Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Plukovník je bůh a to je tak jediné... :-), ale nebýt toho, že je Beatles pro někoho legenda (mně osobně stačí jednou za půl roku pustit si Stars On'45) a vidět ten film poprvé za hlubokého totáče v roce 1985, které mně umožnilo vypadnout z reálu, mé hodnocení by bylo z filmařského hlediska podstatně horší.... Film je podle mého názoru stěží dosahující 2* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO /// ,, NEVIDĚLI JSTE DĚDU?"... ,,PAUL MI HO DAL DO KAPSY."...,,VY JSTE HO ZTRATILI!" ...,,NEPŘEHÁNĚJ".... /// Tohle už dneska nikdo nenatočí... Faktem je, že i vyklepaná metalová hlava (jako já) musí mít ráda třeba Can´t buy me love. ,,PODNIKNEM NĚCO?“ Chlapíci šířící optimismus (ještě než někteří propadli depresím) musej i díky (nebo hlavně?) dědovi vyloudit úsměv nejen z nostalgie. Když pozoruju, jak se mladej baví, jsem rád, že tenhle film jakoby nezestárl a já si tyhle týpky budu pamatovat navždycky takovýhle. A doufám, že mý děcka taky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem známej chovatel Brouků. 2.) Chci dětem ukázat něco (rozumnýho) z hudební historie. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Asi je dobře, že Lester & spol. dostali na natočení a sestříhání od United Artists jenom měsíc, aby film ještě stihl vydělat, „než módní vlna kolem Beatles opadne“. Při delší době na přípravu by možná výsledek nepůsobil tak bezprostředně – viz Help!, který má ale zase jiné půvaby. — Krom muziky mě vždycky nejvíc fascinoval Ringův útěk v montérském plášti s foťákem, to bylo tak nějak ještě svobodnější než pobíhání po poli a mávání rukama. A pak samozřejmě Paulův „very clean“ děda. — A mimochodem: Za bolševika, to ještě před každým filmem dávávali týdeník, jsem Perný den viděl v kině dvakrát s delším odstupem; i když týdeníky obíhaly kina nezávisle na filmech, před Beatles „náhodou“ pokaždé šel díl věnovaný holocaustu plný brutálních záběrů z koncentráků, snad aby na nás toho pocitu lehkosti nebylo příliš mnoho najednou. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že film nemá souvislý děj. Tvoří jej střípky útěků Brouků před fanynkami, trampoty se svérázným Paulovým dědečkem a pár velkých hitů. Richard Lester se ani coby režisér filmu nijak nepřetrhl, ale on už tehdy věděl, že je to v tomhle případě úplně jedno. Důležité jsou písničky a hlášky. Čtyři kluci sami sebe hráli skvěle, nejlépe pak Ringo Star, který by se rozhodně uplatnil i jako herec. Za pozornost stojí též svérázný Paulův děda a dva poskoci Shake a Norm. Richard Lester nenatočil zrovna málo filmů, ale diváci si ho především pamatují jako režiséra druhého Supermana, nebo autora těchto dvou praštěných Beatlesáckých komedií. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi tu budem písať to, čo si myslí väčšina, čiže budem konštatovať fakt, že Chrobáci boli veľkí sympaťáci. Pre mňa to bolo dosť prekvapenie, pretože ich uniformy a v podstate ani ich hudbu príliš nemusím. Lester využil vhodnú dobu a natočil presne to, čo ich fanúšikovia očakávali. Prekvapivo je to zábava aj po takmer 40tich rokoch. Ťažký deň pre Beatles, skvelá hodina a pol pre diváka, ktorý nutne nemusí byť ich veľkým fanúšikom. A možno sa ním nakoniec po tomto filme stane. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • George Harrison ve filmu hraje na dvanáctistrunnou kytaru Rickenbacker, kterou si přivezl z předchozího amerického turné. (DaveSmith)
  • Natáčelo se mimo jiné na následujících místech: Hřiště v Thornbury Playing Fields v Isleworthu. Kovové schodiště v Hammersmith Odeon. Procházka Ringo Starra se odehrála u Temže. Onu elegantní dámu poslal Ringo do jámy v Lakeside. Diskotéka proběhla v prostorách londýnského klubu Les Ambassadeurs (The  Garrison). Ringo měl pár nepěkných výstupů v hospodě na Turks Head v Twickenhamu. (Robbi)
  • John Lennon má na sobě ve vlaku bílou košili a černou kravatu, ale když The Beatles utíkají z vlaku do aut a tím prvním prolézají, tak má na sobě černý rolák. Jak později uvedla skriptka filmu, nikdo se neobtěžoval dělat si poznámky o tom, co v které scéně měl kdo na sobě. Proto se jejich oblečení i v dalších záběrech nelogicky střídá, například v úvodní honičce, když Beatles utíkají na vlak. (don corleone)

Reklama

Reklama