Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (126)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Je to vezmĕs hlúposť, ale dosť cool. Taký jemne vypelýchaný Dark Knight / Joker. Mohlo sa viac zatlačiť na psychológiu, lebo sociológia bola za mňa na jedničku. A rovnako akcia. Veľmi šťavnatá. Takto. Film to bol dobrý (po formálnej stránke no doubt), ale mal na to byť úžasný. Snáď nabudúce nastúpi lepší scenárista, lebo som presvedčený, že týmto sa Igir Grom neuzatvára. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tohle se rusákům povedlo a Major Grom se v klidu může měřit i se zámořskou produkcí.Příběh je sice ve své poslední třetině lehce šabonovitý,ale jinak je to zábavné,vtipné,akční a dobře natočené.Dokonce je tu i jeden překvapivý zvrat,který sice není nejoriginálnější,ale funguje velmi dobře.Trochu zamrzí,že Morový Doktor jakožto hlavní záporák je minimálně ze začátku spíš sympaťák a není tak moc důvodů proč fandit jeho dopadení.Nicméně i to se nakonec srovná a výsledkem je tak velmi příjemné překvapení...80% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Řemeslně a vizuálně snese ruské "superhrdinské" dobrodružství přímé srovnání s áčkovou americkou produkcí, slušně zvládá i vykreslení sympatických postav. Příběh ovšem postupně ztrácí na stylu i záživnosti, jak se ze svérázného policejního vyšetřování přesunuje do hájemství komiksového normativu a přichází tím o půvabný nadhled z účinného a vtipného shazování (včetně konkrétních narážek) právě tohoto žánru. Byť závěrečný "plamenný" souboj byl prima. „Dumaj, dumaj!“ ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V Rusku řádí někdo kdo v high tech oblečku a maskou morového doktora zabíjí lidi na , které je zákon krátký. Vyšetřuje to policajt co se s nikým nekamarádí a má konvenční  metody. Líbil se mě námět (takového morového doktora by potřebovala i Česká Republika) triky a tenhle film má lepší a reálnější akci než Black Widow co jsem viděl včera v kině navíc zde není žádný cgi bordel.  80 procent ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nadupaná akční jízda z Ruska představuje jakousi kombinaci Sherloka Holmese s Nolanovými Batmany.  Dílo se především může pyšnit kreativitou a jedinečným způsobem natáčení. S jednotlivými souboji si totiž tvůrci skutečně vyhráli. Rozuzlení zápletky ve finále pak zaručeně překvapí a následné odhalení padoucha mne donutilo vyšponovat hodnocení o jednu hvězdu vzhůru. 70% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Úvod filmu, kdy Major Grom (Tichon Žizněvskij) nahání zloděje v maskách a červených teplákových soupravách, je odkazem na krátkometrážní zpracování Major Grom (2017), které režíroval scenárista celovečerní verze. (UncleMorty)
  • Po filmu následují ještě dvě podtitulkové scény. (ben666)
  • Založeno na komiksové předloze „Major Grom“, kterou publikovalo Bubble Comics. (UncleMorty)

Reklama

Reklama