Reklama

Reklama

V oku hurikánu

  • USA The Hurricane Heist (více)
Trailer 1

VOD (1)

Strhující thriller V oku hurikánu vypráví příběh skupiny gangsterů, kteří se rozhodli využít nejsilnějšího hurikánu v dějinách, aby zakryli stopy po loupeži 600 milionů dolarů z americké mincovny. Je na tajné agentce Casey Corbyn (Maggie Grace) a lovci hurikánů, meteorologovi Willu Rurledgeovi (Toby Kebbell), aby společně zastavili lupiče a zachránili rukojmí dřív, než z města zbudou pouhé trosky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keď sa v roku 1996 objavil na plátnach kín TWISTER, bolo to ako zjavenie. Každé štúdio chcelo trhák s podobným motívom. O nejaký ten rok aj pol prišiel do kín HARD RAIN ( pôvodne THE FLOOD ) a tento koncept pretavil v akčný film s lúpežným motívom. A bola to opäť pecka, ktorú ale prežratý konzumenti ( rozumej diváci ) neprijali. Podobne neprijali ani tento pokus o znovuzrodenie podobného štýlu. Dá sa povedať, že v tomto prípade ale majú aj trošku tej svojej pravdy. Akcie dostatok, kaskadérskych ( digitálne vylepšených ) výkonov detto, ale taká spomínaná POVODEŇ ( 98 ) pracovala s lepším scenárom a lepšími hercami. Čo sú práve tie najväčšie výtky voči tomuto spektáklu. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem si přál, abych viděl akční béčko typu Povoděň (1998). A jako jedno z témat jsem si vysnil právě hurikán. A jsem rád, že se po 20 letech mé přání zhmotnilo v této podobě. Ano, je to béčko jak řemen, bohužel zde i ve kvalitě CGI efektů. Má to děravý scénář jehož nelogičnost v závěru dosahuje mezí, při nichž musím odebrat jednu hvězdu. Ale akce je přehledná, má chytře vymyšlené momenty a záporáci mají dobrou motivaci. Bohužel, ten závěr to zabíjí. !POZOR SPOILER! To jako nyní furt budou v kamionu ujíždět uvnitř oka hurikánu před jeho okrajem (uvnitř něho je cesta suchá, tráva kvete a domy bez poškození stojí) do chvíle, než se bouře nevypaří? !KONEC SPOILERU!To a občasné hloupé scenáristické kličky mi vadily na kráse tohoto díla. A ne tak pěkná kamera, která nedokáže tolik vytěžit katastrofu okolo se odehrávající. V tom všem byla Povodeň z roku 1998 lepší. 65% ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

S výnimkou záverečných 20 minút sm si film užíval, prehnaný záver bol sklamaním. Napriek tomu som sa filmu napokon udeliť hodnotenie nad priemerom, ktorý má na databáze, nakoľko povahové črty postáv sú zvládnuté v podaní hercov pomerne dobre a tak človeku detaily pri streľbe zo zbraní či nejestvujúcich stopách hurikánu pár metrom pred jej okrajom (ani kvapka dažďa či lístok vo vetre) až tak nevadia. V každom prípade to mohol byť výborný akčný film rovnako ako skvelý ktastrofický, v kombinácii je to trochu lepší priemer. Dnešné víťazstvo hokejistov dorastu z môjho mesta nad Slovanom Bratislava som si užil podstatne viac. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Od tohoto filmu jsem teda čekal něco jiného, ale budiž. Taková dosti nadlehčená až místy ujetá, překombinovaná slátanina. Katastrofický/akční, místy komediální. Zpočátku mě to moc nebavilo. Zločinci včetně místních polišů využili situace s hurikánem k namaštění svých kapes. Jenže akce byla výborně natočena – opravdu jsem si jí užíval. Vážně se tento počin ale opravdu brát nedá. Po půli už mě to bavilo o něco víc. Užíval jsem si akci a sledování tří sympatických postav, a sice duo bratrů a Maggie Grace, která mi zde seděla a na nic si nehrála. Záporáci byli nudní a trapní, ale co už. No, velká pecka z toho nekouká, v podstatě je to blbost. Nicméně, neurazilo mě to, na akční kousky se pěkně dívalo, víc bych v tom nehledal. Konečné pronásledování kamionů fakt nemělo chybu. Z obyčejných postav se stali velcí akční hrdinové. ;) Haha. Takže snesitelný průměr, který ale víckrát nedám. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako obyčajný akčný film počas katastrofy to funguje. A myslím si, že je to celkom pozerateľné. "The Hurricane Heist" toho moc neponúka, ale myslím si, že to stačí. Príbeh je obohraný, jeho dej je absolútne obohraný, no je tu pár zaujímavých momentiek a twistov, ktoré celkom stoja za to. V prvom rade hlavná dvojka Will a Casey sú celkom dobrí. Will je inteligentný, je odvážny, vie prísť s riešeniami a hoci miestami človek uvažuje, či by to vypálilo tak aj v skutočnosti, tak nemôžem povedať, že by to nebolo aspoň trošku efektné a nápadité. Efekty sú trošku mix. NIektoré sú dobré, niekedy sú ale veľmi jednoznačné a niektoré scénky vyzerajú absolútne komicky. Ako napríklad aj smrť hlavného zloducha. Ten inak moc zaujímavý nie je. Jediný mizernejší padouch je jeho pravá ruka Rice, ktorý je tak neskutočne neznesiteľný, že jeho smrť je absolútne pohladenie na duši. A vôbec keď si poviem pravdu aj šéf polície je pekný magor. A jeho monológy ma fakt neberú. A tú guľku si zaslúžil už len za tú reč. Viem, že je to divné, no keď to budete počuť, tak pochopíte. Hrdinovia sú okey, zloduchovia sú väčšinou buď magori alebo blbci s mizernými monológmi. Ale nakoľko sa film viac sústredí na našich hrdinov, je to celkom okey. Asi tak by som uzavrel hodnotenie filmu. Okey. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (85)

Zajímavosti (6)

  • Ako prechádza hurikán oblasťou, prináša so sebou prudký dážď a záplavy. Akonáhle sa však oblasť ocitne v oku hurikánu, všetko je „zázračne“ suché. (ČSFD)
  • Keď behom prestrelky vybuchne nákladné auto, plamene i dym sa pohybujú prekvapivo mierne, v rozpore s prudkým vetrom. Rovnako tak nie je pravdepodobné, že by vo vetre, ktorý dvíha autá a ničí stavby, boli ľudia schopní relatívne ľahko chodiť. (ČSFD)
  • Vo finálnej scéne s kamiónmi rútiacimi sa po diaľnici je možné všimnúť si, že kamióny stoja na mieste a nehýbu sa. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama