Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (167)

Opsha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veliká změna k lepšímu. Lord Černá zmije sice ztratil postavení královského syna, zato má konečně mozek (a Rowan Atkinson se už nepitvoří). Nehledě, že podle mých známých zmijofilek mu to tady nejvíc sluší. Tak ale zase k dílům: 1* Zvony Velice pěkný díl, se Shakespeara připomínající zápletkou, aneb sličný sluha Bob. Navíc se zde poprvé objeví Lord Flasheart. Jen mi trochu vadí to, že se tu cynik a děvkař Zmije zamiluje. 7/10 --- 2* Hlava "Byl popraven vrchní kat. Omylem se podepsal do špatné kolonky popravního výkazu" Hádejte kdo je jeho nástupcem.... Fóry s přesunutou popravou sice pěkné, ale dost hluchých míst 5/10 --- 3* Brambora Další díl zabitý dabingem, Kapitán Rum je v české verzi neuvěřitelně trapný. A bohužel kolem něj se víc jak půlka dílu točí. Ovšem docela se divím že královna Alžběta I. nebyla zaznamenána do Stopařova průvodce galaxii v čestné společnosti Vogonů a Azgothů z planety Kria 4,5/10 --- 4* Peníze Kdo si stěžuje v současné době na chování exekutorů, nepotkal ještě biskupa z Bath-Welllsu. Povedený díl na půdorysu klasické crazy komedie, nejlepší je asi závěrečná pointa - naprosto nečekaná (Chudák Percy) 8/10 --- 5* Pivo Černá Zmije pozval své hyperpuritánské příbuzné, aby z nich dostal dědictví. Bohužel na ten samý den vyzval Lorda Melchetta na pijácký zápas, tudíž se obě akce musí konat zároveň. Nejlepší díl celé série, záchvat smíchu od začátku do konce 9/10 --- 6* Pouta Na královský dvůr chtějí proniknout šílení Němci, vedení mistrem převleků Ludwigem Nezničitelným. První věc co udělají je únos Zmije a Melchetta. Další výborný díl, s Hughem Lauriem namaskovaným naprosto k nepoznání a španělským mučitelem, který rád hraje šarády.... 9/10 Zmije se slabé první sérii zvedla, proškrtala zbytečné postavy a trochu nahoru šel i dabing (Radovan Vaculík je jako Baldrick sice stále v jedné tónině, ale už aspoň nepůsobí tak přitepleně). Navíc velký bod je za záverečné písně šíleného loutnisty. To nejlepší nás ale ještě čeká. Celkový dojem 7/10, zlepšení je obrovské, ale pořád to ještě nemá správnou kadenci vtipů ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Tak po prvním díle jsem docela překvapen Rowan Atkinson zarostlý, i trochu namyšlený a hlavně je pořád vtipný. Určitě to bude lepší než první sérka. Tak už jsem viděl všech 6 dílů a dokonalost sama. Rowan Atkinson je perfektní nikdo by to nezahrál tak dobře jako on. A nejlepší díl je pivo to jsem se smál od začátku do konce. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kultovní seriál s nezapomenutelnou Černou zmijí a Baldrickem odehrávající se ve čtyřech obdobích slavných anglických dějin. Sice kvajita jednotlivých epizod je nerovnoměrná, ale jako celek to drží po kupě. Humor většinou stojí na zesměšňováním jednotlivých postav, takže žádné hlubokomyslné myšlenky nečekejte.. Půlhodinové díly však zpříjemní volný čas, kdy není do čeho či koho píchnout ;-) Ve výsledku slabší 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhé sérii Černé zmije byl Rowan Atkinson nucen změnit styl a důkladně přezbrojit v souboji o diváckou přízeň, protože jakkoliv se z dnešního pohledu Černá zmije může jevit jako kultovní záležitost, na britském trhu bylo její přijetí vlažné. Největší transformaci podstoupila hlavní postava. Ze smolařského nekňuby se zakyslým obličejem se stal vychytralý uhlazený renesanční kavalír, který sarkasticky glosuje události kolem sebe a vládne hbitým jazykem. Protože tahle proměna znamenala úspěch, v dalších sériích se měnilo pouze postavení Atkinsonova hrdiny, základní povahové rysy a projevy zůstaly stejné. Osobně považuji druhou sérii za krok k lepšímu a jeden z vrcholů britské televizní komediální scény 80. let. Celkový dojem: 95 %. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla o trochu lepší než první. Co mě překvapilo nejvíc, byla hlavní postava. Atkinson v roli Edmunda vypadá nejlépe, co jsem ho kdy viděl. Edmund samotný již není hloupý nekňuba, ale slušně zvrácený prospěchář, který vše trefně a hlavně vtipně komentuje. Jednotlivé díly trochu kolísají, ale některé jsou skvělé. Jen ten dabing zůstal otřesný, jestli budete mít možnost sáhněte po originálu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Formát seriálu Černá zmije se v druhé sérii změnil poté, co bylo BBC značně nespokojenou s první řadou. (Kulmon)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • První dvě epizody měly být původně opačně. To vysvětluje, proč se Percyho plnovous objevil poté, co si ho v první epizodě oholil. (Kulmon)

Reklama

Reklama