Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

bari68 

všechny recenze uživatele

Tu je práve vidieť , že séria italských kanibalských filmov z 80. rokov, resp. za 2 roky sa stihli natočiť 4 filmy nespravila do svetovej kinematografie s výnimkou Cannibal Holocaust veľkú dieru . To platí i tu. Nechutnosti bez nejakého dejové klišé ,niekedy s trochou dobrej atmosféry , to je, ale asi tak všetko.O doslova hrozných /ne/hereckých výkonov ani nevravím. Pre mňa len 1* a 30%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kanibalský film „Ženy od hluboké řeky“ je prostě mýtus. Hodně se o tom mluví, vytvořil se okolo toho kult, ale to, že zde hraje herečka českého původu, je asi největší zajímavostí, alespoň pro českého diváka. Není o co stát, protože se jedná jen o „Kanibaly“ podruhé, nijak lépe a spíš jen hůře. A dívat se podruhé na v podstatě to samé, to už je celkem nuda a ztráta času. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Po úvodnej scéne z New Yorku sa dej náhle a bez súvislosti presunie priamo do amazonského pralesa, aby sa tam s podobnou "logikou" občas vrátil. Diskotéková hudba 80. rokov odsúva napätie do stratena a dáva filmu pôvab uvoľnenej drámy pre otrlých. Správanie i zjav hrdinov je dokonale mimo (únik od ľudožrútov sa rieši ubytovaním uprostred ich dediny, muži sú neustále hladko vyholení po týždňoch strávených v džungli, domorodci sa správajú ako poloospatí slepci neustále popíjajúci silný vývar z makovíc), prales vyzerá divoko asi ako Malé Karpaty. Rozcupovaná korytnačka a opica naživo ako klasický preddavok + zopár hlbokých myšlienok typu: "násilie plodí násilie" ako závdavok. Roztodivný mix, kde logika, herecké výkony, strih atď. síce dostali dovolenku, no napriek všetkým možným negatívam sa dá usledovať, nenudí a niektorým scénam sa nedá uprieť pôsobivo hnusné predvedenie. Dá sa viac čakať od talianskeho kanibalského filmu ? ()

andio 

všechny recenze uživatele

Jasná inspirace v Cannibal Holocaust, akorát tenhle film je snad ještě brutálnější a nemilosrdnější. Kontroverze okolo tohoto filmu byla nicméně menší (alespoň v USA), nejen proto, že prvotní šok už byl překonán, ale také proto, že ho autoři nevydávali za skutečný snuff film. I tak patří Cannibal ferox k jedněm z nejzakázanějších filmů vůbec (celkem se pyšní zákazem v 31 zemích). Oproti tomu Cannibal Holocaust byl zakázán pouze v sedmi (?) státech. 5/10 ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Slabý kanibalský kousek. Lenzi dává až přespříliš najevo svou inspiraci v Deodatovi a v podstatě nám tu předvádí jen několik nových zajímavých scén. Celková dějová linie i zpracování jsou mizerné až na několik vyjímek, které se vyskytnou v samém závěru filmu (mozeček, prsa), ale jinak vleklé nic. Film se i tentokrát, alespoň na pozadí, snažil upozornit na nějakou jinou myšlenku, než jen na pobavení (chcete-li znechucení, vystrašení) diváka, ale co je horší, i ta myšlenka byla přeně zkopírovaná z Deodata. Dlouho jsem to chtěl vidět, nic jsem nečekal a ani jsem nic nedostal. Je to na 30%, ale ty dvě hvězdy zatím nechám, pokud si to později nerozmyslím. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Umberto Lenzi vyloženě ve filmu reaguje na Ruggera Deodata a zasazuje do filmu několik scén zabíjení živých zvířat. Klasickou scénou je pak rozsekání želvy vytažené z jezera, které je téměř identické a stejně brutální, jako Deodatova scéna s želvou v klasice Cannibal Holocaust. Zajímavé je, že tato scéna již nikoho výrazně nepobuřovala... (Flipnic)
  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)
  • Hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů. (cariada)

Reklama

Reklama