Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už jen ty písně v sobě mám tak hluboko, že by to stačilo na to, abych tenhle film hodnotil 100 %, ale on je tu ještě fakt, že na tom filmu je strašně moc vidět, jak si to všichni užívali, ale také to, jak se snažili diváka zaujmout a zabavit. Je to den ze života jedné úžasné skupiny, ale hlavně je to zábavný den, při kterém se pořád něco děje a je to místy krásně absurdní. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv ještě raději mám pozdější, vlasatější, vousatější, nápaditější (a zkouřenější) Beatles, na Perný den nedám dopustit. Tvůrci tohoto filmu sice nejspíš neměli žádný vyšší cíl než prostě nafilmovat kapelu, pobavit se při tom a pak třeba také pobavit ostatní, ovšem o to lepší je, že se jim to nakonec tak povedlo. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že film nemá souvislý děj. Tvoří jej střípky útěků Brouků před fanynkami, trampoty se svérázným Paulovým dědečkem a pár velkých hitů. Richard Lester se ani coby režisér filmu nijak nepřetrhl, ale on už tehdy věděl, že je to v tomhle případě úplně jedno. Důležité jsou písničky a hlášky. Čtyři kluci sami sebe hráli skvěle, nejlépe pak Ringo Star, který by se rozhodně uplatnil i jako herec. Za pozornost stojí též svérázný Paulův děda a dva poskoci Shake a Norm. Richard Lester nenatočil zrovna málo filmů, ale diváci si ho především pamatují jako režiséra druhého Supermana, nebo autora těchto dvou praštěných Beatlesáckých komedií. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Šialene hravá a hravo šialená energická komédia (plná hlášok a s prvkami slapstick comedy, situačného humoru a dokonca grotesky) fungujúca ako náhražka MTV v 60. rokoch, ktorá naservírovala fanúšikom ich idoly a 38 hodín z ich života na striebornom podnose. A možno je zásadnejší skôr ako dokument o fenoméne, ktorý odštartoval spoločenskú revolúciu. Živelný boyband nikdy nepatril do môjho základného playlistu, ale ich hudba mi vôbec nie je vzdialená a A Hard Day's Night potvrdzuje status tých najlepších z najlepších. Mimochodom, skvelá práca s kamerou. Pozn.: Polovica kapely hrať (v zmysle herectva) vie, tá druhá nie. Skúste si tipnúť, ktorá. 75% ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Beatles mám rád, i když jsem se doslechl, že na tom byly finančně lépe než naše rodina. A nějaké ty historky o jejich tehdejší obrovské popularitě (především v řadách mladých fanynek) se dostaly asi ke každému. A tohle byla velmi pěkná ukázka jednoho jejich nabitého pracovního dne v době největší slávy. Je to vtipné (byl jsem překvapen jací byli hoši vtipálci), originální, stylové, jejich písničky to moc hezky celé doprovází (v závěru se vlastně rovnou dočkáme menšího koncertu) a boží děda Paul McCartneyho k tomu. Čím dál víc si uvědomuju, jak musela být šedesatá léta krásná.❤ ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Koncert se natáčel v londýnském divadle Scala. Při zkouškách si režisér Richard Lester, slušně ovládající klavír, občas s The Beatles zaimprovizoval. Lester se ve filmu krátce mihne právě při jedné ze zkoušek. (Robbi)
  • Název filmu a titulní písně vznikl ve chvíli, kdy Ringo Starr po 18hodinovém maratónu v nahrávacím studiu prohodil: "It's Been A Hard Day..."  Pak se rozhlédl a dodal: "... 's Night." John Lennon s Paulem McCartneym k tomu doplnili: "And I've Been Working Like A Dog." Tak vzniklo i první dvojverší k písni. (DaveSmith)

Reklama

Reklama