Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer 2
USA, (2018–2024), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (139)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní seriálový mix legendárního "Dallasu" a trilogie "The Godfather", jehož největší předností je precizní scénář a dechberoucí exteriéry. Tak zhruba nějak takto lze v jedné krátké větě popsat seriál slovutného Taylora Sheridana s názvem Yellowstone, který se vyjma výše zmíněných atributů může rovněž pochlubit i vtahujícími postavami, jejichž vývoj skrze jednotlivé série je dokonalou ukázkou citlivého a zkušeného přístupu k látce. Nesmím zde samozřejmě opomenout zemité herecké výkony, které celý tento výjev posouvají o pořádný kus dopředu. Celým tímto úžasným rančerským koktejlem se pak jako červená nit táhne vypointovaný příběh, u něhož jsem v jeho nejvypjatějších momentech zapomínal snad i dýchat. Právě díky tomu jsem všech pět sérií nakoukal ani ne za týden, jelikož jsem se prostě nedokázal odtrhnout od obrazovky. Jistě, někteří by se mnou v tomto bodě mohli nesouhlasit, protože ve většině dílů se "nic důležitého neděje" a všechno podstatné se kumuluje až na konci každé série, nicméně mám dojem, že tohle ani nebyl primární záměr projektu. Jde tu zejména o romantizované vykreslení rančerského života plného koní, rodea a pastvin táhnoucích se až za obzor – zkrátka o americký sen v plné polní za doprovodu chytlavé country muziky. V tomto seriál vysekává velkou poklonu tomuto stylu života, což v kombinaci s již výše zmíněným třaskavým příběhem rančerského impéria činí z tohoto seriálu jednoznačný klenot, který Vám mohu bez sebemenších skrupulí jen a jen doporučit. Vážně to totiž stojí za to. Výborná práce! (SkyShowtime) „The Brand Isn't Something You Earn, It's Something You Live Up To.“ ()

sheen 

všechny recenze uživatele

První dvě série jsem sjel jak nic, hlavně druhou sérii jsem zhtnul jak malinu :) První série je takový mírný, pozvolný ale velmi příjemný rozjezd a seznámení s bandou okolo Costnera, který je v těchto rolích klasicky naprosto famózní, celkově casting je fakt špica. Druhá série je teda nefalšovaná gangsterka, ta překonala všechna má očekávání, pecka. Tak třetí série pokračuje tam kde dvojka skončila, supr a ten konec, máme se na co těšit v s4, nemůžu se dočkat! Tak první díl s4 a prvních 10 minut je akční řežba jakou jsem dlouho v seriálu neviděl. Jen tak dále. Taylor Sheridan je bůh! Celá 4tá série naprosto perfektní. Již teď se nemůžu dočkat pětky :) Samozřejmě jsem pětku viděl hnedka, jakmile k nám přišla Showtime, tak seriály Taylora Sheridana byl hlavní důvod proč si to zaplatit. Páta řada rozjela velkou show, snad to přes všechny komplikace dotočí a uzavřou, byla by to velká škoda kdyby to zůstalo nedovprávěno. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drsnější Dallas? Možná trochu jo, ale musím uznat, že mě tahle rodina a jejich boj za svůj ranč, moc baví a fandím jim každou minutu. Do toho nádherné prostředí, hudba a famózní herecké výkony. Spousta dílů nikam nesměřuje a neposouvají děj, ale baví mě sledovat tuhle partu, která se s ničím nepáře. Konec třetí série mě ale dost naštval a zavzpomínal jsem si na doby, když jsem byl skoro před 20 lety v kině na prvním díle Pána prstenů. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moderní western, který díky dvěma prvním, ne příliš vydařeným dílům, působí zprvu jako přehnaná a nabubřelá fraška, jdoucí po povrchu, plná umachrovaných, rádoby drsných postav. Teprve až s přibývajícími díly a především díky flashbackům do minulosti, se postavy stávají hlubšími a divák začíná chápat jejich chování a motivace k činům. Nic převratného, ale rovněž nic stupidního, či nekvalitně natočeného. Mimochodem Kelly Reilly si svou Beth Duttonovou dává s takovou chutí, že jí přeju minimálně nominaci na nějakou cenu, její postava v podstatě táhne celý děj. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tomu, že sú mi tie končiny dôverne známe, keďže som v Yellowstone pracoval, tak asi nebudem celkom objektívny. Obsahová stránka má občas svoje muchy, miestami to zachádza až príliš do politiky na úkor osobného života hrdinov, ktorý ma teda bavil podstatne viac, no rád preto prižmúrim oko. Drsné, kruté a špinavé.... moderný western so všetkým čo k tomu patrí. Pekný kontrast, na jednej strane je tu všetko čo aj v klasike - kone, kovboji, indiáni, strieľačky.... no na strane druhej tu lietajú vrtuľníky a jazdia autá. Zaujímavé. Len som si nie istý, či je to to najlepšie a zároveň to najhoršie z Ameriky. Inak tá príroda tam vám zoberie dych, to je niečo prenádherné, na to sa nedá zabudnúť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (382)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě si zahrál roli obchodníka s koňmi samotný tvůrce, scenárista a režisér Taylor Sheridan. (Punisher)
  • Four Sixes Ranch, na který je za trest poslán Jimmy (Jefferson White), ve skutečnosti existuje a nachází se v Guthrie v Texasu. (Punisher)

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama