Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Asi je dobře, že Lester & spol. dostali na natočení a sestříhání od United Artists jenom měsíc, aby film ještě stihl vydělat, „než módní vlna kolem Beatles opadne“. Při delší době na přípravu by možná výsledek nepůsobil tak bezprostředně – viz Help!, který má ale zase jiné půvaby. — Krom muziky mě vždycky nejvíc fascinoval Ringův útěk v montérském plášti s foťákem, to bylo tak nějak ještě svobodnější než pobíhání po poli a mávání rukama. A pak samozřejmě Paulův „very clean“ děda. — A mimochodem: Za bolševika, to ještě před každým filmem dávávali týdeník, jsem Perný den viděl v kině dvakrát s delším odstupem; i když týdeníky obíhaly kina nezávisle na filmech, před Beatles „náhodou“ pokaždé šel díl věnovaný holocaustu plný brutálních záběrů z koncentráků, snad aby na nás toho pocitu lehkosti nebylo příliš mnoho najednou. ()

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

K čemu by byl příběh, když máte písničky? Perný den nenabízí víc než zachycení zábavného skotačení čtyř ústředních protagonistů na cestě do Ameriky, proložené nesmrtelnými hity z jejich prvních tří alb. Tento film, nacházející se z dnešního pohledu na pomezí tří a čtyř hvězd, lze nejlépe označit slovy milý a neškodný. Někteří lidé ovšem mohou považovat za nesympatickou postavu starého provokatéra Wilfrida Brambella, jehož příšernou zubní protézu má matka výrazně zkritizovala. A ona je zubař, takže se vyzná! ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dozvedel, že tento film je o Beatles, tak som mal zmiešane pocity, lebo táto kapela u mna nikdy nebodovala, nielen preto, že som mladšia generácia, ale i preto, že ich štýl a piesne má nikdy neoslovili. A preto som celkom prekvapený, že film má bavil a určite dám šancu aj pokračovaniam. Chalani sa riadne odviazali a bolo vidieť, že filmovanie si veľmi užívajú. Veľmi ma bavila tá hodnovernosť s akou režisér k tomuto filmu pristupoval. Rozblaznený speváci, poblaznené fanúšičky a humorný deduško, ktorý tam spravil veľkolepo vtipnú šou. A aj príbehovo je veľmi zaujímavý, lebo mapuje ako prebieha jeden deň vo svetoznámej kapele. A aj keď vo filme je celkom uvoľnená atmosféra, takýchto dní kapely určite moc nemávajú, ale aspoň, že ta bezstarostnosť z filmu vyžarovala. A vobec som tu nepostrehol suchý Anglický humor, ale len čistý ničím urážajúci humor. A celkom som si užíval aj piesne, keď boli priamo od originálu. Silne 4*. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

ano, roztomilý hraný hudební dokument bez hlubší myšlenky, ostatně stejně jako tomu původně bylo i v rámci onoho bezstarostného jednání čtveřice legendárních mladíků... coby zachycení doby a perných dnů brouků jde o povedený počin plný (leckdy) suchého britského humoru a největších fláků bítlsáků... ale přesto jsem (byť asi naivně) očekával víc než jen ochutnávku atmosféry a čtyř prdlých, šílenstvívyvolávajících úsměvů... 60% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že film nemá souvislý děj. Tvoří jej střípky útěků Brouků před fanynkami, trampoty se svérázným Paulovým dědečkem a pár velkých hitů. Richard Lester se ani coby režisér filmu nijak nepřetrhl, ale on už tehdy věděl, že je to v tomhle případě úplně jedno. Důležité jsou písničky a hlášky. Čtyři kluci sami sebe hráli skvěle, nejlépe pak Ringo Star, který by se rozhodně uplatnil i jako herec. Za pozornost stojí též svérázný Paulův děda a dva poskoci Shake a Norm. Richard Lester nenatočil zrovna málo filmů, ale diváci si ho především pamatují jako režiséra druhého Supermana, nebo autora těchto dvou praštěných Beatlesáckých komedií. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Název filmu a titulní písně vznikl ve chvíli, kdy Ringo Starr po 18hodinovém maratónu v nahrávacím studiu prohodil: "It's Been A Hard Day..."  Pak se rozhlédl a dodal: "... 's Night." John Lennon s Paulem McCartneym k tomu doplnili: "And I've Been Working Like A Dog." Tak vzniklo i první dvojverší k písni. (DaveSmith)
  • George Harrison při běhu v úvodní scéně upadne na zem a rychle se opět zvedne. To nebylo zamýšleno. Režisér Richard Lester ale nepovedený záběr ve filmu nechal. (Morien)
  • Ve filmu se na tiskové konferenci objeví v malé roli i skutečný manažer skupiny Brian Epstein. (Morien)

Reklama

Reklama