Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (494)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

První dva Kingsmani uchvátili diváky zejména svým osobitým stylem, perfektní kamerou, ujetým vizuálem a skvělým zpracováním a já spokojeně můžu říct, že ve stejných kvalitách se nesl i třetí díl. Ubral sice na barvitosti vizuálu, punkovém high-tech stylu a odkročil trochu do minulosti, ale všechny ostatní charakteristiky mu zůstaly. Po pro mě až moc historickém úvodu do děje se pak už naplno vrháme do perfektní akce, špionážně-vychytralého děje a až do konce se jede plnou parou. Filmu nechybí výborné charaktery, a to ať už na straně hodných či zlých, živá akce, highlighty ve formě Rasputinova baleťáckého souboje či bitvě na nože v zákopech, ale stejně tak ani výrazný záporák, odzbrojující zvrat v polovině filmu, který zaručeně nikdo nečeká, a ani zábavné finále. Z výsledku jsem pak vlastně nečekaně spokojen a ačkoliv to pro mě není až tak dobré jako díl první, protože mám spíše radši teenage futuristické prvky, které mi zde chyběly a film se ubíral vlastně přesně opačným směrem, než bych chtěl, tak i přesto jde o zdařilou kino návštěvu, která dokáže místy překvapit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zavádějící upoutávky, pověst Matthewa Vaughna a hlavně to, co předváděl v prvním a druhém filmu, vnadily na další zběsilý akčňák, v němž se zase stane leccos, jen o sto let dříve. A v kině přišlo překvapení - pro mě velmi příjemné. Vaughn se totiž očividně rozhodl, že v příběhu o zrodu agentury Kingsman se bude zrovna tak rodit i jeho nezaměnitelný režijní styl, což je nápad za milion. Díky tomu je První mise docela dlouho až kupodivu klidný film, kterému záleží na postavách, a pokud dojde na akci, je sice dobrá ale záměrně se drží při zemi. Vaughn jako by ten zběsilý styl s každou další scénou sám teprve objevoval, zatímco hrdinové v příběhu plném zvratů (včetně jednoho fakt šokujícího) rozkrývají obří spiknutí a střádají typické kingsmanovské atributy, aby se v závěrečné třičtvrtěhodině z King's Mana stal Kingsman, Vaughn se utrhl ze řetězu, začal zpomalovat záběry, přidělal kameru na křídla a meče, mazlil se se záběry (můj oblíbený je souboj siluet na pozadí filmového plátna s válečnou vřavou) a zkrátka dál divákům to, nač čekali. Pro někoho to čekání bude dlouhé, jiné ale královsky pobaví. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nebyť post-covidového filmového sucha, k tretiemu Kingsmanovi sa pravdepodobne nedostanem. Matthew Vaughn má jedinečný štylistický rukopis, ktorý je pre mňa dosť často za hranicami vkusu, ale nedá sa mu zaprieť, že je na trhu nezameniteľný - a to je v dobe, keď už divák videl takmer všetko, veľmi silná vizitka. Film má pasáže, ktoré ma k vlastnému udiveniu veľmi bavili. Každopádne podobne, ako u prvých dvoch filmoch, ani tento tretí si nebudem mať potrebu pustiť znovu. Divná, štýlová jednorázová jazda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja fakt nevim, jak tohle hodnotit. Na jednu stranu super natoceny, paradni herci a skvela akce, na stranu druhou se tu jede na vazno a s predchozima Kingsmana to nema moc spolecnyho a ty akce by mohlo bejt o hodne vic. Zachranuje to dost neokoukany prostredi prvni svetovy, ale bohuzel zaporaci jsou tezce nevyuzity, skvelyho Rasputina si clovek nakonec moc neuzije a hlavni zaporak nakonec stoji za hovno. Takze pro me ve vysledku zklamani, protoze jsem proste cekal neco jinyho, Vaughn sice natocil kvalitni film, ale zabava se tak nejak vytratila a priste si zase radsi pustim jednicku. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Já musím dát 5*! Nevěřil jsem, ale Matthew Vaughn opravdu dokáže chrlit jeden úžasný film za druhým. V této sérii natočil už první díl odehrávající se v současnosti, který byl výborný. Následně byla dvojka o chlup horší, ale pořád výborná. A teď jsem se bál, jak dopadne prequel z období 1. světové války. Mé obavy byly rozplynuty už v úvodních minutách, scénář je tak kvalitně napsán, že film zaujme a baví po celou dobu promítání filmu. Vše bylo dokonale propracované a promyšlené. Celému filmu dominuje svým výkonem Ralph Fiennes, který v 59 letech zahrál jeden z nejlepších výkonů své kariéry, navíc ty akční scény v jeho věku, to jsem koukal. Potěšilo mě také, že se ve filmu objevily známé historické postavy, např. Rasputin, kterého mimochodem Rhys Ifans ztvárnil tak, že jsem mu věřil, že i ve skutečném životě Rasputinem je! Jak už jsem psal, scénář byl opravdu skvělý a neméně skvělá byla i režie. Za mě jasných 5*. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (19)

  • V scéne, keď Princip (Joel Basman) ide zjesť otrávenú pilulku a okolo prejde auto s arcivojvodom, si môžeme na malý moment všimnúť na stole fľašu alkoholu, ktorá má na etikete napísané Statesman. Jedná sa o ďalší odkaz na organizáciu, ktorá sa objavila v druhom filme. (johnsnow)
  • Režisér Matthew Vaughn se při natáčení filmu inspiroval pověstmi o Rasputinově (Rhys Ifans) enormním penisu, takže vznikly tři scény, které byly ale natočeny tak explicitně, že by celý film dostal rating od 18 let, což by ho jako producenta připravilo o část zisků v kinech. Proto tyto erotické scény s Rasputinem nechal dodatečně vystřihnout. (raininface)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama