Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Axident 

všechny recenze uživatele

Žádní superhrdinové, monstra, náhlé zvraty, šokující odhalení nebo právní duely v soudní síni. Unbelievable boduje, vyjma paradních hereckých výkonů, v podstatě důsledným ignorováním kriminálkových klišé v rámci prosté autentičnosti. Když si vyšetřovatelé jdou pro podezřelého, není z toho vyvraždovací střílečka, soud, kde vyfasuje skorem 400 let zaberele asi pět minut, žadná exhibice megadrahých právníků. Nějaký ten moralizující patos malinko na konci je, ale suma sumárum už delší čas mě takhle nebavila kriminálka. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Skvělé procedurální drama, které možná nepřináší nějaké šokující detektivní zvraty, ale právě tou střídmostí a uvěřitelností je tak skvělé. Hlavní hrdinka je zpočátku na ránu, ale postupně tak nějak divák s ohledem na všechny ty nelehké okolnosti a věk pochopí. Navzdory těžkému tématu je to sympatické tím, jak plynule, neafektovaně a lidsky to je odvyprávěné. I se všemi těmi chybami, které lidé v životě dělají. Na Netflix produkci až nezvykle kvalitně a vyspěle. ()

Reklama

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som si myslel, že to bude o niečom inom, avšak o to viac ma prekvapilo a bavilo to, čo prišlo. Jasné, bol to v podstate "iba obyčajný" detektívny príbeh, ale bolo to dobre natočené, rozvrstvené, spracované, napínavé a postavy boli sympatické. Možno vsuvky zo života Marie Adler mi pôsobili trochu rušivo, resp. až tak ma to nezaujímalo v porovnaní s vyšetrovaním, ale je jasné, že nakoniec to nejako bude súvisieť, resp. dôjde k nejakému prepojeniu. Celkovo to bolo dobre ukončené, vygradované, možno trochu moc idealistické, ale uspokojivé. Toni Collette super ako vždy ale páčila sa mi aj Merritt Wever a celý tím vyšetrovateľov. Odporúčam. 8,5/10. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Unbelievable" budem hodnotiť asi ako jeden z najzaujímavejších a najlepších krimi seriálov za posledné roky. Nemáme tu žiadnych superpolicajtov, nemáme tu vyšetrovacie metódy so zariadením, ktoré je podľa mňa maximálny nadštandard, ani nedokážu zbierať stopy zo zrniečok piesku a podobne. Naopak mám pocit, že celé vyšetrovanie pôsobí veľmi vierohodne, inteligentne a dobre spracované. Okrem toho musím povedať, že je skvelé sledovať našu dvojku Grace a Karen, pretože pôsobia zohrato, úprimne a vedia sa dobre v prípade posúvať. A v tomto prípade aj malé kroky vpred sú dobré. Pretože náš zloduch je skutočne veľmi veľký profesionál, vie čo robí a je tak precízny, že nikomu najprv ani nenapadne, že tu majú sériového násilníka. A okrem toho tu ešte máme druhú dejovú líniu, ktorá sa sústredí na prvú násilníkovú obeť - Marie Adlerovú. A musím povedať, že som voči nej pociťoval veľkú dávku nespravodlivosti, ľútosti, no na konci seriálu aj skutočného zadosťučinenia. Všetko čo sa odohrá v posledných dvoch dieloch je podľa mňa super. Či už záverečný telefonát, alebo posledný výsluch vo výsluchovej miestnosti. Nebudem o tom hovoriť viac, aby som nedával spoilery, no ide o veľmi silné momentky. Ako celok toto môžem len odporúčať. Skvelý príbeh s dobrými postavami a veľmi zamotaným prípadom, ktorému nemám problém uveriť. A niekedy je hľadanie páchateľa ako skladanie puzzle. Už ostáva len ten najdôležitejší kúsok, ktorý potrebujete uložiť na miesto, no stále vám chýba. A je ťažké ho nájsť. Hodnotenie: A ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Procedurální feministická detektivka skloubená s osobním dramatem o jedné osudové křivdě. O znásilnění (a jeho důsledcích) už vzniklo nepochybně mnoho filmů, málokterý počin se ale této závažné problematice věnuje tak důsledně jako tento osmidílný titul. Neuvěřitelná (nepříliš šťastně zvolený doslovný překlad originálního názvu) na jedné straně sleduje dvojici umanutých detektivek, které chtějí za každou cenu dopadnout rafinovaného sériového násilníka, na té druhé pak jednu z jeho obětí, která však měla tu "smůlu" (v tomto případě vážně velmi slabé slovo), že jí policie její výpověď neuvěřila, což postupně vedlo k téměř kompletní devastaci jejího dosavadního života. Doporučuji ke zhlédnutí primárně radikálním odpůrcům feminismu a kampaně #MeToo - třeba je přiměje se nad svými postoji k těmto tématům (a k ženám obecně) alespoň trochu zamyslet. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Skutečná totožnost Marie Adler (Kaitlyn Dever) nebyla veřejnosti nikdy odhalena. Žena je známá pouze pod svým prostředním jménem Marie, seriálové příjmení Adler je tak vymyšlené. (oli009)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama