Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Potřetí (The Third) se setkáváme s Černou zmijí na přelomu 18. a 19.století (1760 - 1815). Je sluhou prince-regenta George a v kuchyni, kde se kromě princových komnat děj často odehrává, mu nahrává svou blbostí "úředně ověřený švestkový knedlík" Baldrick, jeden ze dvou finalistů konkursu na obecního idiota Kensingtonu. (Nestal se jím, protože se dostavil. Ten druhý byl větší idiot - zapomněl na to.) V celé sérii se Černá zmije snaží získat majetek a moc i za cenu zrady svého pána nebo krádeže jeho majetku. Princ je však takový hlupák, že si těchto manipulací díky důvtipu Černé zmije nikdy nevšimne. (Fary)

(více)

Recenze (143)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čierna zmija nezaháľa ani za Napoleona a aj keď je z neho už len sluha, neváha so snobským výrazom zdrbať každého kto mu vlezie do cesty. A že má funkciu priam k posratiu, princ George je vylízaný ako riť a slúžiť mu znamená byť neustále v ohrození že vás zabije nejaké nasraté hovado či bomba. Edmund Čierna Zmija však zvládne každú situáciu s baletnou gráciou a štipľavou urážkou na perách. Situáciu mu komplikuje aj jeho verný, avšak takisto absolútne nemtavý poskok Baldrick, ľudský ekvivalent tropického močiara. Zmiják má držku na raketový pohon, hláškuje a uráža, je sprostý ako hovno na kravate, neustále žehlí pricove priesery a snaží sa nahrabať si pre seba koľko sa dá. Skrátka je v skvelej forme. Najviac sa mi asi páčila hneď prvá epizóda, kde Čierna Zmija falšuje voľby v prehnitom obvode ( "vy ste jediný volič v prehnitom obvode? Áno, prevzal som to od pôvodného voliča, ktorý si neštastnou náhodou brutálne odrezal hlavu keď si česal vlasy." ) Z obsadenia ubudol Percy a pribudol nedoštudovaný doktor House ako stupídny princ George. A v jednej epizóde sa objaví aj samotný Chris "Rimmer" Barrie v úlohe francúzskeho revolucionára. Tretia séria drží kvalitu, som spokojný. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada je pro mě asi tou nejlepší z celého Zmijího putování a její první dva díly dost možná těmi nejlepšími z celého seriálu. Ať už výborná parodie na volby a jejich průběh, nebo sepisování Anglického slovníků jsou prostě nezapomenutelné komediální zážitky. Scénář je tu na vrcholu sil, a výborně si utahuje z tehdejší doby a všemožné narážky jsou samozřejmostí. Hodně prostoru tu má poprvé také Hugh Laurie, v pro něj dosti nezvyklé roli dementního prince, kterého si dává ale výborně. HURÁ! ()

Reklama

GordonCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doba se posouvá kupředu a kvalita seriálu s ní. Kontrast mezi vychytralým Edmundem a inteligencí příliš neoplývajícím princem-regentem v podání dokonalého Hugha Laurieho opravdu funguje, přičemž Baldrick tuto dvojici umně doplňuje. Charakter postavy Černé zmije v této sérii mi neodbytně připomíná Sira Humphreyho ze seriálu Jistě, pane ministře, a možná proto je mi tato série ještě bližší než ta předchozí. Jen je trochu škoda, že se vytratil Lord Percy (resp. Tim McInnerny), ale přesto to na kvalitě jednotlivých scének nijak neubírá. Za nejlepší díl bych označil hned ten první s názvem Plány a nepoctivost (Dish And Dishonesty), kde se nezapomenutelným způsobem rozebírá téma voleb a volebního systému. "Well, we in the Adder Party are going to fight this campaign on issues, not personalities. Why is that? Because our candidate doesn't have a personality." Příjemná je i epizodní role Chrise Barrieho, ala Rimmera z Červeného trpaslíka. Hudba Howarda Goodalla navíc sedí tak dokonale, že se vždy rád podívám i na závěrečné titulky. Proto jsem nemohl jinak, než dát plný počet hvězdiček. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Stojíte, jako byste říkal - zde jsou mé genitálie, kopněte si." Myslím, že právě na základě ztvárnění prince George dostal Hugh Laurie postavu Bertieho Woostera ve "Woosteru a Jeevesovi". ;-) Jinak je tahle série o něco slabší než druhá a čtvrtá, protože se v ní moc politikaří a humor nemůže být tak nadsazený. Ale i tak je to fajn. 80 % ()

Eddard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už mě pomalinku unavují superlativy. Nebudu se tedy předhánět s ostatními, kdo téhle třetí sérii složí největší poctu. Proto budu stručný - vygumovaný princ Jiří, rozkošně idiotský Baldrick a chudák Černá zmije, který musí přemýšlet a jednat za všechny dohromady dávají nezapomenutelnou trojici, které výborně sekundují epizodní postavy. Nejlepší díl tady vybrat nelze, snad "Nob and nobility" s hostujícím Chrisem Barrym v roli ďábelského francozského revolucionáře. 100% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Pátá epizoda je parodií na film Wicked Lady (1945). Amy namluvil James Mason, který hrál ve filmu kapitána Jacksona. (Kulmon)
  • V páté epizodě projíždí Černázmije seznam manželek vhodných pro prince Jiřího s tím, že jediná možná je Karolína Brunšvická, kterou ale zavrhuje s tím, že má strašnou povahu. Ve skutečnosti se Jiří a Karolína vzali a manželství bylo strašlivou pohromou. (Kulmon)
  • Jména herců ze čtvrté epizody Mossop a Keanrick odkazují na tři známé herce 18. století: irský herec Henry Mossop (1729-1744), angličtí herci Edmund Kean (1789-1833) a David Garrick (1717-1779) (Kulmon)

Reklama

Reklama