Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (247)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Neotálej princi, a ponoř svůj jazyk do vlhkého příkopu mých úst, a nechť se tvé paže zmocní předprsí mých asymetrických křivek. Neb v těchto dobách temna, kdy jsou ženy týden co týden znásilňovány muži sedmi různých národností, je ztopořený pyj tvé vznešenosti plamínkem naděje!" "Inu dobrá tedy!" ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznace nejslabsi ze vsech ctyr serii o Cerne zmiji, v prvnich 4 dilech je na zasmani jen sem tam neco. Ale zachranujou to dva pekne vostry zaverecny dily o lovci carodejnic a o bande zloduchu. A samozrejme nejvetsim tahounem tu je Rowan Atkinson, kterej si roli viditelne uziva a nechybi u nej klasicky pobihani, naprosto ultimatni skleby a tentokrat i takovej zlomyslnej humor a sem tam naka hlaska. Naopak moc mi nesed Brian Blessed, kde tvurci tezi hlavne z toho, ze vypada jak sileny hovado a neustale vyrvava, ale me to misty spis rozcilovalo. Taky me prekvapilo, ze smich tu je pridanej hodne spore a u spousty vtipku chybel. Celkove to je tak na 4*, ale precejen tvurci se tu teprv zahrivali, tak primhourim oko, uz jen kuli tem dvoum perfektnim dilum a skvelymu Atkinsonovi. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel, ale 4* dát musím. Normálně bych o 5ce vůbec nepochyboval, ale ve srovnání s tím, co přijde v dalších sériích, je to pouhý odvar. R. Atkinson mile překvapil. Že je vtipný i když mluví, a dá se říct, že když jenom mluví. Špinavost středověku pěkně udělána, Adder je fakt slizoun, ale vtipné to opravdu je :). ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malo to občas také pred beanovské grimasy. A čo sa týka humoru samotného? Táto historická doba bola asi až priveľmi temná, pretože v nej čierny humor neustále zanikal a bol ťažko rozpoznateľný. Prvú sériu Černej zmije by som odporučil vynechať, aby ste sa vyhli zbytočnému odradeniu od pokračovaní. Tie totiž prinášajú pobavenie a Rowana Atkinsona v neprofláklej podobe. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost často bývá zvykem, že první série je u seriálů jasně nejlepší, a pak jde kvalita postupně dolu... Černá zmije jde na to úplně naopak. První série ještě nedává příliš záminek, k tomu, aby se stal seriál legendou na poli komedie. Dost věcí je tu ještě takových nevyladěných, Atkinson je mnohdy víc Mr. Bean než Černá zmije a hlavní otěže humoru má mnohdy na bedrech spíše král Richard, fóry jsou mnohdy takové dost laciné a prvoplánové. Z průměru to tahají epizody Arcibiskup a Čáryčichač, ostatní opravdu jen průměr. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama