Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

Tjaden 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky poslednímu dílu "Sbohem" nejlepší série. Černohumorným gagům se sice rád zasměju, ale zároveň mě mrazí z toho, že řezníci jako polní maršál Haig skutečně žili a denně posílali tisíce vojáků zbytečně ven ze zákopů na jistou smrt. Černá zmije si samozřejmě v žádném díle neodpustí k této skutečnosti trefný komentář. Úplný závěr se tváří, jako by do seriálu vůbec nepatřil, ale úspěšně se mu podařilo dostat mě do kolen. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel poslední série příhod o Edmundu Blackadderovi byla sice slabší než ta třetí, to ovšem není důvod nedat plné hodnocení, jelikož i zde máme pilníkem dokonale vybroušené gagy týkajících se tentokrát válečného prostředí. Během sledování jsem zaznamenal i další změnu, kolikrát mě během této řady byl sympatičtější poručík George než jeho nadřízený kapitán Blackadder. Nemluvě o vojínu Baldrickovi. Další postavy jako Darling, jehož humor se v češtině ztrácí, nebo Melchett jsou standartní a vytváří s výše uvedenou trojicí dokonale sehraný kvintet (také proto, že Fry s Lauriem měli vlastní televizní show). K tomu se musí zmínit velice dojemný konec, který mě chytil za srdce. Mimochodem, pokud se vám líbila ve třetí sérii epizoda s Macbethem, zde se dočkáte zase Charlieho Chaplina jakožto terče vtípků. A zajímalo by mě, jestli po shlédnutí této řady budete mít ještě chuť na kávu. Na závěr pěkná stěží přeložitelná hříčka se slovy od Baldricka - "war started when a man called Archie Duke shot an ostrich because he was hungry". ()

Reklama

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sem rád, že konečně můžu dát Černé zmiji plný počet hvězd, předchozí série na to neměly, ale tohle je bezpochyb nejlepší z nich. Boldrik u soudu byla největší pecka celého seriálu, škoda, že sem se toho dočkal až v poslední sérii, no více už toho není, ale věřím že 5. a dejbože 6. série by byly už totální špičky, protože se tento seriál zlepšuje každou sérií. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Najlepšia séria zo všetkých. Brilantný humor, satira prekladaná ešte väčšou satirou, vtip na vtipe. Od čias prvej série je v charaktere Čiernej Zmije vidno určitú zmenu, už to nie je taký slizoun, čo ale ne je na škodu, pretože získava na sarkazme a ostrovtipe. Koniec je dojemnejší ako predtým, ale v kontexte obsahovej stránky celej série už nemohol byť lepší. Maximálna spokojnosť, Atkinson je kráľ medzi komikmi. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední, ale zároveň chronologicky nejbližší dějinná zpověď, tentokráte kapitána britské armády Blackadddera. Originálními hrátkami se slovy a vůbec významy slov se jednotliví představitelé prezentují v průběhu I. světové války a jak to tak bývá, vše je okořeněno luxusními gagy, hláškami a vůbec groteskními situacemi. Aby toho nebylo málo, tak do toho všeho vstupuje fakt absurdnosti s jakou se tato válka vedla a Edmund rázem má několikrát nahráno k naprosto geniálním glosátorským obratům. Čtvrté pokračování, tak nemohlo skončit o moc lépe. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě "Vojenský lazaret" řekne Melchett  (Stephen Fry) Edmundovi (Rowan Atkinson), že Oxford je dost příšerná díra. Fry studoval v Cambridge, zatímco Atkinson na Oxfordu. (Kulmon)

Reklama

Reklama