Reklama

Reklama

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

TesterX 

všechny recenze uživatele

Za mě teda překvapivá pecka. Hrozně mě bavilo, že se jedná vlastně o syrovou heist kriminálku s dramatickou linkou, která scifi prvky používá jako něco běžného, doprovodného, ale není to nic, na co se prvoplánově zaměřuje, viz různí xmeni, avengers a další pičusové v modrých slipech. Tady jsou postavy z masa a kostí, dobří, zlí, nerozhodní, zatlačeni do kouta pod vývojem situace, s veškerými lidskými pochybnostmi. Škoda, že je to tak všechno předvídatelně přímočaré, nicméně to funguje dobře a opět se divím, proč se takový snímek s širokoúhlým záběrem publika nedostane do kin a místo něj tam hnijou neskutečný sra*ky. imho je tohle adept na pokračování. ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení fajn a obrácené pojetí využívání / zneužívání schopností a strachu z nich také. Osobně vidím tuhle variantu "WHAT IF" pravděpodobnější, než X-Meny a i schopnosti jsou více blížící se realitě. Defacto každá schopnost je pouhé zesílení schopnosti, kterou již lidé běžně disponují (z větší části) - naše tělo produkuje elektřinu a přenáší tak nervy, lidské svaly a kosti dokážeme posilovat, nějací léčitelé mezi námi taky běhají (i když jejich efektivita je někde jinde) a číst myšlenky občas také dokážeme. A každá schopnost má svoje výhody, nevýhody, cenu i omezení. Celkově jsem se bavil a film utíkal. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad drsnějších a špinavějších X-menů, kteří ve světě nemají zrovna dvakrát ustláno. Jenže Code 8 má sice zajímavý prvotní nápad, který byl dobře využit v předešlém kraťasu, ale pro celovečerák Jeff Chan jednoduše nemá co vyprávět. Chybí tu herec, který by to táhnul. A když nemáš herce, vlep do toho alespoň akci, jenže na tu zase nebylo dostatek peněz, takže se tu pohybujeme sice ve světě plným X-menů, ale ve finále vidíte jen 5 schopností, které Vám zrovna dvakrát radost z akce neudělají. Po kraťasu jsem doufal, že tvůrci seženou peníze aby se odvázali, sehnali nějaké peníze, ale neodvázali se. Tuctový, stokrát viděný scénář tomu taky nepřidal. ()

PamPero 1 

všechny recenze uživatele

Svým námětem to připomíná X-meny nebo nedávné Freaks. Upoutávka (Code 8), díky které prakticky vznikl tento film, celkem slušně fungovala, ale měla deset minut. Tenhle celovečerák od Chana má minut skoro sto a to je problém s takhle napsaným scénářem. 50% ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda navíc za efekty (hlavně ty policejní droidi, ti jsou super), jinak celkem průměrná podívaná, není to vůbec špatný, jen na mě moc "krásní" herci. To nemám rád, tak to v životě nevypadá, to jsou spíš pohádky pro náctileté... škoda. Jinak dobrý, trochu ve stylu Districtu, ale ten byl syrovější a špinavejší = tedy lepší. Taky to nemá happyend, což hodnotím pozitivně. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama