Reklama

Reklama

Devadesátky

  • Česko Mid90s (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kalifornské slunce, holky, mejdany, skejt a parta starších kluků, do které by hrozně rád zapadl. Tohle je prostě léto všech velkých poprvé, na které Stevie nikdy nezapomene. Tím spíš, že ho prožívá v polovině devadesátek – neopakovatelné době, jejíž atmosféru Jonah Hill (Vlk z Wall Street, Superbad) ve svém režijním debutu dokonale vystihl, hudbou počínaje a módou konče. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (200)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé zahlédla postavy a uvědomila si, že je budu muset poslouchat a dívat se na ně 90 minut, polilo mě docela horko. Nakonec ale právě tyhle podivné, lidské charaktery dělají Mid90’s tím čím jsou. Jonah Hill na to, jaké bere role, umí velice dobře vzít za režisérské řemeslo a s přehledem naservíroval stylový návrat do této éry bez větších výtek z mé strany. Sunny Suljic je kouzelný a má před sebou slibnou dráhu. Na tomto filmu je taky skvělé, že je natočen od srdce a neklade si vysoké cíle. Myslím, že dnešní generaci poslouží jako taková sonda do minulosti, i když v Česku to takhle divoké asi nebylo. :) Viděno v rámci Šary Vary. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Mid90s ma nakoniec veľmi príjemne prekvapilo. Hoci som si spočiatku myslel, že to bude pre mňa moc pomalé a nezaujímavé, tak nakoniec funguje ako silná dráma s veľmi dobrými postavami. Koniec koncov, všetci chalani majú svoje problémy a hľadajú spôsob, ako sa s nimi vyrovnať. a Stevie sa rozhodne bojuje so svojimi vlastnými problémami. Najmä s bratom, ktorý ho má neustále potrebu mlátiť a poučovať a tváriť sa, že je silnejší a múdrejší. Ale ostatní sú na tom podobne. A je vidno, že priateľstvo medzi nimi je to najdôležitejšie, čo ich spája a dáva im silu to prekonať. A plus samozrejme to obdobie dospievanie. Alkohol, cigarety, zoznamovanie sa s dievčatami... všetko čo k tomu patrí. A funguje to dobre. Čo mi trochu vadilo bol skutočne veľmi useknutý koniec. Mohlo to mať ešte o pár minút viac a k niečomu sa dopátrať. Plus si myslím, že vzťah medzi Rubiem a Steviem mohol ukázať ešte o trošku viac. Jonah Hill to natočil skutočne skvele. Oceňujem jeho scenár a rovnako aj réžiu. Kvalita. Pre mňa ide o príjemné prekvapenie a rozhodne si myslím, že film stojí za to vidieť. Ako výrazne môže na mňa zapôsobiť mladá partia skejťákov. Hodnotenie: A- ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Režijní prvotina Jonaha Hilla, která se snaží být výpovědí určité generace a určité doby. Nám mladším a geograficky jinde narozeným zde bude chybě troška toho osobního vztahu, ale věřím tomu, že se v tom generace Američanů, kteří prožili pubertu uprostřed devadesátek, daleko více najde. Většina neznámých obličejů působí zajímavě a celkový feeling je takový až dokumentární. Zároveň ho dobře doplňuje hudební stránka filmu. Osobně mi vadila eskalace hlavního hrdiny, která mi přišla až příliš přehnaná. Celkový dojem to ale nezkazilo a tenhle feel-good film jsem si dost užil. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

"Jsi roztomilej. Seš ve věku než se z kluků stanou debilové." I když jsem "holka", mohla jsem se s hlavním hrdinou identifikovat, film se mi moc líbil, oslovil mě, užila jsem si ho a tak z 80-90% jsem pochopila, co "tím chtěl básník říci." Svoboda* poznávání* přátelství *život na plný pecky *dospívání... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Zil jsem ve stejne dobe jako filmovy Stevie, jen v Ostrave, nekamaradil jsem se s cernochy a ani na skateboardu jsem nejezdil. Presto jsem hlavni postave rozumel a sympatizoval s ni. Sunny Suljic podal vynikajici vykon a v podstate na nem stoji cely film. Dejove nicim prelomove, ma to ovsem dobrou atmosferu a vyborny soundtrack. Videno v ostravskem Minikine, 17 divaku. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • V čase 00:33:43, v scéne, ktorá sa odohráva na streche, hrá skladba od maďarskej kapely Omega: "Gyöngyhajú lány" z roku 1969. (AveSive)
  • Dialog, který vede Ray ve skate shopu o Beverly Hills, je skutečnou zkušeností Na-kel Smith. (Tet.Ew)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Reklama

Reklama