Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 2
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (108)

Helo 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle mi hodně sedlo! Po všech možných "středověkých" nebo soudobých fantasy je tu konečně něco trochu jinýho (loňský Temný materiály mi prominou) a tím něčím jiným je fantasy ve světě připomínajícím zhruba ten náš za dob kolem první světový - jen je prostě napchanej různýma potvůrka, od kentaurů přes satyry a víly až po mrňavý koboldy. A i na tu válku tady dojde - jen bych si do příští série přál, aby jí bylo víc, páč takový bitky a bojůvky se ve fantasy prostě nevidí a přitom to očividně dost funguje. Technicky je to téměř dokonalý, povědomý město a teda i celý prostředí potěší, detektivní linka funguje skvěle, politická dostatečně, o světě se mluví tak, že působí obrovským a propracovaným dojmem, má to krev, má to prsa, má to incesty a smrti sympaťáků... co víc si přát? Snad jen ta imigrantská linka mohla bejt zpracovaná trochu trochu víc s citem, aby nepůsobila tak tendenčně, ale to už bych byl hnidopich. Perte mi sem druhou sérii! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Plusové body si seriál zaslouží už jen za tu Prahu skoro v každém záběru města. V kombinaci s fantasy světem působila vizuálně dost hezky a celkově se svět povedl, obsahoval trolly, skřety, víly, fauny, čarodějky, monstra a skoro všechno, co by obsahovat měl. Tím ale pozitiva končí a na řadu se dostávají mínusy, kterých je daleko víc. Seriál po dvou dílech, kdy jsem byl v očekávání, přestal nabírat na obrátkách a jel monotónně až do posledního dílu, žádná akce, napětí nebo atmosféra, kvůli které bych se těšil na další díly. Po 4.díle jsem koukal už jen z donucení, hororu se dotkne seriál jen okrajově a hlavní postavy nedostávají tolik času a prostoru, kolik by si zasloužily, protože je tady více (nudných a ne až tak zajímavých) dějových linek okolo a více než na samotné nastíněné řešení případu, akce a hororové zápletky se tady řeší společenské vztahy, “rasismus” a vrstvy lidí, což rozhodně není to, co bych chtěl... Finále skončilo dříve než začlo a ona hlavní opěvovaná příšera “night butcher” se objevila až v posledním díle asi na 5 minut, zvrat byl předvídatelný a nezajímavý a nebylo už o co stát. Za mě nepovedené, kdyby se zaměřili tvůrci více na detektivní dvojici Cara a Orlando ve fantasy světě a necpali tam sociální vrstvy, neshody a boje mezi jednotlivýma rodinama, udělali by daleko lépe... ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Po I. sérii: Opravdu mne baví atmosféra celého seriálu. Zkřížit mýtické tvory s kulisami pseudoviktoriánské Prahy a poštvat na ně obludu, která řádí jako Jack Rozparovač je prostě boží nápad. Bohužel tvůrci měli nutkání přespříliš vysvětlovat řadu okolnost, které měly raději nést trochu tajemna a hodně se patlat v (ne)romantickém vztahu hlavních hrdinů. Těžší orientace v postavách (některé dostávají příliš mnoho prostoru a pak jejich příběhová větvička rázem zetlívá) navozuje atmosféru dlouhého prologu. A možná je to účel a dočkáme se nekonečného množství epizod, kde budou hrát ještě nějakou opodstatnělou roli.. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Snůška ohraných klišé ve fantazijních kulisách. V hlavní roli ufňukaný nesympatický produkt dvou znesvářených světů, kterému to "I am a broken thing." prostě nevěřím. Zatracení milenci mají nulovou chemii, Orlando se tváří, jako by ho do toho nutili, když on se ještě vdávat nechce! Romance nafintěné slečinky i rozmazleného zazobaného spratka jsou uvěřitelnější, ačkoli jedna z nich trvá pouhé tři episody. Co na tomhle mělo táhnout? Příliš okatá metafora na uprchlickou krizi a rasovou segregaci, umatlané kulisy, jednou zmíněný incest a nějaká ta tři, čtyři větší jména (Se dvěma se na konci série rozloučíme.). Pozitiva? Čechy krásné, Čechy mé. Adršpach pozvedne úroveň lecčehos. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí druhé série musím jednu hvězdičku ubrat. Né snad, že by byla druhá série horší, než první. Popravdě bych řekl, že je kvalitativně dost srovnatelná. Herci hrají pořád výborně. Prim ovšem pořád hraje Orlandův Rycroft Philostrate, který to opět celé táhne na svých bedrech. Vizuál je naprosto skvělý, akce dobře natočená, ale po stránce děje se to opět hrozně táhne a nikam moc se to neposouvá. Když potom v půlce série utnou smrtí několika postav linku, které byla věnována většina stopáže, aniž by jejich dějové linky k něčemu vedli, jsem si začal říkat k čemu to celé vlastně bylo. Zkrátka seriál mě ani trošku nepřesvědčil, že by se to celé nedalo odvyprávět v jednom maximálně ve dvou filmech. Případně potom v jedné minisérii. 3* 60% ()

Galerie (104)

Zajímavosti (13)

  • Plánovaná tretia séria bola nakoniec zrušená. Orlando Bloom povedal, že "šou pravdepodobne skončila kvôli strate dynamiky v dôsledku pandémie." (Arsenal83)
  • Počas rozhovoru pre Collider Cara Delevingne priznala, že milovala svoje protetické pixie krídla natoľko, že sa s nimi niekoľkokrát nafotila nahá. (Arsenal83)

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama