Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (167)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada Černé zmije stejně vtipná jako její předchůdce spolu s tragickým dabingem, který mi již kupodivu ani nevadí a odehrávající se v době vlády královny Alžběty, která se zmijí dokonce i chlastá:). Autoři si dali opravdovou práci s rekvizitami a hlavně s anglickou módou tehdejší doby a některé obleky jsou opravdu nádherné. Možná mi trochu vadila královna a její služka i když za to převážně může dabing. Mimo to Rowan Atkinson změnil imidž a zde vypadá opravdu neobvykle skvěle. 7/10 ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, takhle, prosím, klidně pokračujte dále. Vtip podstatně "chytřejší", respektive založený na mém oblíbeném kontrastu sarkastického ostrovtipu s různými stupni normálnosti/infantilnosti/hlouposti. Nejlepší postava: Queen Liz, Blackadder sám Nejlepší pasáže: parafráze Richarda II., počítání fazolí, odhalování padoucha a jeho pohnutek v závěrečném dílu ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Edmund v druhé sérii dospěl a vychytral. Už není takový magor jako v první sérii, ale dostal pekelně ostrý jazyk a neskutečně prořízlou pusu, kterou pronáší neuvěřitelně jedovaté hlášky. Navíc to Rowanu Atkinsonovi sekne. Jediným minusem je pro mě královna a služka. Ačkoli měli pár podařených vtipů, působili na mě spíš rušivě ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu v komentářích rozlišovat jednotlivé série, i když v duchu mi samozřejmě některé jsou sympatičtější než jiné. Všechny ovšem v mých očích zaslouží absolutorium. Nejen pro nepřekonatelný osobitý Atkinsonův humor sám, ale hlavně proto, že si dokáže utahovat prakticky z téměř celá britské historie, přičemž ani na vteřinu nelze zapochybovat, že je sám hrdý Brit, a aniž své Brity uráží. Celé Černé zmiji ode mne patří 100%. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O triedu lepsie ako prva, nevydarena seria. Zaujimave je, ze sa pribeh presunul z 15. do 16. storocia a postavy Ciernej Zmije a Baldricka sa vymenili, tzn. Cierna Zmija zacal byt ten chytrejsi a naopak z druheho menovaneho sa stal najvacsi tupon vo vesmire. Okrem noveho scenaristu sa pridali do zoznamu skvelych hercov Stephen Fry a Miranda Richardson. Vo dvoch castiach sa dokonca objavil Hugh Laurie. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)
  • Rik Mayall si sám navrhl bizarní oděv, ve kterém vystupuje jako Flash na konci prvního dílu. Ostatní herci jej něměli spatřit, dokud se nezačala filmovat závěrečná svatební scéna a všichni padali smíchy, zatímco Mayall točil. (Kulmon)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama