Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Potřetí (The Third) se setkáváme s Černou zmijí na přelomu 18. a 19.století (1760 - 1815). Je sluhou prince-regenta George a v kuchyni, kde se kromě princových komnat děj často odehrává, mu nahrává svou blbostí "úředně ověřený švestkový knedlík" Baldrick, jeden ze dvou finalistů konkursu na obecního idiota Kensingtonu. (Nestal se jím, protože se dostavil. Ten druhý byl větší idiot - zapomněl na to.) V celé sérii se Černá zmije snaží získat majetek a moc i za cenu zrady svého pána nebo krádeže jeho majetku. Princ je však takový hlupák, že si těchto manipulací díky důvtipu Černé zmije nikdy nevšimne. (Fary)

(více)

Recenze (142)

Wishkah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Intrikátor a mistr hláškař Černá zmije, jeho častý terč a sluha Baldrick a totálně vypatlaný magor princ regent. Co chtít víc?.....snad jen vyslechnout si nejkratší epos :"Žil jednou malý buřtík jménem Bladrick a žil šťastně až do smrti."....absolutní špička. i když je čtvrtá série o kousek lepší, tak i u téhle sem si občas málem cvrkl do kalhot ()

Jasmín 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Připojuji se k názorům, že toto je z těch čtyř ta nejlepší série. Sarkasmus Atkinsona zde dosahuje vrcholu, Laurie a Robinson mu dělají skvělé nahravače a vše to tak nějak nejlépe zapadá...."Objevil jsem hru .. karty, kde účelem je se co nejrychleji zbavit všech svých peněz... jsem v tom fakt dobrej.... nepůjčil bys mi ... leze to trochu do peněz...". ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé vidět Laurieho jinak než jako House, ač je mi jeho postava poměrně nesympatická. Jinak lehký pokles v porovnání s dvojkou; k evergreenu - narážky a urážení prostomyslných - přibyla přirovnání všeho druhu ("vaše přítomnost zde je iritující jako uvařený kaktus v opičím pyžamu"), druh humoru mnou neméně neoblíbený... 70% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada je pro mě asi tou nejlepší z celého Zmijího putování a její první dva díly dost možná těmi nejlepšími z celého seriálu. Ať už výborná parodie na volby a jejich průběh, nebo sepisování Anglického slovníků jsou prostě nezapomenutelné komediální zážitky. Scénář je tu na vrcholu sil, a výborně si utahuje z tehdejší doby a všemožné narážky jsou samozřejmostí. Hodně prostoru tu má poprvé také Hugh Laurie, v pro něj dosti nezvyklé roli dementního prince, kterého si dává ale výborně. HURÁ! ()

Mayaku 

všechny recenze uživatele

Ták, teď vyplníme tuhle žádost o přijetí do Parlamentu... Jméno? Baldrick...a křestní? to nevim...nemáš ani tušení? možná je to Vypadni...cóže?! - no když jsem si přišel hrát za ostatníma a řekl jsem jim: "ahoj, já jsem Baldrick", tak oni řekli: "jo, my víme, vypadni Baldricku!"...jojojo, dobře, takže pan V. Baldrick. Rozpoznávací znaky - žádné...mám velkej výrustek uprostřed obličeje...to je NOS Baldricku!!! Výskyt abnormálních příznaků v rodině...víš, co já to škrtnu, tady to ab...výskyt normálních příznaků v rodině - rozhodně žádné. A zápis v rejstříku...absolutně nic...ale notak Baldricku, máš se stát členem Parlamentu - napíšu tam podvody a sexuální deviace. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • Pátá epizoda je parodií na film Wicked Lady (1945). Amy namluvil James Mason, který hrál ve filmu kapitána Jacksona. (Kulmon)
  • Jediná ze sérií Černé zmije, ve které se neobjeví Rik Mayall. (Kulmon)

Reklama

Reklama