Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pane? Mám vychytralý plán..." Jako milovník britcomů to říkám nerad, ale v rámci objektivity - tahle první série je vážně mizerná. Humor je ještě příliš vulgární, Edmund Blackadder příliš degenerovaný a Baldrick příliš inteligentní. Teprve ve druhé sérii, poté, co se k týmu připojil Ben Elton, je všechno tip top. A nenechte se odradit ani opravdu strašlivým dabingem. 60 % ()

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

- Mám vychytralý plán... - Ano, Baldricku? - Můj pane, co kdybychom okomentovali první sérii o vašich příhodách a vašem slavném rodu? Nuže, přátelé, nebyl bych opravdovým fandou britského humoru a jeho sitcomů, kdybych si nesehnal předskokana Mr.Beana. Ovšem degradovat Zmiji na tento prostý fakt je velice neslušné k seriálu. Podle mě už první sérii podává Atkinson ještě lepší výkon než v Beanovi. Ovšem od Rowana očekávám v dalších sériích ještě zlepšení. Zde je vidět, že je též spoluautorem scénáře, a tak místy připomíná i svoji nejslavnější roli. Humor je sice typicky britský, ale zároveň i nebývale vulgární - tolik např. sexuálních narážek jsem už v britcomech neviděl pěkně dlouho. Co mě na první Zmiji také vadilo, že polovina epizod (konkrétně druhá, třetí a šestá) místy nudí (šestý díl to ovšem nahrazuje trošku dojemným koncem). Zato první je vynikajícím startem Edmundových lapálií a na čtvrtém a pátém díle se stěží najdou nějaké mouchy. Takže konečný soud - úvod se docela nepovedl, ale jedná se pořád o slušnou zábavu a už se plně těším na druhou sérii. P.S. Neudělejte stejnou chybu jako já - tj. nestahujte s českým dabingem! Až na Jiřího Pragera (jediné pozitivum dabingu - objevení tohoto herce do role Atkinsona) celý seriál začne v první možné chvíli trhat uši (hlavně slyšet "můj lorde" by se mělo zařadit na listinu trestů smrti). Naštěstí jsem si stáhl originál a teď mohu obdivovat. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipné to opravdu místy někdy je. Bohužel zde Rowan Atkinson ještě hledá sám sebe a polohu humoru která mu jde nejlíp- lidově řečeno, jeho postava se mě zdála absolutně nesympatická, až odpudivá a hodně tomu pomohl její představitel. Přemýšlel jsem, jestli se na to nevyprdnu a zbylé díly smažu (naštěstí jsem to neudělal). Jediné za co si tato první série zaslouží potlesk, jsou některé vedlejší posatavy král Richard IV či ten Skot. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niekdy sa mi zdá, že Rowan s tou svojou mimikou až príliš tlačí na pílu-čo však nič nemení na tom, že je to veľmi vtipný seriál s trefnými hláškami. Tento druh humoru však asi neocenia všetci. A český dabing je naozaj tragický. "Edmunde, budeš s náma bojovat?!" - "Proboha ne!Myslel jsem že budu bojovat s nepřítelem!!!" - "Doufám, že ho nepostavíš blízko mně." ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Tak toto nemá chybu. Humor od začiatku do konca, Rowan Atkinson dokazuje, že vie zahrať aj inú humornú úlohu ako Mr. Beana a takto sa mi páči. Britský humor milujem, takže ma to len potešilo a toto zvláštne zobrazenie britských dejín si môžu dovoliť len Briti. Paráda. Len nechápem ako mohli vyrobiť taký... ehm... dabing - ak sa to dá nazvať dabingom. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama