Reklama

Reklama

Brigada - Brigáda

(série)
  • Rusko Brigada (více)
Rusko, 2002, 12 h 30 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(15)

Příběh čtyř přátel, obyčejných mužů, kteří jsou okolnostmi donuceni vstoupit do řad zločinců a kteří se nakonec stanou zakladateli jednoho z nejvlivnějších moskevských gangů. V roce 1989 v Rusku běží na plné obrátky proces transformace od komunismu k tržnímu hospodářství. Na začátku zakládají malou vyděračskou bandu, ale záhy se dostávají přes daleko větší podniky až k pašování drog. Jde o závod, kde vítěz bere vše a ve kterém samotní gangsteři čelí zkorumpovaným politikům nebo bezohledným průmyslovým magnátům. Může být v takové bitvě skutečný vítěz? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

nemer 

všechny recenze uživatele

Sice amatérsky natočené, ale natolik atmosférické a poutavé hereckými výkony, že svého času mě seriál oslovil a dokonce bych ho před cca 10 a více lety řadila mezi kultovní. Pěkně zpracovaný přerod normálních kluků v gangstery vlivem okolností. Spíš akční telenovela, do krimi/dramatu má daleko. V okolí na seriálu ujíždělo i dost žen, hlavní hrdinové měli svoje kouzlo, které ale mužský divák asi těžko odhalí :) ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nevim jak ostatním, ale mně se tento ruský seriál náramně líbil. Po každém zhlédnutí jednoho dílu jsem se těšil na další a to se u ruské kinematografie opravdu nestává často. Popisuje, jak se Saša Bělov propracuje z vojáčka, který se vrací v roce 1989 z vojny a shledá se znovu se svými třemi nejlepšími kamarády, až na mafiánského bosse moskevského podsvětí. Už samotné téma ruské mafie je hodně zajímavé a v tomto případě velice slušně podané. Je zde hodně zápletek, což jen uceluje skvělý příběh, který je ještě prokládán akčními scénami, které jsou zde hodně povedené. A nakonec herci jsou skvělí a já jim to opravdu baštil. Takže 99%. ()

Reklama

Dement 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit po prvním díle - zatím to vidím, že by to mohl být velice autentický a brutální seriál z prostředí ruské mafie. Zaujaly mně hlavně ekzémy (rozuměj teplákové soupravy borců) a taky reálně udělané zvuky při rvačkách, jenom takové plácnutí a žádný řach, bum prásk alá americký akční filmy..i příběh by to mohlo mít. No tak zase takovej zázrak to není, musím jít s hodnocením o jednu * níž. Místy nuda, divné dialogy (možná překladem, kdo ví..), zmatený scénář a nepříliš dobrá herecké výkony. Občas dobrá kamera. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První asi 3 díly ve mě vzbudily pocit, že by to nemusel být špatný seriál, hlavní hrdina vypadal celkem sympaticky a příběh se začal vyvýjet docela zajímavě, jenže pak sem si během reklamy odskočil a hned sem se zase vrátil, ale najednou bylo všechno jinak, příběh posunutej snad o pár let dál, přeskočil pár událostí a já se v tom nějak neorientoval a to mi začal tenhle seriál poprvý dost vadit, jenže už nepřestal, od tý doby je ze sympaťáka ulízanej rusekej blbeček a děj na stejným mrtvým bodě a pořád o tom stejným. Myslim, že s timhle seriálem právě končim ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Jak seriál běží, tak se mění hodnocení, takže na konci dodatek............................Americká gangsterka v dlouhém východním hávu. Nemyslím to zle, je óčeň charóšaja. Od 5ti hvězdičkových populárních akčních seriálů ji však sráží (pozor, po shlédnutí prvních dílu) občasný jemný nádech kýčovitosti a naivity. No, je to koneckonců divoký východ, nejsem jím odkojen tolik, abych vzdychal a ronil slzu vždy při pohledu na to, že mladí nadějní budoucí mocní s nedlouhou životností se formují v podstatě všude ve světě stejně. Jen to prostředí, kde dosud 90% každé "slušné" rodiny tvoří bývalí příslušníci udatné sovětské armády a jejich děti, je nakloněno řádnému uvědomění si svého místa v agresivní společnosti trochu víc. Navíc, když je například v 1. díle nejpopulárnějším videem Rambo 1. Však předpokládám, že i naši bývalí východní sousedé vědí, že Rambo nebyl jen jeden a určitě nás při tom dlouho nenechají a přiblíží se našim, akční komercí zmlsaným a otupělým, jazýčkům ještě víc. Jako odkaz západnějšímu světu jej však zvolili filmaři výtečně. Naštěstí zde nakrásno ukázali, že současné ruské filmové akční (nejen) kriminálky strčí nejeden současný západní trhák ve své surovosti a reálnosti do kapsy. ................a nyní dodatek: opraveno ze 4 hvězd na 3 (i tak jich mají tam na východě dost), té naivity, kýčovitosti a divadelní názornosti je tam až moc. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (4)

  • Originální soundtrackové album obsahuje citace z poslední epizody, které odhalují velký "spoiler". (ČSFD)
  • V deváté epizodě, dy Fil (Vladimir Vdovichenkov) se Sašou (Sergey Bezrukov) mluví o zrádci, mají za sebou plakát k filmu Smrtonosná past 3 (1995). Tato epizoda se však odehrává v roce 1994, tedy rok před natočením akčního filmu. (Žralok)

Reklama

Reklama