Reklama

Reklama

Šíleně bohatí Asiati

  • USA Crazy Rich Asians (více)
Trailer 1

Snímek Šíleně bohatí Asiati, inspirovaný celosvětově úspěšným bestsellerem spisovatele Kevina Kwana, sleduje rodilou Newyorčanku Rachel Chuovou, která doprovází svého dlouholetého přítele Nicka Younga na svatbu jeho nejlepšího kamaráda do Singapuru. Rachel, nadšená ze své první návštěvy Asie, ale nervózní ze setkání s Nickovou rodinou, vůbec není připravená na to, že jí její snoubenec o sobě zapomněl sdělit několik důležitých detailů. Ukáže se, že není jen potomkem jedné z nejbohatších rodin, ale také jednou z nejlepších partií v zemi. Když se Rachel ukazuje na veřejnosti po Nickově boku, stává se trnem v oku nejen žárlivým nápadnicím, ale především Nickově vlastní matce. A záhy je nad slunce jasné, že i když vám peníze lásku nezaručí, rozhodně můžou všechno pořádně zkomplikovat. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Rozprávka pre dospelých. Komédia štipka, zato romantiky a dokonca aj tej nejakej dramatickej vsuvky dosť. Krásne farebné, neskutočne nablýskané až fakt doslova rozprávkové. Neriešim, že niekto narazil na okno, ktoré sa naposledy otvorilo v tak veľkej miere pri ére gréckych tučných svadieb. Viac ako len dobrý film, gýč áno, ale veľmi zručne spracovaný, ešte aj živel Ken Jeong bol totálne držaný na uzde a to je čo povedať. Vedel by som si pozrieť dvojku ála zo života Popolušky alebo tiež len čisto prípravy na svadbu atď. materiálu by bolo dosť. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velkolepé, nabubřelé, okázalé, barevné, jedovaté, ale také milé, něžné a zábavné. Nádherná ukázka luxusu, rasismu, předsudků a generačních bariér. Zvláště začátek byl fakt dobrý, krásná ukázka toho, jak relativní může být moc. Běloch se bude vždy dívat na asiata, černocha nebo róma dívat z vrchu, bez ohledu na jeho postavení, čí majetek. Naopak oni se vždy budou dívat stejně blbě na nás. Když k tomu připočítáme jinou sociální vrstvu, tradice, tak je na malér zaděláno. Moc pěkně se na film ve skoro až Bolywoodském stylu koukalo, čert vem to, že scénář sám o sobě by nikoho neohromil, a že někteří herci dost přehrávali. Jako celek velmi působivé a já dávám čtyři  a půl zasloužené hvězďule. ()

Reklama

animario 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je mi proti srsti jakákoli,nejen asijská,high society smetánka a její problémy mě nezajímaj(a majetky bych všem znárodnil)je Crazy rich asians nakonec celkem pohodová,civilní,nepodbízivá a v jádru sympatická romantika.Sice krom exotických lokací a herců ničím nevyniká,ale pokud máte žánrově neutrální náladu nebo jste jen unavený z worku(a nejste xenofobní píča jako hrstka komentátorů)dá se tahle lepší telenovela v pohodě shlídnout (kdysi napoprvé v tv jsem film odsoudil jako odpad po 10min a nedokoukal,takže všechny tyhle předpoklady jsou potřeba).Komedie to sice není,ale kdo se opravdu díval,pár mile vtipnejch scén tam určitě našel,protože "Bohatý čínský synáčci si myslej,že jejich mámy Channel i prděj"..no lol. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Po vic jak roce jsem sel na Novym Zelandu do kina a byl jsem partnerkou donucen si vybrat mezi filipinskym romantickym filmem nebo romantickym cinskym filmem. Jelikoz cinsky film ma americkou produkci a nekolik znamych hercu a herecek (napr. Ken Jeong z Parby nebo veteranka Michelle Yeoh z Tygr a Drak / Gejsi), tak jsem zvolil mensi zlo. Pribeh neprilis originalni o tom, ze potomek bohaty rodiny si privede odpadlika, rodina ma predsudky, ale dopadne to nakonec dobre - akorat je to zasazeny do asijsky kultury. Hlavni par (Constance Wu + Henry Golding) jsou pro me neznamy hlavy, ale byli docela sympaticky a od zacatku do konce se maji radi a zadna krize neprisla, coz beru jako pozitivni prvek tohohle zanru. Hlavni "villain" je samozrejme jeho matka a Michelle Yeoh je dobra herecka, takze me taky bavila. Divna byla hnusna vystredni kamaradka (udajna rapperka Awkwafina, jejiz hity "moje kunda" nebo "kundi prd" jsou znamkou toho, ze rap je mrtvej), kamaradky matka (jejiz anglictine sem ani nerozumnel), nejakej silenej asiat strilejici na nakladni lodi z bazuky, chudej manzel hrdinovy sestry, nejakej divnej reziser s kurvama atd… Mimo pribeh a hercu bych zminil dobrej soundtrack, kterej me bavil - mix jazzu / blues 30. let a soucasnych pop songu v cinskych cover verzich a fakt, ze to je skutecne pompezni. V minulym stoleti platilo, ze nejvetsi luxus maji rusaci, ale v 21. stoleti uz neni tajemstvim, ze svetovy prachy drzi cinani a pokud se radi divate na pozlatka, tady jich bude plno. Pro me - necinana / neasiata je tenhle film lepsi prumer. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

V žánri romantických dramédií sme tu už mali toľko rôznych obmien, že naraziť na niečo originálne, býva už dosť náročné. Ale musím uznať, že táto ázijská dramédia mala výbornú atmosféru a napriek klasickej šablóne to malo aj dávku originality, najmä čo sa ázijského prostredia a reálií týkalo. Sympatické herecké obsadenie, exotické kulisy Singapuru, dialógy s dôvtipom, realistické bittersweet emócie, a naozaj príjemný feeling. Všetko toto bolo prídavnou hodnotou v porovnaní s ostatnými filmami tohto žánru. Len škoda, že kvôli nevedomosti princípu mahjongu som akosi nepochopil tú konfrontáciu skromnej Rachel a povýšeneckej "svokry" Eleanor tesne pred koncom... (to by ma dosť zaujímalo) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Rostlina, jejíž květy obdivuje společnost při prvním setkání s babičkou, se jmenuje Epiphyllum oxypetalum a jedná se o kaktus. Pochází z Ameriky, v jihovýchodní Asii však zdomácněl a stal se velmi oblíbenou a kultovní rostlinou, jejíž květy se otevírají pouze po jednu noc. (Jirka_Šč)
  • Film je natočený podľa rovnomenného románu. Román je prvou časťou trilógie od Kevina Kwana. Dva ďalšie romány trilógie sú „Čínska priateľka“ a „Problémy bohatých ľudí“. (Pat.Ko)
  • Natáčelo se od 24. dubna do 24. června v Malajsii a Singapuru. (ČSFD)

Související novinky

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (více)

Reklama

Reklama