Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Vynikající pozvánka do dobového světa Brouků, kde každý den byl právě ten hard day’s night: Hystericky poblázněné fanynky na každém rohu, cesta tam, zpátky a zase tam a onam a zpátky vlakem i vrtulníkem, tiskové konference s nejapnými otázkami, jedno vystoupení za druhým a jedno lepší než druhé, no prostě George, Ringo, John a Paul v nejlepší formě. Už od uvodních slov „It’s been a hard day’s night and I’ve been working like a dog…“, je snímku předurčeno skvělé svižné tempo, kterému nedochází ani na chvíli dech a výborně tomu napomáhá právě ono nekomerční zpracování, i když o komerci původně šlo, a taky skvělé namíchání s hudbou beatlů, jako už zmíněné A Hard Day’s Night, All My Loving, Can’t Buy Me Love, I Wanna Be Your Man a další. Na druhou stranu, kde by film byl bez Paulova clean-looking dědečka „Lorda McCartneyeho“? Právě on rozvíjí neustálé zápletku do stále lepších a lepších pozicí a posouvá snímek na rozhraní vyborné grotesky s hudebním a filmovým uměním. No prostě beatly prachy moc nezajímaly, protože jim neuměly koupit lásku a to je dobře! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Šialene hravá a hravo šialená energická komédia (plná hlášok a s prvkami slapstick comedy, situačného humoru a dokonca grotesky) fungujúca ako náhražka MTV v 60. rokoch, ktorá naservírovala fanúšikom ich idoly a 38 hodín z ich života na striebornom podnose. A možno je zásadnejší skôr ako dokument o fenoméne, ktorý odštartoval spoločenskú revolúciu. Živelný boyband nikdy nepatril do môjho základného playlistu, ale ich hudba mi vôbec nie je vzdialená a A Hard Day's Night potvrdzuje status tých najlepších z najlepších. Mimochodom, skvelá práca s kamerou. Pozn.: Polovica kapely hrať (v zmysle herectva) vie, tá druhá nie. Skúste si tipnúť, ktorá. 75% ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Perný den, je nejlepší film, který Beatles natočili. Nelze na něj nahlížet jako na propracované filmové dílo. Jedná se předně o skvělý záznam atmosféry doby, v hlavní roli s historicky nejslavnější a nejznámější hudební skupinou. Oni byli vzory a idoly pro mladou poválečnou generaci. Stali se inspirací pro mnoho dalších skupin, kterých v tu dobu vznikalo ohromné množství. Společná touha mladých po nových věcech přinesla jakousi revoltu proti konzervatismu, která mladou generaci spojovala. Rázem přestaly existovat hranice a bylo možné cokoli. Kulturní skok, který nastal v 60. letech je neuvěřitelný. Ohromná kreativita a odvaha přinášely stále nové věci. Chtěl bych žít v takové atmosféře. Koncem desetiletí vznikla řada známých progresivních skupin. Fenomén, kterému se říká „zlatá šedesátá“, se zapsal zlatým písmem do filmu i hudebního průmyslu. Beatles jsou jedním z hlavních symbolů této doby. Proto má film A Hard Day`s Night svou hodnotu. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ona je to v podstatě normální dobrá britská komedie, ale Beatesáci to všechno o třídu pozvedají a hudba je úžasná (And I love her, All my love I ´m sending to you, A hard day´s night, Can´t buy me love). Nejvyšší hodnocení dávám za to, co bych nejspíš nazvala umělecký dojem: film, pro který miluju šedesátý léta. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už jen ty písně v sobě mám tak hluboko, že by to stačilo na to, abych tenhle film hodnotil 100 %, ale on je tu ještě fakt, že na tom filmu je strašně moc vidět, jak si to všichni užívali, ale také to, jak se snažili diváka zaujmout a zabavit. Je to den ze života jedné úžasné skupiny, ale hlavně je to zábavný den, při kterém se pořád něco děje a je to místy krásně absurdní. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • V závěru scény na hřišti za zvuků „Canť Buy Me Love“, když nerudný člověk oznamuje The Beatles, že se jedná o soukromý pozemek, není v záběru Paul McCartney. Ač to bylo několik let před šířením konspirační teorie „Paul is dead“, někteří zastánci této teorie tvrdili, že už tehdy byl baskytarista The Beatles po smrti. (Robbi)
  • Název filmu a titulní písně vznikl ve chvíli, kdy Ringo Starr po 18hodinovém maratónu v nahrávacím studiu prohodil: "It's Been A Hard Day..."  Pak se rozhlédl a dodal: "... 's Night." John Lennon s Paulem McCartneym k tomu doplnili: "And I've Been Working Like A Dog." Tak vzniklo i první dvojverší k písni. (DaveSmith)

Reklama

Reklama