Reklama

Reklama

Brigada - Brigáda

(série)
  • Rusko Brigada (více)
Rusko, 2002, 12 h 30 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(15)

Příběh čtyř přátel, obyčejných mužů, kteří jsou okolnostmi donuceni vstoupit do řad zločinců a kteří se nakonec stanou zakladateli jednoho z nejvlivnějších moskevských gangů. V roce 1989 v Rusku běží na plné obrátky proces transformace od komunismu k tržnímu hospodářství. Na začátku zakládají malou vyděračskou bandu, ale záhy se dostávají přes daleko větší podniky až k pašování drog. Jde o závod, kde vítěz bere vše a ve kterém samotní gangsteři čelí zkorumpovaným politikům nebo bezohledným průmyslovým magnátům. Může být v takové bitvě skutečný vítěz? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

mira007 

všechny recenze uživatele

V době uvedení do českých televizí to bylo příjemné zpestření, protože mezi těmi americkými seriály se stejnou šablonou to byla opravdu pecka. Neoplývalo to politickou korektností jako ty unylé americké - hláška Michael Jackson je teplouš - je jasným důkazem. Jiný styl vyprávění, jiné tempo, jiné téma z toho dělaly trochu jiný seriál a ne špatný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodnotim jen prvni dil, protoze na dalsi se uz odmitam koukat. Proti rusky tvorbe nic nemam, i kdyz jsem trochu opatrnejsi pri vyberu ruskej filmu a tak jsem byl zvedavej na tenhle vychvalovanej a originalni serial, ale to byla proste sracka. Mozna jsou dalsi dily uz lepsi, to nevim, ale riskovat to nebudu. Hudba dost spatna, dej prumernej a herci naprosto na hovno, takze jedinej klad je docela slusna realisticnost. Docela zklamani. ()

Reklama

The Graduate 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, pamatoval jsem si ho ještě z vysílání na Nově a teď jsem ho asi po sedmi letech znovu zhlédnul na Youtube v původním znění s titulky. Už jenom parádní hudba a znělka a skvělý Sergej Bezrukov by zajistili minimálně dvě hvězdičky, zbytek další dvě. A protože mě seriál neskutečně bavil a abych vyvážil nesmyslně nízká hodnocení a odpady (ty snad můžou být způsobené jenom absolutní rusofobií), přidám brigadýrům i tu pátou ;) P.S.: Neodpustím si poznámku k některým komentujícím: opravdu si myslíte, že hodnotit 15 dílný seriál po zhlédnutí pouze prvního dílu, je dobrý nápad? Nebo že vaše neorientace v ději, poté co od seriálu odejdete, je chybou tvůrců? :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ruská invaze na pole akčních seriálů bohužel nevyšla. Snad si tam někdo u nich nad sklenkou vodky a během Ruské rulety uvědomí jak dlouho cestu musejí ještě ujít, aby se dostali na úroveň průměrného televizního seriálů. Naše milovaná televize Nova opět tímto seriálem boduje jak je jejím zvykem a já jen dál kroutím hlavou nad jejich politikou. Mnohem lepší seriál Alias pošlou do půlnočního času a pak ho přesunou na třetí ranní a ruská ptákovina dostane větší šance? Vzpamatujte se ani Lost vás na podzim nezachrání(osobně ho nemusím, ale řekl bych že češi na takový seriál nejsou připraveni a málo kdy mají stejné chutě jako zámořské publikum). ()

Dlo'h-osh 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Brigáda jeden z nejlepších akčních seriálů poslední doby. Ukazuje jak to chodí v prostředí ruských gangů. Zaujaly mě hlavně akční scény a úvodní znělka, také se mi líbil propracovaný příběh s množstvím zápletek, který sleduje 12 let Sašova života, přišel mi velmi realistický. Pro jeho pochopení je však potřeba vidět všechny díly. Brigáda byla příjemná změna po návalu amerických seriálů a také byla lepší než hodně z nich. Rozhodně nejlepší ruský seriál ....90% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (4)

  • V deváté epizodě, dy Fil (Vladimir Vdovichenkov) se Sašou (Sergey Bezrukov) mluví o zrádci, mají za sebou plakát k filmu Smrtonosná past 3 (1995). Tato epizoda se však odehrává v roce 1994, tedy rok před natočením akčního filmu. (Žralok)
  • Originální soundtrackové album obsahuje citace z poslední epizody, které odhalují velký "spoiler". (ČSFD)

Reklama

Reklama