Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem tohoto seriálu je fakt, že si tady do předposledního dílu člověk nemá šanci vybudovat pořádný vztah k jakékoliv postavě, protože jsou všichni jednoduše nesnesitelní. Do pátého dílu se jedná o průměrnou drama kriminálku, která naštěstí spěje k záživnému finále, které má něco do sebe a je tedy o úroveň výše. Jinak je samozřejmě strašné, že se něco takového opravdu stalo. /75%/ ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som si myslel, že to bude o niečom inom, avšak o to viac ma prekvapilo a bavilo to, čo prišlo. Jasné, bol to v podstate "iba obyčajný" detektívny príbeh, ale bolo to dobre natočené, rozvrstvené, spracované, napínavé a postavy boli sympatické. Možno vsuvky zo života Marie Adler mi pôsobili trochu rušivo, resp. až tak ma to nezaujímalo v porovnaní s vyšetrovaním, ale je jasné, že nakoniec to nejako bude súvisieť, resp. dôjde k nejakému prepojeniu. Celkovo to bolo dobre ukončené, vygradované, možno trochu moc idealistické, ale uspokojivé. Toni Collette super ako vždy ale páčila sa mi aj Merritt Wever a celý tím vyšetrovateľov. Odporúčam. 8,5/10. ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Od Netflixu stávka na istotu. Štandartne dobré, ničím výnimočné krimi so silným feministickým nádychom, kde sa nepátra po sériovom vrahovi ale patologickom násilnikovi, ktorého najväčšou drogou je spôsobovať ženám utrpenie v tej najdesivejšej podobe. Nie je to žiadny True Detective, ale minimálne sa na to dobre pozerá a jednotlivé epizódy sú kvalitatívne veľmi vyrovnané. Ústredné duo detektívok je sympatické a aj dostatočne inteligentné, takže som im skutočne prial nech toho zmrda čo najskôr dostanú. Naviac je tu veľmi prehľadne a systematicky vystvetlená samotná detektívna a investigatívna práca polície, vďaka čomu sa divák jednoducho a zrozumiteľne dozvie ako bol útočník dolapený. Okrem niekedy pomalšieho tempa a zbytočných dialógov nemá skoro žiadne námietky. Kvalitných a dostatočne temných krimi seriálov zase až tak veľa nevzniká, takže každý takýto projekt je veľmi vítaný... spokojnosť!! 75 %!! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled ne až tak atraktivní nápad se ve výsledku díky přesvědčivým hereckým výkonům a poutavému stylu vyprávění přehoupl do slušného nadprůměru, o to silnějšímu, že je podle skutečných událostí. Detailní a podrobný popis tehdejšího pátrání po sériovém násilníkovi doplňen o šikovnou Toni Collette a Merritt Wever, které působily tak přirozeně a zároveň zábavně, že jsem to ke konci prožíval s nima. Mělo to pár slabších míst a trochu mi vadila Kaitlyn Dever jako věčně nespokojená, protivná puberťačka, ale to je asi věc názorů. Povedený seriál a když nemá člověk do čeho jít, tímhle určitě neudělá chybu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, krátké, úderné a jasné. Poslední dobou je takových víc. A díky bohu za to. Nemusíme se starat s tím, že vyjde další série, na kterou budeme muset koukat a které bude úplně o hovně. Nyní totiž máme případ falešného, ale vlastně skutečného znásilnění. Je nutno dodat, že první díl ukázal tak nějak něco a druhý byl skoro úplně o ničem. Když pak koukáte na celý obraz doceníte detaily, ale je těžké se k nim vrátit a nebo je znát už od počátku. Jenž seriál bohužel není obraz, je to lineární záležitost. Nicméně zde se i to čekání nějak vyplatilo. Dostali jsme svižné a jasné odvyprávění dalšího skutečného příběhu, který má co nabídnout a nebyl udělaný nějak zbrkle ani moc surrealisticky. Jednoduché a přesto pravdivé a dobře udělané. Nic víc, nic méně. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Skutečná totožnost Marie Adler (Kaitlyn Dever) nebyla veřejnosti nikdy odhalena. Žena je známá pouze pod svým prostředním jménem Marie, seriálové příjmení Adler je tak vymyšlené. (oli009)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno