Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodný život Montyho Brogana (Edward Norton) se rychle chýlí ke konci - za 24 hodin si začne odpykávat sedmiletý trest ve vězení. Někdejší král Manhattanu dá brzy sbohem způsobu života, na který si zvykl - životnímu stylu, který mu otevřel dveře nejluxusnějších newyorských klubů, ale také jej odcizil od jeho nejbližších. Během posledního dne na svobodě se Marty pokusí znovu spojit se svým otcem (Brian Cox), který na něj nikdy nezanevřel, a sejde se se dvěma nejlepšími přáteli ze starých časů, Jacobem (Philip Seymour Hoffman) a Slaughterym (Barry Pepper). Ve hře je také jeho přítelkyně Naturelle (Rosario Dawson), která mohla (ale nemusela) být člověkem, díky jehož informaci se o Montyho začala zajímat policie. Monty si není ničím příliš jistý, ale s rychle ubývajícím časem je třeba učinit několik důležitých rozhodnutí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

cheyene 

všechny recenze uživatele

25. hodina je spíše tím dramatem než krimi filmem, ačkoliv krimi námět hraje důležitou roli pro hlavního hrdinu, kterého skvěle ztvárnil Edward Norton. Na samém začátku snímku bych nečekal, že ho budu hodnotit nejvyšším počtem hvězd, postupem času jsem měl představu o 4*, ale s blížícím se koncem jsem již věděl, že půjdu do plných. Film má skvělý děj, který zpracovává myšlenku zločinu a trestu, resp. pocitu viny, loučení se svobodou, sílu přátelství, důvěry i nedůvěry a lidského strachu z neznámého či spíše z budoucnosti, jež není namalována právě v růžových barvách. Pochválit musím také hudbu, zpracování, kdy se divák nemá čas nudit (a to ani přes delší stopáž), dále také herce ve vedlejších rolích - Philipa S. Hoffmana, B. Peppera či Rosario Dawson. Spike Lee mi tímto počinem připravil velmi milé překvapení. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

-"Jediný slovo a uhnu doleva." - "Kam doleva?" -" Přes Washingtonův most a pak na západ. Nechal by sis to zašít. Našel by sis nějaký malý městečko. A cestou by ses zastavil v Chicagu na baseball. .... -" Dřív nebo později mě najdou. "- Víš, jak vždycky někoho najdou? Když se vrátí domů. Lidi utíkají, ale obvykle se pak vrátí zpátky. No a oni je chytí. ale ty vyrazíš... a nikdy se už nevrátíš. ....... Protože málem se to nestalo. Tenhle život se málem nestal. ... Film má několik skvělých dialogů a ještě lepších monologů. Samozřejmě scéna kdy Edward Norton hledí na sebe do zrcadla a začne chrlit nenávistný projev je úžasná! 85% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Neskutečně působivý film, který budu muset vidět (alespoň!) jednou, abych byl schopen napsat smysluplný komentář. Takhle můžu jen napsat, že Edward Norton zde předvádí jeden ze svých životních výkonů a Barry Pepper mu překvapivě stačí. K tomu minimalistický, ale neskutečný Seymour Hoffman a překrásná Rosario Dawson. Jo, a ta zrcadlová scéna je dost možná jedna z nejlepších "rage" scén v dějinách filmu. 100 %. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co budeme večer dělat? Tedy než se zastřelíš." Monty míří za svou novou štací do lapáku, ale já s ním netruchlím, protože se mi volný pohyb drogových dealerů nejeví být tím nejlepším pro tento svět. Takže mi nevadí, že mu vyhrožuje ruský mafián, že se bez přítelkyně bude cítit sám, ani to, že za mřížemi bude mít v dutině ústní místo zubů něčí penis. Monty má pro mne stejnou hodnotu jako psí lejno na chodníku, takže i když z filmového hlediska jistě snímek má co nabídnout, tak ani Montyho psí oči ve mně nedokázaly vzbudit žádnou soucitnou emoci. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Spike Lee a jeho další klasicý film zobrazující život američanů (často dealerů drog). Přesto, že tento film měl šíleně pomalé tempo, tak jsem si ho hned na konci filmu oblíbil, ale spíš to bude kvůli mému oblíbenému herci Edwardu Nortonovi, kterej zase podal skvělý výkon jako v každém z jeho filmů ve kterých hrál. Nedokážu si představit, že by ve 25ti hodinách hrál někdo jinej Montyho. Všichni si vychvalují scénu u zrcadla a jáse k nim nejspíš taky přidám. Zkusil jsem si to sám, ale není to tak dokonalý jako ve filmu :o). Je to jeden z těch filmů, kdy se musíte vcítit do role hlavního hrdiny a prožívat to na vlstní kůži a takových filmů je malé množství. A musíte si zkusit přečíst také knížku která byla předlohou. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • 25. hodina je první ze tří projektů (těmi dalšími jsou film She Hate Me (2004) a seriál The Wire (2002)), kde herec Isiah Whitlock Jr. zavedl pro svou postavu nezaměnitelné poznávací znamení, spočívající v tom, že slovo "shit" vyslovuje jako "sheeeet". (H34D)
  • V bytě Monty Brogan (Edward Norton) visí plakát k filmu Frajer Luke (1967), v němž je hlavní postava volná jen ze začátku a většinu filmu tráví ve vězení, zatímco v 25. hodině je tomu téměř přesně naopak. (Aere)

Související novinky

Reklama

Reklama