Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Vianočná klasika🎄. Trading Places je parádna komédia z 80's, ktorá zaujme a pobaví. Vtedy ešte nováčik Eddie Murphy, veľmi sympatický Denholm Elliott ako komorník, mladučká Jamie Lee Curtis, herecké výkony sú skvelé. Veľmi sa mi páčila aj hudba. Film je tak politicky nekorektný😁, že keby sa natáčal v dnešnej dobe, všetko by bolo úplne naopak, to len tak na okraj - táto myšlienka mi počas filmu párkrát napadla. A vlastne ani nechápem, prečo som ho doteraz nevidela. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade, v tagoch sú Vianoce, ale nie je to vianočný film. Zámena je komédia s jednoduchým, ale účinnym príbehom a pomerne hviezdnym obsadením (Murphy, Aykroyd a Jamie Lee Curtis). Nesmierne ľudská, s myšlienkou, dá sa na nej zasmiať i zamýšľať nad viacerými predostretými témami, ale tiež je pravda, že ako komédia má na dnešnú dobu už slabšie tempo a dynamiku. Vo výsledku neurazí, na konci sa s vysokou pravdepodobnosťou budete usmeivať od ucha k uchu, len teda výbuchov smiechu nebude veľa, keďže film je aj pomerne vážny a pomer drámy a komédie je takmer vyrovnaný. 60% a lepšie 3*. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sociálna komédia na americký spôsob. A v osemdesiatych rokoch. V niektorých okamihoch sú tak Aykroyd ako (hlavne) Murphy trochu utlmení, ale to je len chvíľkový výkyv. Skvelo im navyše sekunduje aj prekliato sexy Jamie Lee Curtis a v (zabudnuteľnej) minirole je možné vidieť Jima Belushiho. Klasika osemdesiatych rokov, ktorá ale nepatrí k absolútnemu vrcholu 80s SNL tvorby, čo by pri rýchlejšej a štýlovejšej réžii pravda nebola. Potenciál bol na viac. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenápadná perla mezi komediemi. Plná zábavných figurek, gagů a situací, z nichž je vystaven originální příběh o jedné podivné sázce, jednom neobvyklém podrazu a jedné pokusné záměně míst. Aykroyd typově bez chyby, Murphy v nejlepší formě, Elliot naprosto dokonalý a Jamie Lee okouzlující. Jeden z filmů, ke kterým se rád a pravidelně vracím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl tuhle komedii vidět dřív, ale nějak mi v televizi kdysi unikla. Dostal jsem se k ní až nyní a musím říct, že jsem se prostě moc nebavil. Pravda, ona stačí ke štěstí i Jamie Lee Curtis sama o sobě, ale přece jen, na dvouhodinový film je to docela málo, hlavně proto, že je zde příliš mnoho hluchých míst. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Když Valentine honí Winthorpa z vánoční párty chytne muže v kostýmu Santa Clause. Je to Mike Strug, televizní reportér, který je stále aktivní ve městě Philadelphia. (don corleone)
  • Časopis Premiere zařadil tento film mezi 50 nejlepších komedií všech dob v roce 2006. (don corleone)
  • Poslední film Alfreda Drakea. (Kulmon)

Reklama

Reklama