Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

Ruut 

všechny recenze uživatele

70%. Zajímavý nápad odstavit hlavní téma filmu na vedlejší kolej a spíše se věnovat vztahům mezi ústředními postavami. Jenomže je to celé dost nedotažené a je tam taky až moc výrazných osobností, které si navzájem berou prostor a herci nemají šanci naplno rozvynout charaktery svých postav. Krom toho celkové vykreslení vraha je docela slabé a vůbec film dost vyzní do ztracena aniž by zanechal v divákovi hlubší dojmy. Paradoxně tomuto filmu o masovém vrahovy nejvíc prospívá když se děj netočí kolem něj. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Konečně důkaz, že Amerika sedmdesátých let byla jeden neskutečně velký bordel :)...Ale vážně - atmosféra filmu je nezapomenutelná, střídání výjevů z běžného života a psychedelických scén se Samovým synem, nevázanost té doby, střet disca a punku (Punk´s not dead!!!) a dusno horkého léta tvoří opravdu skvělou kombinaci. Navíc humor na správných místech, "trocha" neslušné mluvy a výtečné herecké výkony...A díky Spikovi Lee to všechno drží perfektně dohromady. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Spike Lee to zase vzal originálně. Všechny filmy s psychovrahama jsou vždycky o vrahovi a o vyšetřování. Tady je ale vykresleno, jak vraždy působí na obyvatele New Yorku. Hledání vraha je jen takové pozadí k vykreslení života ve čtvrti, ale zároveň se díky němu vyhrotí vztahy mezi postavami, protože to už je jen taková ta pověstná kapka navíc. Opět se tu zabývá i xenofobií a hlavní postava zase není žádnej klaďas. Co, je nejdůležitější, že je to natočeno s klasickou přirozenou lehkostí a citem. Herci jsou do jednoho výborní. Mě nejvíc utkvěla Mira Sorvino. Přišla mi tam hrozně sexy a bylo mí jí líto. Z ulítlýho pankáče Brodyho jsem měl menší šok, protože v takhle extravagantní roli jsem ho ještě neviděl. A John Leguizamo opět dokazuje, že je nedoceněný herec. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Má m rád tvorbu tohoto černého režiséra. Atmosféra jednoho horkého léta, ve kterém řádil Samův syn (jeden sériovej vrah), jenže tahle pointa je odsunuta na vedlejší kolej a řeší se tu problémy v Bronxu, kde jsou všichni pěkně vystrašeni z vrahouna, o kterém jsem se zmínil dříve. Brodyho punkáč Richie je dosti dobrej a senzačně zahranej a jeho kámoš disco Stu alias Vinny (John Leguizamo) je tak nějak zapálenej do diska, které letělo. Atmosféra během filmu a hlavně závěr je senzační. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Spike Lee od počátku v tomto příběhu podle skutečné události o tajemném zabijákovi důsledně zachovává autenticitu a soustřeďuje se na velmi podrobné vykreslení charakterů jednotlivých postav. Až do poloviny mu to vychází perfektně. Nejistota a vzájemné podezírání postav vytváří stísněnou atmosféru, která ale s přibývající stopáží opadá a spěje k téměř banálnímu konci. Určitě se mohlo jednat o výjimečný film, ale jeho druhá polovina je hodně rozvleklá. 60% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Během 142 minut filmu bylo řečeno slovo "fuck" 435krát, což je téměř 3,06krát za minutu. (ČSFD)
  • Sám Spike Lee se obsadil do role reportéra. (ČSFD)

Reklama

Reklama