Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 2/10/// +baječná hudba, výtečné gagy -poněkud rychlé tempo, černobílí/// První film Beatles a musím uznat, že je výtečný. Od začátku jak jsem pronikal do filmu jsem se stále více a více bavil, bezvadné hlášky a humor který prochází celím filmem doplňuje správně zvolená hudba. Film má rychlí spád a v některých situacích je i dojemný (hlavně závěr)./// Celkem 83%/// ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak moc byli Beatles v době natáčení slavní se mohlo velmi snadno stát, že by je film zobrazoval příliš pietně - na miláčky celého světa se přece nesahá. Ale kluci naštěstí projevili velkou dávku sebeironie a nadhledu (třeba Ringo Starr v roli otloukánka kapely nebo svérázný Paulův dědeček), a tak mohlo vzniknout dílo opravdu zábavné i pro padesáti letech. Není divu, že Beatlesáci (hlavně George Harrison) se posléze stali milovníky Monty Pythonů. V lehce absurdním a trochu snad až surrealistickém humoru, v těkavé kameře a šílených střizích je kvásek hippie éry. Je zajímavé sledovat, jak to vše začínalo... Jediné dvě věci co mi vadily - dlouhá pasáž koncertu na konci a nesympatický představitel McCartneyho dědy. ()

Reklama

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Beatles jsou tak obrovský fenomén a legenda v hudební branži, že podobný úkaz se asi hodně dlouho (jestli vůbec) opakovat nebude. Takže nápad natočit s nimi celovečerní film, který je protkán jejich hity, se tak nějak sám nabízel. A John, Paul, George a Ringo si toto natáčení evidentně užívali plnými doušky, zablbli si, zašprýmovali, sem tam přihodili nějaký ten hit a mě to s nimi moc bavilo i po padesáti letech od uvedení tohoto snímku na světlo světa! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv ještě raději mám pozdější, vlasatější, vousatější, nápaditější (a zkouřenější) Beatles, na Perný den nedám dopustit. Tvůrci tohoto filmu sice nejspíš neměli žádný vyšší cíl než prostě nafilmovat kapelu, pobavit se při tom a pak třeba také pobavit ostatní, ovšem o to lepší je, že se jim to nakonec tak povedlo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V United Artist zřejmě seděli hudební amatéři. Richard Lester totiž musel tenhle kus natočit a sestříhat během několika málo týdnů, neboť se společnost obávala, že humbuk kolem liverpoolských hošanů brzy vyprchá. Naivky. Jinak je Lester autentický a bezprostřední, kamera příjemně jiná a celé to má tu pravou atmosféru své doby. A pochopitelně legendární Brouky. Včetně jejich vysilujících úprků mezi vlakem, hotelem, studiem, policejní služebnou… jen je teď nepronásledují pouze vřískající fanynky, ale i Paulův démonický (ten druhý) děda. Hudba pochopitelně skvělá. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Časopis Time v roce 2010 zařadil snímek mezi 100 nejlepších filmů (od roku 1923, kdy vyšlo první číslo časopisu). (Duoscop)
  • I když se všichni členové skupiny vypravili na premiéru do kina, žádný z nich nezůstal až do konce promítání. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno