

všechny recenze uživatele

Klasika klasik. Dan Aykroyd i Eddie Murphy mají co hrát a využívají své role naplno. Dva staříci jsou dobře kapitalisticky odporní, Denholm Elliott je sluha k pohledání a Jamie Lee Curtisová zkrátka a jednoduše byla pořádná kost - zvláště jako Inge ze Švédska. K tomu v hudbě ty motivy z Mozarta - mám rád tenhle film. Ne že bych si ho někdy pustil jen tak z dlouhé chvíle. Je to ten typ filmu, který když je v televizi, tak si ho prostě nemůžu nechat ujít. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Další z mých oblíbených starších amerických komedií (často sjížděných na videokazetách). Obzvláště před Vánoci mi vždycky sedne. Sympatičtí herci, kouzlo osmdesátkového zimního New Yorku, prima humor - ne v nějakém ďábelském tempu, ale na to posezení před vánoci a navodění úklidové atmošky super. Jen pro slabší povahy - ta autobousová scénka s lososem v plnovousu Santa Clause (Louise) je teda dost nechutná...ale i vtipná. :) :) ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Záměnu jsem měl hrozně rád už od mala, nejen tedy pro tu záplavu nahých prsou (v pozdějších devadesátých a nultých letech v podobně laděné komedii už na něco podobného prostě nenarazíte). Nikdy předtím mi ale nepřišlo, že je tak procentuálně půlku ten film hrozně nudný. Trochu se to rozjede nástupem výborné Jamie Lee a to nejzábavnější se odehraje až v závěrečné půlhodince ve vlaku. Možná škoda, ale některé film věkem (svým nebo diváků) prostě ztrácejí. Tohle je jeden z nich. Musím ale uznat, že jako sociální kritika (byť idealistická) je to fajn a z těch namyšlených šulinů, včetně Arkroyda, se mi fakt zvedal kufr. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Jeden z nepodařenějších filmů ústřední trojice hvězd. Velice vtipný scénář, který si dělá legraci i z tak vážných věcí jako je obchodování s akciemi a obligacemi. Navíc se v této na první pohled obyčejné komedii nachází i kritika americké společnosti a tzv amerického snu. Záměna nemá žádnou chybičku a je pro mě jedna z nejoblíbenějších amerických komedií z 80tých let s dokonalým hereckým obsazením všech důležitých partů. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Tahle 80. léta na současnost nestačí, nemůžu si pomoct. Všechno je jaksi zpomalený a infantilní, dialogy železně kostrbatý a lecjaký scénky mi dokonce připomínaly naše marný etudy z dramaťáku. Co se potom toho rasistickýho podtextu týče, ňáko se mi nedaří sebe samotnýho přesvědčit o tom, že byl v zásadě neškodnej - protože pokud mělo ve skutečnosti jít o protirasistický gesto, šikovnější "kampaň" najdete i v těch nejlacinějších TV spotech. --- Nicméně abych jen nekritizoval: orchestrální hudba plus, mužatčiny vnady plus a pak... no, pár neupocených vtípků by se tam taky našlo. Pár. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Frank Oz hraje postavu, která je téměř identická s tou, kterou zvárnil ve filmu The Blues Brothers (1980), které také režíroval John Landis. (don corleone)
  • První film Jamese Eckhouse, známého zejména ze seriálu Beverly Hills 902 10. (Kulmon)
  • Úvodní titulky jsou doprovázeny hudbou z Mozartovy opery Figarova svatba. (Kulmon)

Reklama

Reklama