Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (174)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najslabšia séria. Vidieť dochádzajúci dych. Oholený Baldrick vyzerá čudne, Tim McInnerny je v role, ktorá mu nedovoľuje vyniknúť a trademarky série (napr. nekonečné Black Adderove prirovnania) začínajú trošku vadiť. Napriek tomu sa jedná o vynikajúce zakončenie série. PS: Z konca posledného dielu mi zovrelo hrdlo... ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sem rád, že konečně můžu dát Černé zmiji plný počet hvězd, předchozí série na to neměly, ale tohle je bezpochyb nejlepší z nich. Boldrik u soudu byla největší pecka celého seriálu, škoda, že sem se toho dočkal až v poslední sérii, no více už toho není, ale věřím že 5. a dejbože 6. série by byly už totální špičky, protože se tento seriál zlepšuje každou sérií. ()

Reklama

frbulka 

všechny recenze uživatele

"Kdybych si chtěl povídat se zeleninou, koupím si ji na trhu.", "Vaše přítomnost je tu iritující jako uvařený kaktus v opičím pyžamu.", "Baldricku! Dnes večer bude ten stůl čistý tak, že se z něho budu moci i najíst.", "Poslední dobou je tu taková špína, že by tu hovnivál ztratil zájem o povolání a začal by hledat štěstí někde jinde.", "Lorde Bílá Zmije, slib mlčenlivosti, to je velice zajímavá věc, vyprávějte mi o tom!", "Jestli něco do rána nevymyslím, setkáme se se stvořitelem. V mém případě je to Bůh, v tvém případě Bůh ví...", "Tohle je největší událost v umění od dob, kdy si před Leonarda sedla Mona Lisa a podotkla, že má divnou náladu.", "No...ten začátek byl děsnej, pak to bylo průměrný a o tom konci nebudeme mluvit. Jinak to bylo skvělé."..................................... I když netvrdím, že suchý britský humor Černé zmije musí vyhovovat všem, já si partičku Edmunda, George, Baldricka, Percyho, Melcheta a dalších zamilovala ve všech historických epochách. Výše uvedené hlášky jsou jen pouhým zlomkem toho, co obsahuje jedna epizoda a co si milovníci seriálu opakují při různých příležitostech v běžném životě:-). Shrnuto, Černá zmije II., III. a IV. je geniální sitcom, který si získal mé srdce už před lety a obsadil čestné místo v mých nej... ()

Reckon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poslední sérii je krásně parodováno myšlení války jako nádherné události plné odvahy a cti. Generál Melchett tu zachází někdy hodně daleko. Ještě jsou hodně vtipné narážky na zákopovou stravu. Hlavně popsaný recept jak upéct krysu do zlatova v kaluži a k tomu si dát výborné kafe z přírodních zdrojů, které jsou prakticky vždy po ruce. (10/10) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vrchol černozmijácké série. Kpt. Blackadder je cynický a mimořádně vtipný, vojín Baldrick má "opravdu vychytralé plány", armádní velení je plné idiotů a závěrečný odkaz na Gallipoli je třešnička na dortu. Asi nejvtipnější jsou díly s polním soudem za sežrání poštovního holuba a díl s nástupem k letectvu. Nepřejte si vědět, z čeho v polních podmínkách Baldrick vaří "vynikající napěněnou kávu s mlékem a cukrem" :o)) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2000 se 4. řada seriálu umístíla na 16. místě v seznamu "100 nejlepších britských televizních pořadů" vytvořeném Britským filmovým institutem. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama