Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už jen ty písně v sobě mám tak hluboko, že by to stačilo na to, abych tenhle film hodnotil 100 %, ale on je tu ještě fakt, že na tom filmu je strašně moc vidět, jak si to všichni užívali, ale také to, jak se snažili diváka zaujmout a zabavit. Je to den ze života jedné úžasné skupiny, ale hlavně je to zábavný den, při kterém se pořád něco děje a je to místy krásně absurdní. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Plukovník je bůh a to je tak jediné... :-), ale nebýt toho, že je Beatles pro někoho legenda (mně osobně stačí jednou za půl roku pustit si Stars On'45) a vidět ten film poprvé za hlubokého totáče v roce 1985, které mně umožnilo vypadnout z reálu, mé hodnocení by bylo z filmařského hlediska podstatně horší.... Film je podle mého názoru stěží dosahující 2* ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nesklamalo mě a určitě si pustím znova! ■ Po druhém shlédnutí: Ano. Autentické. Vtipné. Sympatické. Dědeček mi v první chvíli nesedl, ale zvykl jsem si a aktuálně tvrdím, že je k sežrání. Fascinuje mě davové šílenství, které Beatles vyvolávali - neznám skupinu, která by dnes dokázala něco podobného. Jo a moje dcera si celý jeden den pobrukovala A Hard Day's Night :). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Dokumentárne ladená komédia pojednáva o jednom ťažkom dni slávnej kapely The Beatles. Ten je spôsobený koncertným vystúpením a trampotami so starým otcom Paula. Štvorica "chrobákov" sa pred kamerami evidentne baví a vy sa budete tiež. A to nielen vďaka legendárnym pesničkám. Prvý z filmových projektov tohto zoskupenia získal nomináciu na Oscara za scenár. ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Výborný, prakticky dokukmentární film o nejslavnější hudební skupině všech dob. No, ono to zase tak dokumentární neni, ale dozvíme se o členech skupiny přece jen o něco víc, než jen jejich hlasy při zpěvu. Jako film to zase takovou hodnotu nemá, ale samotná muzika je tak hodnotná a film natolik zvěční, že není jiné možnosti, než dát plný počet bodů. Je to na hraně, ale 5* je oprávněných, alespoň z mojí strany. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Při svém rozpočtu půl milionu amerických dolarů a tržbách přesahujících osm miliónů za první týden byl Perný den jedním z nejvýdělečnějších filmů své doby. (EbiGuetta)
  • George Harrison při běhu v úvodní scéně upadne na zem a rychle se opět zvedne. To nebylo zamýšleno. Režisér Richard Lester ale nepovedený záběr ve filmu nechal. (Morien)
  • V závěru scény na hřišti za zvuků „Canť Buy Me Love“, když nerudný člověk oznamuje The Beatles, že se jedná o soukromý pozemek, není v záběru Paul McCartney. Ač to bylo několik let před šířením konspirační teorie „Paul is dead“, někteří zastánci této teorie tvrdili, že už tehdy byl baskytarista The Beatles po smrti. (Robbi)

Reklama

Reklama