Reklama

Reklama

Plážový povaleč

  • Česko The Beach Bum (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Tak trochu jako kdyby se Big Lebowski bratrů Coenů posunul směrem ke Strachu a hnusu v Las Vegas Terryho Gilliama. Hlavní hrdina vypadá jako plážový povaleč, chová se jako plážový povaleč a ze všeho nejvíc to prostě a jednoduše je plážový povaleč, obejda a vagabund. Věčně je pod vlivem čehokoliv omamného, co je zrovna po ruce, a žije ve velkém stylu mimo jakákoliv popsatelná kritéria, životem projíždí podle pravidel vytvořených jen sobě na míru. Říká si Moondog. K tomu je ale básník a je až nechutně bohatý. Občas si na to dokonce vzpomene, stejně jako na to, že má dceru a ženu, která ho miluje a současně podvádí se slavným Snoop Doggem. Moondog se potácí a svoje neuvěřitelné eskapády vyvádí stejně tak na ulici jako na luxusních večírcích, až po jednom z nich narazí autem do stromu a musí na odvykačku. Jenže tam není žádná zábava a už vůbec tam nejsou drogy ani pořádný pití, proto raději uteče. Díky nehodě o všechno přišel, protloukat se po známých a po ulici mu ale vždycky slušelo. Je pořád v pohodě a přitom pořád něco píše. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (191)

InJo 

všechny recenze uživatele

Californication: The Movie. McConaughey je nový král bohémů, Isla Fisher nová definice slova milf, Zac Efron předvádí dokonalou image, Martin Lawrence možná poprvé není ani trochu trapný a z 98 % slepý jamajský pilot s půlmetrovým špekem v ruce je největší pohodář ever. Film, který i nejtěžší životní ztráty dokáže podávat s lehkým úsměvem na tváři. A moralizovat nezačne ani tehdy, když už se to vyloženě nabízí. Šance na zkultovnění značná... 70 % ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

superiornější z huličských komedií, která jednoznačně dokazuje, že dlouhodobé užívání zeleninky rozhodně nepůsobí na mozek negativně, neotupuje smysl pro humor, neprosycuje život absencí vnímání trapnosti a studu. haha, moondog a šňupdog vyjetí burani. nejsem puritán, ale přiznána primitivita a ujetost tohohle filmu dosahuje úroveň průměrného sandlera (byť je o něco sebeuvědomělejší). ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"50 odstínů zeleně" aneb skvělá oslava bezstarostnosti a pohodářství, která je pomyslnou poctou/věnováním Harmony Korina všem stonerům – a v podstatě i jeho režijní fuck-off, poněvadž tenhle film má víc v piči než Matthew McConaughey v hlavní roli. Každopádně: jestliže současná kinematografie něco potřebuje, jsou to filmový manifestace o legalizaci konopí. A nejenže 'Beach Bum' tuhle manifestaci splňuje, ale zároveň jde o neobyčejně osvobozující a svobodomyslný dílko s parádní plejádou hereckých cameos (Snoop Dogg, Jonah Hill, Zac Efron, Martin Lawrence) a božím soundtrackem. Lepší podívanou na International cannabis day nehledejte. Stav zvýšenosti výhodou 💚 .... Jak jednou pravil Karl Marx: "I'm joining the war on drugs, on the side of drugs!" #4/20 ()

TomPrusik1 odpad!

všechny recenze uživatele

Harmony Korine dostal skvělý nápad. Pozvu pár slavných herců, všichni se zhulíme a natočíme film. Okej, to pro spoustu lidí může znít skvěle, ale pro některé jedince to znamená 95 minut nudy, při kterých přemýšlí, zda je svět ještě v pořádku (v Globusu ale pořád je, nemějte strach). Došel jsem k názoru, že v tohle filmu rozhodně ne. Nejsem nějaký odpůrce drog a dekadentních způsobů života, ale zde mi to přišlo jako hrozná nuda. Nevim proč bych se měl smát někomu, jak zapaluje půlmetrové brko, chodí s bílou kočičkou a nechá si ukousnout nohu žralokem? Dobře, možná jsem si měl před filmem taky něco dát a pak bych na film koukal jinak. Příběh by se dal vysvětlit asi 3 větami, takže za moc nestojí. Chápu, že někomu může přijít super hodinu a půl na zkouřené lidi, ale mě to fakt nebralo. ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmu byl podle mě to první, co Korinemu sedlo. Ani teen "drama", ani teen "gangsterka" jako dřív. Sjetá crazy jízda se zástupem hvězd ve vedlejších ne však nedůležitějších rolích. Je tam tolik ujetin a nesmyslů, že to člověk nemůže brát jinak, než jen jako pohádku o opileckým umělci, jehož občasný úspěch a talent je pochybnej stejně jako celej film. A to vše s velkou porcí vtipu k tomu. Klidně si dokážu představit od něj vidět víc takových počinů místo těch předešlých. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Žluté auto, které řídí Heather (Stefania Owen), je Mercedes-Benz G 550 4x4 typ W463 z roku 2017. (SONY_)
  • Režisér filmu Harmony Korine řekl, že některá kina v Los Angeles souhlasila s tím, že během promítání dají kolovat mezi diváky marihuanu. (MeanWhile)

Související novinky

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama