Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sňatek princezny Verunky (Eliška Jansová) má zachránit království zchudlé kvůli bláznivým nápadům svého panovníka (Boleslav Polívka). A nápadníků má hned několik! Básník Alexandr Alexandrovič (Martin Myšička), ze kterého by i Puškin bledl závistí, dvouhlavý baron, vojevůdce a hudební skladatel v jednom Wajsman (Jaroslav Plesl), tajemný Markýz (Pavel Liška), vládnoucí kouzlem své matky, panovnice smrti Morany a podivínský vynálezce sir Klevr (Marek Taclík). Může být Ondra (Jiří Mádl), kluk toužící po tom stát se plavcem na divoké vodě, jejich důstojným soupeřem? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (361)

cariada 

všechny recenze uživatele

Není to zase až tak špatné jak se mě to zdálo při premiéře, kterou jsem stejně zanedlouho prospal, ale další projekce asi za 3 dny, mě utvrdila, že je to celkem slušné. Místy i vtipné, ano nepopírám, že vše nefunguje tak jak by asi mělo, ale hold každá pohádka není posvícení. Určitě se na ní zase někdy podívám. Někdy víc repríz napraví to co ze začátku nesedělo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na pohádce je hrozně znát, že jí točil Jirka Strach. Je z ní cítit určitá kvalita. Horší už to je s příběhem, který v podstatě neexistuje a pokud ano, tak nepřináší vůůůbec nic nového. Také by mohly být spory o tom, na kolik jsou některé postavy v pohádce pohádkové, protože Italovi Trojanovi, Amíkovi Taclíkovi a Němcovi Pleslovi jsem místy jejich zkomolené češtině vůbec nerozuměl. Dokonce jsem měl podezření, že Ivan Trojan asi dvakrát zaklel slovo "kurva", což mě docela překvapilo. Celkově vzato jsem se ale nenudil. Prostředí nádherné, legrace byla...takže nač víc tápat? ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Hezké! V den televizní premiéry 44 hodnocení ještě před půlkou!! Nebylo tu dobrý zvykem hodnocení uzamkout a otevřít až po skončení? Zhruba prvních 100 hodnocení můžete v klidu vymazat, hodnotící neviděli celý film. Teď k pohádce samotné: Jiřího Strachovi se zdařilo vedení herců - dokonce i naturščik Jiří Mádl působil pod jeho vedením přirozeně, Pavel Liška mluvil zřetelně a bylo mu rozumět. Osobně dávám přednost decentnímu humoru před přílišným šaškováním, to bylo pro mě v případě Ivana Trojana tak akorát únosné. Příběh byl pravda malinko kostrbatý, ale v dnešní době je velice těžké napsat pohádku, která by byla originální a v ničem nepřípomínala ty předchozí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní pohádka s klasickou zápletkou (úkol a princezna + 4 princové versus 1 hloupý Honza). Sice občas trochu zaškobrtla ve scénáři i jinde a hlavní duo Mádl - Jansová moc také nejiskřilo, ale přesto jako celek pohádka nenudila, hnána ke spokojenosti a překvapivě častému smíchu především díky bravisimo italiano grande Ivano Trojanini a partou princů v čele s Diblíkem Liškou. Za mě dobrý. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Marek Epstein bohužel opět zklamal chatrnou zápletkou o ničem (tentokrát doslova :D). Naštěstí vše opět zachraňuje Ivan Trojan, slušná Erika Jansová a skvělá Vilma Cibulková. Jirka Mádl byl bohužel zaměnitelný. Výsledek je bohužel dosti průměrný, což je u Jiřího Stracha spíše smutné. O druhého Anděla Páně se bojím už teď. Nikdy nepochopím důvěru českých režisérů k tomuto "scénáristovi". ()

Galerie (214)

Zajímavosti (8)

  • Herci trávili před nástupem na plac 1,5 hodiny v maskérně. Nejnáročnější přípravy vyžadovala postava barona Wajsmana (Jaroslav Plesl), která představuje dvě osoby v jednom těle. (SONY_)
  • Ve scénách, kdy princezna Verunka počítá, uplatnila její představitelka Eliška Jansová své zkušenosti ze studia Gymnázia Christiana Dopplera zaměřeného na matematiku a fyziku. Sama ve scénáři upravila několik vzorečků, aby vše bylo správně. (peetriss)
  • Když se Markýzovi (Pavel Liška) vojáci dobývají za Ondrou (Jiří Mádl) a Verunkou (Eliška Jansová) do místnosti s královými vynálezy, je zevnitř dveří zámek vpravo a panty vlevo. Přitom zvenku místnosti jsou panty dveří taktéž vlevo, čili by byly panty na obou stranách dveří. Tím pádem se jedná o jiné dveře. (rakovnik)

Reklama

Reklama