Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodný život Montyho Brogana (Edward Norton) se rychle chýlí ke konci - za 24 hodin si začne odpykávat sedmiletý trest ve vězení. Někdejší král Manhattanu dá brzy sbohem způsobu života, na který si zvykl - životnímu stylu, který mu otevřel dveře nejluxusnějších newyorských klubů, ale také jej odcizil od jeho nejbližších. Během posledního dne na svobodě se Marty pokusí znovu spojit se svým otcem (Brian Cox), který na něj nikdy nezanevřel, a sejde se se dvěma nejlepšími přáteli ze starých časů, Jacobem (Philip Seymour Hoffman) a Slaughterym (Barry Pepper). Ve hře je také jeho přítelkyně Naturelle (Rosario Dawson), která mohla (ale nemusela) být člověkem, díky jehož informaci se o Montyho začala zajímat policie. Monty si není ničím příliš jistý, ale s rychle ubývajícím časem je třeba učinit několik důležitých rozhodnutí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co budeme večer dělat? Tedy než se zastřelíš." Monty míří za svou novou štací do lapáku, ale já s ním netruchlím, protože se mi volný pohyb drogových dealerů nejeví být tím nejlepším pro tento svět. Takže mi nevadí, že mu vyhrožuje ruský mafián, že se bez přítelkyně bude cítit sám, ani to, že za mřížemi bude mít v dutině ústní místo zubů něčí penis. Monty má pro mne stejnou hodnotu jako psí lejno na chodníku, takže i když z filmového hlediska jistě snímek má co nabídnout, tak ani Montyho psí oči ve mně nedokázaly vzbudit žádnou soucitnou emoci. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Postava Montyho Brogana už nemohla byť stvárnená lepším hercom, táto rola padla E. Nortonovi ako uliata. Nič nie je tak jednoznačné, ako sa na prvý pohľad možno javí, všetci by mali Montyho za to čo robil neznášať, ale vypáli to inak a obyčajne mu každý fandí. Film, aj keď je svojim spôsobom jednoduchý, má veľký spoločenský presah s mnohými problémami v pozadí, pričom veľa otázok vrátane samotného konca filmu, ostáva otvorených a je na divákovi ako ich nakoniec posúdi. To všetko je zabalené do príjemnej, divácky atraktívnej formy a perfektnej réžie. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Leeho filmy nie sú presne môj šálok čaja, ale ich kvalitu musím objektívne oceniť. Proste ma problémy černochov v USA príliš nezaujímajú. Tu sa sústredí na drogového dealera, nie na jeho vzostup a pád, ale prekvapivo na jeho posledné hodiny pred odchodom do väzenia, čím mu dáva priestor na absolútnu duševnú očistu. Viac ma ale zaujali skvelo napísané vedlajšie postavy, na ktorých vidno relatívnosť viny a morálky. Len nechápem, prečo mám držať palce drogovému dealerovi a prečo sem Lee umelo zakomponoval dvojičky. VIDENÉ ZNOVA 4/21: Často píšem, že na druhýkrát príliš názor nemením, tentokrát ale konštatujem, že medzičasom sú Leeho filmy môj šálok čaja a že chápem, prečo sú vo filme zakomponované dvojičky. Hodnotenie ostáva rovnaké, ale ťahá sa na najvyšší level. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Začátek se rozjížděl docela pomalu, ale postupem času se film stával stále více emocionálně vypjatější. Přesto jsem se rozhodoval jestli nedat tři. Každopádně skvělé výkony Edwarda Nortona, Barryho Peppera a P.S.Hoffmana. Film o dealerovi, který tráví svůj poslední den a noc před nástupem do vězení a o jeho pocitech a vztahu ke světu ( výborná nasranecká scéna na záchodě ) a svým přátelům. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nádherný film s bezchybnými hereckými výkony, hudbou a režií. Je to snímek, který se zaryje divákovi pod kůži a hned ho tak nepustí, protože režisér Spike Lee je starý lišák, který umí klamat tělem, a když chce, natočí i výjimečný film o muži, který našel sám sebe a podává ho tak silně přesvědčivě, že mu nelze odolat. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • V bytě Monty Brogan (Edward Norton) visí plakát k filmu Frajer Luke (1967), v němž je hlavní postava volná jen ze začátku a většinu filmu tráví ve vězení, zatímco v 25. hodině je tomu téměř přesně naopak. (Aere)
  • Najväčšia časť natáčania prebiehala v meste New York, ale filmári pracovali aj vo viacerých mestách v americkom štáte Texas. Konkrétne to boli mestá Austin, El Paso a Elgin. (MikaelSVK)

Související novinky

Reklama

Reklama