Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled ne až tak atraktivní nápad se ve výsledku díky přesvědčivým hereckým výkonům a poutavému stylu vyprávění přehoupl do slušného nadprůměru, o to silnějšímu, že je podle skutečných událostí. Detailní a podrobný popis tehdejšího pátrání po sériovém násilníkovi doplňen o šikovnou Toni Collette a Merritt Wever, které působily tak přirozeně a zároveň zábavně, že jsem to ke konci prožíval s nima. Mělo to pár slabších míst a trochu mi vadila Kaitlyn Dever jako věčně nespokojená, protivná puberťačka, ale to je asi věc názorů. Povedený seriál a když nemá člověk do čeho jít, tímhle určitě neudělá chybu. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Feministická krimi série, kde ženy jsou nejen obětmi, ale také všechno řídí. Muži jsou v lepším případě jen do počtu, v tom horším jsou břídilové, kteří vyšetřují zločiny povrchně a ledabyle a pochopitelně jsou to ti násilníci nebo ušlápnutí ňoumové, kteří se neustále omlouvají i za své omluvy. Vyšetřování série znásilnění vede dvojice nesympatických kriminalistech, které mají nad muži vždy navrch a lehce je stírají. Jedinou zajímavou postavou je Marie a její příběh. Psychologie této dívky mě bavila a za ní dávám lehce nadprůměrné hodnocení. Tak genderově jednostranně natočený seriál jsem ještě neviděl. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Procedurální feministická detektivka skloubená s osobním dramatem o jedné osudové křivdě. O znásilnění (a jeho důsledcích) už vzniklo nepochybně mnoho filmů, málokterý počin se ale této závažné problematice věnuje tak důsledně jako tento osmidílný titul. Neuvěřitelná (nepříliš šťastně zvolený doslovný překlad originálního názvu) na jedné straně sleduje dvojici umanutých detektivek, které chtějí za každou cenu dopadnout rafinovaného sériového násilníka, na té druhé pak jednu z jeho obětí, která však měla tu "smůlu" (v tomto případě vážně velmi slabé slovo), že jí policie její výpověď neuvěřila, což postupně vedlo k téměř kompletní devastaci jejího dosavadního života. Doporučuji ke zhlédnutí primárně radikálním odpůrcům feminismu a kampaně #MeToo - třeba je přiměje se nad svými postoji k těmto tématům (a k ženám obecně) alespoň trochu zamyslet. ()

Tomo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla velká paráda! Špičková filmařina, herecké výkony, prostě všechno! Jsem rád, že čas od času jakoby odnikud vykoukne podobně kvalitní kousek a úplně mě semele. Charaktery postav jsou uvěřitelné, soucítíte s nimi a držíte jim palce. Že je to inspirováno skutečností je mrazivé, ale o to víc klobouk dolů, protože děj utíká kupředu a nevleče se, což je v dnešní době a zvlášť u produkce Netflixu malý zázrak. Díky za to. Pět hvězd, líp to udělat nešlo. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Když jsem včera zvečera vlítla na to, co tady někdo rozumný pochválil, co šlo jen s největším sebezapřením vypnout, netušila jsem, že seriál vychází z reálných událostí, ze skutečných postav vyšetřovatelek, z Pullitzerem oceněného novinového článku... Precizně natočená ženská záležitost, která mě osobně oslovila mnohem více, než podivně udřístané True Detective a jiné podobné. Síla! Chytlo mě to teda fest. Ano, má to svoje minimuchy, ty nesednou zejména takovému, kdo nemá v oblibě myslící, šarmantní, šikovné ženy, které kromě bystrosti disponují i značnou dávkou tolik důležité empatie, znalostí chyb v policejním systému a rafinovanou schopností vyšetřovat tak, aby se to žádného přiblbého, namachrovaného, často násilnického policejního macha příliš nedotklo. No výborné! Tonka to je moje holka, přesně moje krevní skupina, v kombinaci s úžasnou Merritt Wever vytvořily tak sympatickou dvojici, že bych se velmi přimlouvala, aby si ty dvě, i celý jejich tým včetně stážisty, zahráli i v dalších namakaných krimoškách. Co se týče americké Křenkové, takhle má hrát Křenková! Dějová linie, kterou Kaithlyn hrála byla děsná. Člověk by ji vzal do náruče a staral se o ni, klidně roky. Ostatně všechny dámy, které znázornily oběti násilníka, neměly chybu. Hajzl jeden. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama