Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento při svatbě nejmladší pár, i poté dál bydlí každý zvlášť u svých rodičů. Zuzana se stará brzy po svatbě o narozené dítě a Standa jde na vojnu. Dostanou nový byt a narodí se jim druhé dítě, chvíle klidu a pak nečekaný rozvod. Standa je velmi aktivní, naučí se perfektně německy, živí se technickými překlady a zabývá se svými koníčky. S novou ženou postaví nízkoenergetický dům. Zuzana propadá pasivitě a sledování seriálů v televizi, hlavně odmítá další natáčení. Syn Honza je aktivní po tátovi, který stále překládá, kutí a vynalézá. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Syn Honza to na konci zhodnotil dost trefně, proto asi i nižší hodnocení. A taky hlavně chybí pohled obou Zuzan, což oproti minulému dílu dost ubírá na náboji. Ale paní Třeštíková to replikou o možných cílech dokumentu hezky okomentovala a má určitě pravdu. Jen my diváci asi čím dál obtížněji oceňujeme dokumentární tvorbu, kde se "nic moc" neděje. A to je škoda... ()

Helmutek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle pětatřicetiletá zastávka se týká bohoužel "jen" u Stanislava a rodiny jeho syna; Zuzana i jejich dcera natáčení odmítli, což je obrovská škoda (jakkoliv na to lidsky samozřejmě maj právo) a tenhle díl to prostě zákonitě ovlivnit musí. Pro mě pozitivní je, že Stanislav (navzdory jeho absolutně astrálnímu mimoňství v těch osumdesátkách) i v "současnosti" potvrzuje stav viditelnej už okolo toho roku 2000, a sice, že je z něj (podle mě) nakonec rozumnej a v pohodě chlap. A dost mě potěšily ty jeho wtf pozastavení se nad Babišem. ()

Reklama

Hexa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že dcerka odmítla dál natáčet, zrovna u ní mě nejvíc zajímalo, jak se vyvinula. Jestli se dala na cestu gaučinku nebo skočila do víru velkoměsta. Nicméně i bez ní to bylo zajímavý a u Standy nelze jinak než čubrnět, čemu všemu se jeden člk může věnovat. Zuzka se Standou jsou prostě krásný případ toho, jak je důležitý nesedět furt doma na zadku a něco dělat. Cokoliv. Jako motivační dokument skvělý! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasnej chlapík- tenhle Standa Edison Cimrman. Jak jsem měl pocit, že Vladimíru Adamu Gdovínovi Manželské etudy určitým způsobem ubližují, u Standy se mi naopak zdá, jako by ho vědomí pravidelného natáčení dělalo ještě činorodějším a vynalézavějším. Velký respekt jeho věčně mladé mysli a šikovným rukám! ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejhorší dokument z daného cyklu. Paní Třeštíková jde po povrchu, uhýbá panu Stanislavovi s otázkami, dokument nemá hlavu ani patu. O manželství rozhodně není, o rodině snad ano. Pravděpodobně si dcera s matkou "užily" po předchozím díle po 25 letech kupy čecháčkovského posměchu, a proto rozumně natáčení odmítly. Pak nechápu proč mužská část toto nerespektovala, to jediné mi ale na tomto dokumentu přijde zajímavé. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Režisérka Helena Třeštíková prohlásila, že: „Stanislav byl snad první z lidí v mém okolí, který už v polovině osmdesátých letech pracoval s počítačem.“ [Zdroj: iDnes.cz] (DexMASTER094)

Reklama

Reklama