Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (166)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zmiják sa prehupol zo stredoveku do renesancie, nasadil brčkavú parochňu, pirátsku náušnicu a permanentne mrzutý ksicht. Už to nie je ten vyhúkaný blbček ale parádny kus cynického hajzla s jazykom tak ostrým, že by s ním mohol rezať diamanty a ktorého hlavnou pracovnou náplňou je neustále prskať a štekať jedovaté poznámky a urážky po všetkých naokolo. Predovšetkým jeho dvaja verný kumpáni Percy a Baldrick to schytávajú len to fičí. Percy je stále rovnaký kretén, zato čo sa týka Baldricka, ten podstúpil radikálnu degeneráciu a jeho IQ je teraz maximálne jednomiestne. Humor je stále poriadne čierny a agresívno hašterivý ako sa na poriadny britcom patrí. Môj najobľúbenejší diel je jednoznačne "Peniaze", kde Edmund dlží prachy banke čiernych mníchov a ide po ňom ľudožravý úchylný biskup. A Percy stvorí pomocou čiernej alchýmie rýdze zeleno. Spomenúť treba aj kapitána Ruma, neustále sypajúceho absurdné prirovnania. Naopak, trocha otravné mi prišlo trio z kráľovského dvora v zložení protivná kráĺovná, pätolízačský lord Melchett a stupídna vychovávateľka, ktorých zábavkou je neustále buzerovať. Ale inak je to vymakané takmer k dokonalosti. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně lepší než jednička. Lord Černá zmije už není potrhlý strašpytel, ale stal se z něj sebevědomý, chladnokrevný a vychytralý intrikán. Dalším plusem je změna image, Atkinsonovi to s knírkem a bradkou neskutečně sekne a jeho postava dostává úplně nový ďábelský rozměr. Prostředí alžbětínské Anglie se podařilo jaksepatří využít. ()

Reklama

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Tak po prvním díle jsem docela překvapen Rowan Atkinson zarostlý, i trochu namyšlený a hlavně je pořád vtipný. Určitě to bude lepší než první sérka. Tak už jsem viděl všech 6 dílů a dokonalost sama. Rowan Atkinson je perfektní nikdo by to nezahrál tak dobře jako on. A nejlepší díl je pivo to jsem se smál od začátku do konce. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající, nemám moc co vytknout. Příjemně krátký sitcom z prostředí alžbětinské Anglie, který s původním Blackadderem nemá nic moc společného, ale je mnohem lepší. Rowan Atkinson už není směšné hovado, ale úžasně sarkastický a arogantní šlechtic, humor už není tak infantilně vulgární, ale docela sofistikovaný a inteligentní, čemuž výrazně napomohlo i soustředění pozornosti na skvělou Mirandu Richardson v roli královny Alžběty ("Možná vám nechám všem useknout hlavu, jen abych viděla, jak se budete tvářit.") Jednotlivé díly jsou kouzelně absurdní, nevaří z vody ani nejsou nijak jednoduché po stránce humoru. Hlavně druhý díl, kde se Blackadder stane vrchním katem, opravdu nemá chybu. Baldrick...Baldrick, you bastard.... ()

Jacques-ds 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si myslel, že Atkinsonovým vrcholem je Bean. Ale to jsem neznal Černou zmiji. Humor Černé zmije je mi bližší než humor Beana. Zvlášť tato série oplývá typickým suchým anglickým humorem a hlavně "ostrovtipem", kdy se nic a nikdo nešetří. Černá zmije je televizní vrchol sarkasmu a ironie a já už teď alespoň vím, od koho se Hugh Laurie naučil hrát House. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Rik Mayall si sám navrhl bizarní oděv, ve kterém vystupuje jako Flash na konci prvního dílu. Ostatní herci jej něměli spatřit, dokud se nezačala filmovat závěrečná svatební scéna a všichni padali smíchy, zatímco Mayall točil. (Kulmon)
  • První dvě epizody měly být původně opačně. To vysvětluje, proč se Percyho plnovous objevil poté, co si ho v první epizodě oholil. (Kulmon)

Reklama

Reklama