Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

evilmind 

všechny recenze uživatele

Idiotům, voličům Zemana, Mirce Spáčilové, a jiným podvratným živlům, co normálně koukají jen na TV Barrandov, se to samozřejmě líbit nebude, ale takoví nesledují aniseriálovou Kancelář, jsou pak zmatení, a vlastně nechápu, proč se serou do kina, a pak tu čárají hodnocení, píčusové. Teda u Mirky to chápu, raut. Dlouholeté fanoušky ovšem Tonda Blaník nemůže zklamat, spousta vymakaných gagů, a plejáda reálných politiků, vesměs se účastnících nevědomky. Paráda. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Politická satira v kině dlouho chyběla. Vlastně si ani nevzpomínám, kdy to bylo naposled. Jestli vůbec. Každopádně za úspěchem celovečerního Blaníka vidím tři důvody. Prvním je načasování, kdy ještě z lidí plně nevyprchaly emoce z prezidentské volby a celého toho humbuku kolem. Druhým je dobrovolná i nedobrovolná účast mnoha známých tváří české politiky, zpravodajství a kultury. A třetím je určitě odvaha, se kterou šli tvůrci do tohoto projektu a současně také určité riziko, že specifický a vulgární Blaníkův humor nemusí sednout zdaleka každému. Trochu zamrzí jen poněkud nedotažený konec, ale na druhou stranu chápu, že tvůrci měli málo času na postprodukci v závislosti na výsledku prezidentské volby. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přestože se pár vtípků skutečně vydařilo a já se upřímně zasmál, tak jsem měl s celým tímto počinem několik problémů. Seriálem jsem doposud nepolíbený, takže jsem skočil do vod zcela neznámých. A jak už to tak v neznámých vodách bývá, dlouhou chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na teplotu vody. Na co jsem si nezvykl za celou stopáž byli tři hlavní vodní obyvatelé. Neskutečně nesympatické trio neherců, ze kterého se mi zvedal můj odborný žaludek. Taktéž mě obtěžovalo, že byl snímek pojatý formou krátkých scének, které se zoufale snažily útočit na bránici. Chyběl tomu celistvý děj a nějaký nosný děj. Jednu hvězdu za pražskou kavárnu a druhou za čínskou delegaci. Myslím, že byl v rukou tvůrců podstatně větší potenciál. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Co si budeme vykládat, nadhodnocuji. Takový spád, jako má většina epizod seriálu, film prostě jako celek nemá, ale přeci jen, ten nápad, udělat dloooooouhý díl o celých prezidentských volbách. Ten nápad odlehčit zklamaným voličům (a že zklamáno je vysoké procento voličů a to i z těch, jejichž kandidát byl nakonec vítězem), nemluvě o trpělivosti při číhání na politiky, odvaze je oslovit, odvaze mnohých protagonistů se ve filmu objevit, překvapivém smyslu pro humor u některých z nich k takové prezentaci (a až patologickému populismu u jiných, kterému se divák vděčně zasměje rovněž), jsou fajn. Zkrátka snaha pobavit ve vší té bídě na tak závažné téma se ocenit musí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Serial je super, takze jsem se na film hodne tesil, ale nakonec spis zklamani. Prvni pulka filmu je presne v duchu serialu, sice tu je i nejakej ten pribeh, ale je to perfektne naroubovany na aktualni politicky temata, je tu spousta znamejch politiku, nektery si pro sebe urvali i par vet, Daniel jako vzdy uzasnej, Dalecký a Třešňáková take, jako vzdy, fajn, i kdyz tentokrat jsou jeste krapet vic ve stinu Daniela. No a je to proste zabava od zacatku az zhruba do ty poloviny filmu. Bohuzel ve druhy se upusti od parodovani a pruzeni politiku a zacne se jet vlastni pribeh, kterej byl pro me misty zmatenej, misty lehce nudnej, ale hlavne uz bohuzel pouze minimalne vtipnej. Skoda, kdyby tvurci udrzeli latku nasazenou prvni pulkou filmu az do konce, byl bych naprosto spokojenej, takhle jen lepsi 3*, sice to nastesti neni jen dil serialu natazenej na filmovou stopaz, ale na serial to bohuzel nema. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Filmařům se podařilo zorganizovat úspěšnou crowdfundingovou kampaň, v níž vybrali téměř dva miliony českých korun, ačkoli žádali 1,5 milionu korun. Na vznik filmu přispělo 3219 fanoušků Tondy Blaníka. [Zdroj: Týden.cz] (hippyman)
  • V noční scéně si Tonda Blaník (Marek Daniel) volá taxi a uvede adresu Tusarova 58, což je skutečná adresa kanceláře, kde je ve filmu sídlo jeho štábu. (Povaxs)

Reklama

Reklama