Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (247)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Neotálej princi, a ponoř svůj jazyk do vlhkého příkopu mých úst, a nechť se tvé paže zmocní předprsí mých asymetrických křivek. Neb v těchto dobách temna, kdy jsou ženy týden co týden znásilňovány muži sedmi různých národností, je ztopořený pyj tvé vznešenosti plamínkem naděje!" "Inu dobrá tedy!" ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapomente na lhare Shakespeara, tento serial vam ukaze prave dejiny Anglie. Prave v prvni serii pripomina Atkinson nejvice Beana, kterym se proslavil o par let pozdeji. Ackoli asi 99% z nas videla Beana driv. Svoji blbosti predci Edmunda Cernou zmiji jeho spolecnik Percy, ale Baldrick zde z cele trojce pusobi nejinteligentneji. Dokonce umi cist ! Blessed se pro tuto roli krale narodil (fresh horses !!!), skoda, ze uz v dalsich seriich chybel. Dabing byl sice technicky spatny, ale co do kvality daberu vyborny. Pragr je jediny, kdo dokaze Atkinsona poradne namluvit. Nastesti v novem dabingu zustal, ale jinak az na Placheho (Blessed) jsou novi daberi znatelne horsi. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál? Asi jsem něco nepochopila. Humor je většinou na úrovni pubertálních vtípků - fekálie, zakopávání, padání atd. Jen poslední dva díly tenhle seriál vytahují na slabší tři hvězdy. Mám ráda britský humor i Rowana Atkinsona, ale tohle ne. A český dabing téhle historické komedii opravdu nepřidává na vtipnosti. Celé to vypadá jako natočené partou patnáctiletých děcek. Na další série se nechystám. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždy som mal rád Mr. Beana, ale potom som narazil na Čiernu zmiju a odvtedy mi Bean pripadá len ako infantilný pako. Pravda, všetci sa zhodujú v tom že prvá séria Zmije, odohrávajúca sa v stredoveku, je celkovo najslabšia a ja sa tiež pripojím. Trpí to hlavne svojou teatrálnosťou a Atkinsonovými jalovými pokusmi o protopitvorenie. Tie jeho ksichty ho síce preslávili ako Beana, ale v Zmijákovi sú úplne mimo. On je tu Edmund vôbec taký odstrkovaný a vyjukaný chudáčik, ktorého jeho šialene vytlemený kráľovský otec stále volá Edgar. Keď však pominieme tieto začiatočnícke chyby je to stále nálož typicky britského zádrapčivého, silno čierneho až morbídneho humoru a ostrých hlášok. Predovšetkým potom posledné dve epizódy o lovcovi čarodejníc a bande rapavých zabijáckych vagabundov sú poriadne drsne našlapané. Taktiež oproti ďalším sériám je tu Edmundov sluha, smrdutý hajzlipuciar Baldrick dosť inteligentný. Zato lord Percy Percy je hneď skraja dokonalý vôl. Mňa to chytilo a ďalšie série už boli len lepšie a lepšie. ()

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Ze vsech ctyr serii moje nejmene oblibena, ale stale jde o dokonaly pocin britske situacni komedie. Rowan Atkinson se zde sice vice pitvori, nez hlaskuje (oboje mu jde ale skvele) a Baldrick zde neni tak tupy, jako v dalsich seriich, ale spousta skvelych hlasek a komickych situaci nenecha ani tuto serii spadnout do prumeru. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Titulní píseň od Howarda Goodalla má stejnou melodii po všechny série, mění se jen styl dle historického období. (Mr.Critic)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama