Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (360)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Opravdu příjemné a celkem i zábavné překvapení s nesmírně nesympatickou Aničkou v hlavní roli. Zprvu jsem to měl zapnuté jen jako kulisu, ovladač byl daleko a já tušil, že to bude jen podprůměrná tlachárna s odpadovými druhořadými celebritami, které se do populárnějších snímků nevešly, ale nakonec to dost předčilo mé očekávání a zajímavý mix žánrů si zcela získal mou pozornost. Určitě to není bůhvíjaká pecka, ale určitě stojí za to, malinko si s tím krysím xichtem Kendrickovic zapátrat v minulosti neznámé kamarádky. Možná to překvapí i vás. 70% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Anna Kendrick je natoľko dobrá herečka, až dokáže zakryť, že nie je pekná, Blake Lively zas tak krásna a silná osobnosť, že tým kompenzuje svoje herecké nedostatky. Dohromady sú fascinujúce, sexi duo. Najlepšie je pozrieť si Simple Favor dvakrát po sebe; Najprv ho vnímať ako thriller, podruhé ako krimikomédiu. So všetkými detailmi už od letiaceho dáždniku na úplnom začiatku. Francúzsky soundtrack (vrátane Zaz) topka. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Obzvlášť dobre mi prišlo obsadenie a zároveň aj postavy, ktoré boli zaujímavo napísané. Príbeh tiež mal čím zaujať a strhnúť v niektorých momentoch, no nechápem čo tam robí ten žáner komédia, ktorý celé vyznenie filmu miestami dosť zabíja. Časom zisťujem, že mi Paul Feig nejako nesedí. 70% - 3* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Treba si najskôr ujasniť, o čo ide, respektíve o čo nejde. Nejde o žiaden temný noirový triler ako zo zlatého obdobia Hollywoodu. Ide o svižný, vtipný a postmoderný komediálny triler, ktorý si zo smrteľne vážnych a temných krimi trilerov tak trochu robí srandu, tak trochu kopíruje ich zápletky a tak trochu mnohé z nich kvalitatívne aj prevyšuje. Od začiatku vám niečo nesedí na každej z postáv a steneustále v napätí vďaka viacerým dejovým odbočkám, kedy si nemôžete byť istí, či zrovna to, čo sledujete, zapadne elegantne do celkovej mozaiky, alebo sa k tomu už scenár nevráti. Atmosféra filmu sa prispôsobuje Stephanininej pojašenej postave a nie naopak, čo je myslím chytrý a celkom originálny nápad, takže aj keď všetko okolo hustne, film sa nestáva temnejším, ale napínavý je stále rovnako. Pri vyvrcholení ale už tvorcovia nedokázali udržať ten postmoderný nadhľad v rozumnej miere a stáva sa z toho regulérna komédia. Ostáva aj priestor na menšie zamyslenie sa nad otázkou osamelosti ľudí v dnešnej dobe a absencie hlbších priateľstiev a partnerstiev, nehovoriac o rozpadávajúcich sa manželstvách, no poznáte to. Každý tu má nejaké maslo na hlave, vrátane Stephanie, čo robí všetkých zúčastnených ambivalentnejšími, v podstate si sami môžete zvoliť, komu budete držať palce a prečo. No a tieto dve super baby to parádne ťahajú vpred. 70% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vyjebala jsi s jednou z matek, vyjebala jsi s námi všemi.“ Jak si můžete v podobném duchu přečíst u nejednoho zdejšího příspěvku, v případě Nebezpečné laskavosti se jedná o silně odlehčenou variaci na Fincherovu Zmizelou (ne, stejných kvalit nedosahuje), ale tahle nálepka je pro film vlastně docela nespravedlivá. Na to je až moc zábavný. Stejně jako ho „dehonestovat“ pouhými 3*, na to je zas příliš svůj. V tomhle díle je naprosto vše „cool“ a sexy…až je to místy (sebe)parodické. A mám neodbytný pocit, že záměrně (rošťácky pomrkávající na diváka). Tak či onak, vybrat do rolí naprosto odlišných „mamin“ dvojku Lively & Kendrick bylo trefou do černého, obě baví a mají mezi sebou fungující chemii (škoda, že ostatní jim jen uctivě „přicmrndávají“). Dále nechybí nemálo vtípků (podařených i těch hlušších), výborný soundtrack, padnoucí kostýmy a směrem ke konci tolik twistů s už vyloženě sebeparodickým nádechem (korunováno americkým hybridem), až jsem se tomu vrstvení musel začít smát Celkově mi to vychází na solidní 4*. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2018 v New Yorku. (Varan)
  • V čase 1:43:50 stojí Emily (Blake Lively) u kuchyňského stolu a loupe nožem citron, poté je záběr na Stephanie (Anna Kendrick) a Seana (Henry Golding) a poté opět na Emily, která sedí na druhé straně daného stolu a seskakuje dolů. Hodně rychle se tam dostala a také dost potichu na takových podpatcích. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama