Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Mučivě nudné. Celkem nechápu, že takový brak mohl i před těmi cca 30 lety vzbuzovat nějaké větší vášně. Kromě detailních záběrů na umírající zvěř, které zoosadismu chtivý jedinec může snadno vidět v odpoledních hodinách na libovolném programu vysílajícím dokumenty o přírodě zde není zhola nic, co by i méně otrlého diváka vyvedlo z míry. Quasikrutých úprav fýsis vylízaných (leč pravděpodobně očkovaných) bělochů tu je nemnoho a ježto jsou jejich představitelé dřeva k pohledání, stopy po jakémkoliv prožitém utrpení by v jejich tvářích nevypátral ani Sherlock Holmes, urputné předstírání nějakého děje a, ó hrůzo, hlubokých myšlenek...dno dna. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

1,5/10. Tohle byla katastrofa. Velké sklamání. Jediné plusy byla brutalita a jedna dobrá hláška. Příběh je docela fajn, postavy jsou docela nesympatické, hudba je docela špatná, atmosféru tento film skoro nemá, napětí zde neexistuje, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je docela povedená. Za mě sklamání. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 34/72☠. Tak nebolo to nič extrémne nechutné ani šokujúce, aj keď to malo pár svetlích momentov ako kastrácia, ale po pravde, videl som už aj horšie kanibalské filmy Talianskej produkcie. Prostredie bolo fajn, kanibalský herci k prirovnaní svojej dobi takisto neboli zlý. Jediné čo tu naozaj šokovalo bolo zbytočné a agresívne násilie na zvieratách, to nemusím. Na video nasty pozerateľné ale určite by som to nedoporučoval žiadnemu milovníkovi zvierat. Za mňa 2.5*. Bola tam celkom zaujímavá a stiesnená atmosféra nehostinnej džungle ktorú však totálne potopili nelogické úsudky každého protagonistu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu hrozná Lenziho slátanina, reakce na kultovní Cannibal Holocaust. Ferox je špatný snad úplně ve všech aspektech, ať již jej zkoumáme z jakéhokoliv hlediska ... Ať už jako film, tak třeba čistě 30 let starou kanibalskou okrajovou odnož ... ve všech směrech selhává. Vůbec nechápu, proč je tento film "vítězem" "videonasties klubu", v tom ohledu že byl zakázán v největším počtu zemí (kolem 33 a skutečně překonal i CH a ISOG) ... a už vůbec bych nepochopil, zdali by byl zakazován v některém státě ještě dnes. Všechno, včetně "šokujících gore efektů a násilí" je špatné, amatérské, nesmyslně zpracované a zahrané. Kanibalské filmy šokují a děsí člověka právě díky jisté zdánlivé "reálnosti" filmu, podání, že by se tohle mohlo skutečně stát ... Ale Lenzi tady dělá jeden větší kix a chybu za druhou. Všechny gore scény jsou několik vteřin krátké, bolest při nich prožívaná je velmi špatně zahraná, je to jak kdyby někoho bodla včela ... ať již zmíním kastraci, nabodnutí prsou na háky, useknutí ruky, vydloubnutí oka, prostě cokoliv ... postava vždy jen zaječí a hned je v klidu. Vždyť tohle je naprostý nesmysl ... Dále ... takové extrémy a nelogičnosti, že kanibalové useknou týpkovi penis, pak ránu zataví a on je schopen s tak strašným zraněním bez jakéhokoliv zakulhání vesele pobíhat pralesem ... ? No vrchol!! Jednomu z kanibalů se zželí hlavní postavy-archeoložky, utíká s ní pralesem a i když pochází od narození z kmene kanibalů a musí znát jeho zvyklosti a okolní terén, zrovna on zakopne o past a zemře ... A tohle je jenom zlomek neuvěřitelně hloupých a ubohých scén, které jdou ve filmu jedna za druhou. Zora Keslerová je vůbec ve finále kapitola sama pro sebe. Sice pověšení za prsa za háky asi 1m do vzduchu je nápad zajímavý, ale naprostá kravina, protože by se prsa pod tíhou těla okamžitě roztrhla ... Leda že by ji pověsili i za žebra, ale to mi moc nepřipadlo ... Super byla hudba, která neustále vystihovala naprosto beznadějnou situaci a hrůzy, kterých se mohly všechny postavy včetně kanibalů dočkat ... Scéna s želvou mi přišla jako jasné napodobování Deodata, zajímavé je, že Lenziho za masakrování zvířat nikdo nestíhal ... ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o záběry umírání zvířat, zabíjí je buď jiná zvířata, nebo lidé. Pokud je zabíjí jiná zvířata, najdete srovnatelně brutální záběry ve většině dokumentů o přírodě a z levhartů prostě vegetariány neuděláte ;) Pokud je zabíjí lidé, mohu vám říct jen jedno: víte co jíte ;) ? *** Teď k filmu. Nějak nevím, jak krimi vsuvka na začátku souvisí s dějem a asi nebude náhoda, že hudba, příběh, scenérie jsou prakticky identické s Cannibal Holocaustem :) Je to v podstatě to samé, jen topornější (ano, v obou významech) herci a mnohem, mnohem debilnější scénář. Navíc je to takový ten film, ve kterém je potřeba vyplnit několik gore scén (které jsou na poměry kanibalských hororů velice mírné) stupiditami, převážně erotikou, Pettiným koketováním, debilními dialogy a zpíváním country :)) Cokoliv, co vzdáleně připomíná hraní na myšlenku je vykradené z Deodata. *** Čili z filmového hlediska tradičně příšerné, to je ale většina morbidních filmů, ty je proto třeba hodnotit samostatně. I když gore efekty vůbec nejsou špatné a roztrhaná ňadra Zory Keslerové a rozpůlená hlava taky mají něco do sebe, čekal jsem podstatně větší morbiditu a nehledě na to mě naštvalo, že se to označuje za "Nejslavnější kanibalský film všech dob." Takže jedna hvězda za kapku toho gore (třeba vyříznutí oka docela ušlo), i když nic moc to není. Já asi budu muset zvracet, pomoz mi pryč. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Film byl zakázán v 31 státech světa. (hippyman)
  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)
  • Hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů. (cariada)

Reklama

Reklama