Reklama

Reklama

The Open House

Trailer

VOD (1)

Logan (Dylan Minnette) a jeho otec sní o tom, že se Logan dostane na olympiádu. Když Logan přijde o svého otce, tak se s matkou (Piercey Dalton) přestěhují do domu v horách. Po dni otevřených dveří má Logan pocit, že v domě někdo zůstal. Věci jsou na jiných místech, než je položil, mobil se ztratil. Nakonec se tu objeví i podivná Marta (Patricia Bethune), co prý bydlí za kopcem. V domě opravdu něco nebo někdo je... (RammsteinDE)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

kingik 

všechny recenze uživatele

Rozhořčení diváků nad neúplným zakončením filmu chápu. Aby tím, že absentuje finální vysvětlení/objasnění/pointa, byl film hozen do hnoje, už chápu méně. Každá holka taky nesvolí k piss a análu, takže hledejme kvality jinde. A ty vskutku jsou, neb budování napětí se zde daří zdárně, přičemž divák zůstává v nevědomí, zda to, k čemu v tajemném domě dochází, je dílem paranormálních tasemnic, nebo jde jen o neškodné sousedské hrátky, končící zpravidla smrtí některého z účastníků hry. A tak si užijeme dlouhého chození a tápání po domě s Dylanem Minnettem, otestujeme i koupelnu s jeho filmovou máti Piercey Dalton. Jedná se o debut a jen vzácně se stane, že by netrpěl neduhy. S filmem jsem ale neměl problém. K tomu diskutovanému závěru můžu napsat jen to, že Netflix film možná razantně prostříhal, přičemž určité procento pasáží zůstalo nevysvětleno, a ve filmu neukotveno, druhou možností je, že dvojka Angel&Coote (objeví se v menších rolích ve filmu) prostě vyzrála nad diváky. Ti v 99% očekávali finální pointu, jenže tvůrci je převezli, s žádnou nepřišli. Nemá smysl spekulovat, příběh se odvíjí v dobré a hutné atmosféře, lekačky fajn, klišé se najde, není to příliš surové, v závěru se přitvrdí. V kině by film neobstál, pro domácí projekci v pohodě. Dylan Minnette bude ještě dlouho neokoukaný. A co hodně oceňuji, že po domě nebloudila nějaká klitorisově vyděšená kravka v kalhotkách. Z deseti současných hororů je osm právě jen o tomhle. Nejsem proti tomu, ale změna pohlaví v tajuplném baráku příběhu svědčí. 8/10 ()

činta 

všechny recenze uživatele

SPOILERY "Co udělat horor o open house tématu?" "Jo, to je dobrej nápad. A narvem tam všechny možný podezřelý, co jsme kdy v hororech viděli. Pošahanou sousedku, sympaťáka odvedle, někoho z rodiny, poltergeista, šílenýho vraha, bejvalýho obyvatele domu a ducha zemřelýho otce. Kdo bude vrah, vymyslíme časem." Na začátku natáčení: "Tak co, vymyslelas kdo bude vrah?" "Nic mě nenapadlo." "Ok, tak to prostě neřeknem a budem tvrdit, že v tom je to kouzlo toho filmu." Takhle nějak si představuju brainstorming režisérský dvojice. No co. Potenciál to mělo slušnej, ale ve výsledku ve Vás film po skončení vyvolá touhu prohodit ovladač televizí. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Logan v tomhle filmu nemá drápy z adamantia, Logan je obyčejný fakan, co svoji matku nenávidí, ale když je zle, tvrdí, jak ji miluje. Nejlepší je kamera, záběry horské krajiny (byť se s nimi šetřilo) a hudba, pokud tedy nesklouzne k trapným úderům v momentě, kdyby se měl podle tvůrců divák leknout. Horor určitě ne, mysteriozní drama rozbité rodiny snad. Bohužel postavy se chovají často nelogicky - jasně, neteče teplá, tak půjdu opásaný ručníkem prozkoumat bojler v obřím sklepě; je někdo cizí v domě? místo tichého plížení vyřvává Logan obligátní otázku - je tu někdo? Ačkoliv se Logan propadl skrze jeden schod, jeho matka zvládne několikrát schodiště jako laňka, aniž by třeba jen škobrtla. Tísňová volání jdou na mobilu i tehdy, když není vložena sim karta. Vypadá to, že snad ve sklepě někdo přebývá. Co ho takhle zamknout? Tak ne. Co se podívat, kdo stojí za dveřmi, než otevřu? Tak ne. Když vím, že ráno dorazí policie, nebylo by logické místo utíkání zabarikádovat se v pokoji? Ne. No a klišé na závěr ve sklepě s matkou bylo vyloženě trapné. Mám rád divné filmy, ale ne prapodivné. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina! ide na vlne haunting house, aby sa z toho napokon vykľulo home invasion, a pritom obidve kapitoly sú odbité podpriemerne. V podstate slabý odvar The Strangers (2008), kde tiež neviete (a ani vedieť nebudete) kto a prečo. Hoci tuná by sa to prečo asi aj našlo - chlapíkovi nechutili keksíky pri obhliadke domu, tak ako mne film. Postavy ako susedka, neger z obchodu, budú asi ďalšou prácou nad rozborom ako dojebať film. ()

zablaga odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je dôkazom toho, že podľa súčasných merítiek, stačí pre tvorcu filmu mať nejaký nápad (cudzí ľudia sa prechádzajú vo vašom dome, divné nie?), nemusí byť dotiahnutý, vysvetlený, logický. A nestačí mi ani to, že som sa párkrát zľakla, ja sa zľaknem hocičoho. Toto je pre mňa odpad, najmä preto, že sa o béčkovosť nesnaží, on skrátka je. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • V jednu chvíli ve filmu Logan (Dylan Minnette) poslouchá album „Dreams in the Rat House“. Existuje příběh HP Lovecrafta s názvem „Dreams in the Witch House“, kde je krysa nedílnou součástí děje. (KGBelik)

Reklama

Reklama